Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Ο Γιάννης Μπάγιος στη Νορβηγία για τη διοργάνωση «OsloBergenTrail»

Σε έναν από τους πιο σκλη­ρούς αγώ­νες αντο­χής, τη διορ­γά­νω­ση «OsloBergenTrail», που διε­ξή­χθη από τις 6 έως τις 15 Ιου­λί­ου στη Νορ­βη­γία συμ­με­τεί­χε ομά­δα «Mountain Runners» απο­τε­λού­με­νη από τον γερό­λυ­κο Γιάν­νη Μπά­γιο, τον περ­σι­νό νικη­τή του αγώ­να «ΠΑΝΟΡΑΜΑ» στο FROZEN PEAKS Κώστα Μάγ­γο και τον έμπει­ρο Θανά­ση Μίχα.

Ο 64χρονος Γ. Μπά­γιος, καθη­γη­τής στα ΤΕΦΑΑ, είναι αθλη­τής βου­νού με συμ­με­το­χές σε αγώ­νες που αγγί­ζουν τις 100. Τον περα­σμέ­νο Οκτώ­βρη είχε κατα­κτή­σει τη δεύ­τε­ρη θέση στην κατη­γο­ρία του, στο Ironman 70.3.

Το Oslobergentrail είναι μια διά­σχι­ση από το Όσλο στο Μπέρ­γκεν της Νορ­βη­γί­ας, πεζή. Μια από­στα­ση 512 χιλ., εκ των οποία τα 18 χλμ με κλί­σεις, με χρο­νι­κό όριο τις 224 ώρες, non stop και χωρίς εξω­τε­ρι­κή βοή­θεια. Ενα­πό­κει­ται στην ομά­δα να απο­φα­σί­σει πότε και πού θέλει να ξεκουραστεί/κοιμηθεί, υπό την προ­ϋ­πό­θε­ση ότι τηρού­νται οι κανό­νες για τον αγώνα.

Η εκκί­νη­ση δόθη­κε στο Όσλο την Πέμ­πτη 6 Ιου­λί­ου στις 08:00 π.μ και το χρο­νι­κό όριο τερ­μα­τι­σμού ήταν στο Μπέρ­γκεν το Σάβ­βα­το 15 Ιου­λί­ου στις 16:00.

Ένα από τα προ­βλή­μα­τα που είχαν να αντι­με­τω­πί­σουν οι δύο ομά­δες είναι η μεγά­λη διάρ­κεια μέρας, καθώς αυτή την επο­χή στη Νορ­βη­γία υπάρ­χει μόνο ένα μικρό διά­στη­μα νύχτας περί­που 4 ώρες.

Στον αγώ­να συμ­με­τεί­χε και δεύ­τε­ρη ελλη­νι­κή ομά­δα, οι «Greek Trinity” απο­τε­λού­με­νη από τους Γιάν­νη Ιωάν­νου, Μιχά­λη Παπα­δό­που­λο και Νεό­φυ­το Παπαδόπουλο.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο