Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

ΤΕ Κέρκυρας του ΚΚΕ: Ήταν θέμα χρόνου να έρθει η καταστροφή η οποία έχει αιτία και υπευθύνους

«Οι τρα­γι­κές εικό­νες με τη φωτιά να κατα­καί­ει εκτά­σεις και να απει­λεί κατοι­κί­ες, με χιλιά­δες ανθρώ­πους, ντό­πιους και του­ρί­στες να εκκε­νώ­νουν δεκά­δες περιο­χές της Βόρειας Κέρ­κυ­ρας έφε­ραν τον εφιάλ­τη που δια­δρα­μα­τί­ζε­ται εδώ και μέρες σε άλλες περιο­χές της χώρας όπως στη Ρόδο και στο νησί μας», τονί­ζει η ΤΕ Κέρ­κυ­ρας του ΚΚΕ, σε ανα­κοί­νω­σή της για την πυρ­κα­γιά στην Βόρεια Κέρκυρα.

Σημειώ­νει ότι «ήταν θέμα χρό­νου να έρθει η επό­με­νη κατα­στρο­φή και πλέ­ον δεν μπο­ρούν να πεί­σουν κανέ­ναν ότι για αυτή ευθύ­νο­νται τα ακραία φυσι­κά φαι­νό­με­να, οι δυνα­τοί άνε­μοι και ο “κακός μας ο καιρός”.

Η πρό­λη­ψη είναι μηδε­νι­κή, οι υπο­δο­μές παρα­μέ­νουν ανε­παρ­κείς, οι υπη­ρε­σί­ες υπο­στε­λε­χω­μέ­νες και η χρη­μα­το­δό­τη­ση στο ναδίρ. Η κυβέρ­νη­ση βρί­σκει την εύκο­λη λύση των μηνυ­μά­των του 112 και της λογι­κής “όπου φύγει φύγει”, για να καλύ­ψει τις ανε­πάρ­κειές της. Ακό­μη όμως και αυτές οι εκκε­νώ­σεις έγι­ναν με τερά­στια δυσκο­λία, δημιούρ­γη­σαν απί­στευ­το κυκλο­φο­ρια­κό κομ­φού­ζιο και ουρές χιλιο­μέ­τρων. Από καθα­ρή τύχη δεν προ­κλή­θη­κε κάποιο ατύ­χη­μα μέσα σε όλη αυτή την κατά­στα­ση ενώ δεν θέλου­με καν να φαντα­στού­με τι θα μπο­ρού­σε να συμ­βεί αν υπήρ­χαν ισχυ­ροί άνεμοι».

Ανα­φέ­ρει ότι «οι εικό­νες με εκα­το­ντά­δες του­ρί­στες να μην ξέρουν που θα κατευ­θυν­θούν για να δια­νυ­κτε­ρεύ­σουν αλλά και οι πρω­ι­νές εικό­νες με του­ρί­στες να κοι­μού­νται στον εξω­τε­ρι­κό χώρο του κτι­ρί­ου της πρώ­ην Νομαρ­χί­ας είναι το από­λυ­το ξεγύ­μνω­μα ενός συστή­μα­τος γεμά­το αντι­θέ­σεις. Ενός συστή­μα­τος που εξα­σφα­λί­ζει αμύ­θη­τα κέρ­δη για τους ξενο­δό­χους, τους tour operators, τους εφο­πλι­στές ενώ για τον λαό του νησιού επι­φυ­λάσ­σει εγκα­τά­λει­ψη, υπο­βάθ­μι­ση της πολι­τι­κής προ­στα­σί­ας, έλλει­ψη μέτρων πρό­λη­ψης και υπο­δο­μών για έκτα­κτες ανάγκες».

Σημειώ­νει επί­σης ότι «από την πρώ­τη στιγ­μή της φωτιάς, κλι­μά­κια του ΚΚΕ με επι­κε­φα­λής τον Γιάν­νη Μπορ­μπό­τη, Γραμ­μα­τέα της ΤΕ και Δημο­τι­κό Σύμ­βου­λο του Δήμου Κεντρι­κής Κέρ­κυ­ρας με τη “Λαϊ­κή Συσπεί­ρω­ση’ και τον Κώστα Ρούσ­σι­νο Δημο­τι­κό Σύμ­βου­λο του Δήμου Βόρειας Κέρ­κυ­ρας με τη «Λαϊ­κή Συσπεί­ρω­ση», έφτα­σαν στα μέτω­πα της πυρ­κα­γιάς και βρέ­θη­καν στο πλευ­ρό των κατοί­κων, των πυρο­σβε­στών και των εθελοντών».

«Το καθη­με­ρι­νό δελ­τίο με τα προ­δια­γε­γραμ­μέ­να εγκλή­μα­τα που μας συγκλο­νί­ζουν έχουν αιτία και υπευ­θύ­νους. Η διαρ­κής υπο­βάθ­μι­ση της ζωής μας δεν πρέ­πει και δεν θα γίνει ανε­κτή. Είναι θέμα χρό­νου μέχρι η επό­με­νη κατα­στρο­φή να έχει τρα­γι­κές και ανυ­πο­λό­γι­στες συνέ­πειες. Η λαϊ­κή πρω­το­βου­λία, η συσπεί­ρω­ση, η μαχη­τι­κή υπε­ρά­σπι­ση της αξιο­πρέ­πειάς μας, ο αγώ­νας είναι τα μόνα που μπο­ρούν να προ­στα­τέ­ψουν τις ζωές μας, τον φυσι­κό πλού­το της περιο­χής και το περι­βάλ­λον», καταλήγει.

 

Βλα­ντί­μιρ Μαγια­κόφ­σκι: «Ωδή στην Επανάσταση»

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο