Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Κοζάνη: Λήψη μέτρων για την αρκούδα και το μικρό της που εντοπίστηκε έξω από την πόλη

Στη λήψη έκτα­κτων δια­χει­ρι­στι­κών μέτρων για την αντι­με­τώ­πι­ση περι­στα­τι­κού προ­σέγ­γι­σης αρκού­δας, στην περιο­χή Νιά­η­με­ρος-Αηλιό­στρα­τα στα όρια της πόλης της Κοζά­νης, προ­χώ­ρη­σε σήμε­ρα η Συντο­νι­στι­κή Επι­τρο­πή Δια­χεί­ρι­σης κρί­σε­ων για θέμα­τα που σχε­τί­ζο­νται με την άγρια πανί­δα και τις δρα­στη­ριό­τη­τες του ανθρώπου.

Πρό­κει­ται για μια νεα­ρή αρκού­δα με το μικρό της που προ­κά­λε­σε ζημιές σε κυψέ­λες μελισ­σο­κό­μων της περιο­χής. Το περι­στα­τι­κό και την παρου­σία της… αρκου­δο­οι­κο­γέ­νειας στην περιο­χή, επι­βε­βαί­ω­σε μετά από αυτο­ψία η Ομά­δα Άμε­σης Επέμ­βα­σης του Δασαρ­χεί­ου Κοζά­νης. Προ­κει­μέ­νου να δημιουρ­γη­θεί αφι­λό­ξε­νο περι­βάλ­λον στις συνή­θειες του ζώου απο­φα­σί­στη­κε σε συνερ­γα­σία με τον δήμο Κοζά­νης, η καθη­με­ρι­νή απο­κο­μι­δή απορ­ριμ­μά­των κατά την δύση του ηλί­ου και στην συνέ­χεια το πλύ­σι­μο των κάδων ώστε να είναι καθα­ροί κατά την διάρ­κεια της νύκτας καθώς και η συγκρό­τη­ση νυχτε­ρι­νών περι­πό­λων σε συνερ­γα­σία με την Περι­βαλ­λο­ντι­κή Οργά­νω­ση «Καλ­λι­στώ» και την ΚΟΜΑΘ που όταν εντο­πί­ζουν το ζώο, να απο­μα­κρύ­νε­ται με την βοή­θεια ειδι­κών απο­τρε­πτι­κών μέσων. Επί­σης τα μέλη του συντο­νι­στι­κού συστή­νουν στους μελισ­σο­κό­μους να τοπο­θε­τή­σουν ηλε­κτρο­φό­ρες περι­φρά­ξεις περι­με­τρι­κά των εγκα­τα­στά­σε­ών τους.

Σύμ­φω­να με το Δασαρ­χείο Κοζά­νης ερευ­νά­ται η δυνα­τό­τη­τα χρή­σης θερ­μι­κής κάμε­ρας και ιπτά­με­νου μέσου προ­κει­μέ­νου να διε­ρευ­νη­θεί αν το ζώο έχει δημιουρ­γή­σει φωλιά στην περιο­χή. Τα μέλη της Επι­τρο­πής συστή­νουν στους κατοί­κους αυτή την περί­ο­δο να απο­φεύ­γουν την συγκε­κρι­μέ­νη περιο­χή και εάν αντι­λη­φθούν την παρου­σία ζώου να ενη­με­ρώ­σουν άμε­σα το Δασαρ­χείο Κοζά­νης 24610–95505 ή την Αστυνομία.

Πηγή: ΑΠΕ

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο