Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε πως αποκρούστηκε ουκρανική επίθεση με UAVs στη Μόσχα

Η αντια­ε­ρο­πο­ρι­κή άμυ­να της Ρωσί­ας απέ­τρε­ψε ουκρα­νι­κή επί­θε­ση με τηλε­κα­τευ­θυ­νό­με­να μη επαν­δρω­μέ­να αερο­σκά­φη στη Μόσχα, ανα­κοί­νω­σε το ρωσι­κό υπουρ­γείο Άμυ­νας, δια­βε­βαιώ­νο­ντας πως δύο UAVs ανα­χαι­τί­στη­καν και καταστράφηκαν.

Νωρί­τε­ρα, ο δήμαρ­χος της ρωσι­κής πρω­τεύ­ου­σας Σερ­γκέι Σαμπιά­νιν ανα­κοί­νω­σε μέσω Telegram ότι περί τις 04:00 [τοπι­κή ώρα και ώρα Ελλά­δας], UAVs έπλη­ξαν δύο κτί­ρια γρα­φεί­ων, δια­βε­βαιώ­νο­ντας πως «δεν υπήρ­ξαν σοβα­ρές ζημιές ή τραυματισμοί».

Εργά­ζο­νται επί τόπου «όλες οι υπη­ρε­σί­ες», πρό­σθε­σε ο αιρετός.

Κατά το υπουρ­γείο Άμυ­νας, η ουκρα­νι­κή επί­θε­ση «δια­κό­πη­κε» από την αντια­ε­ρο­πο­ρι­κή άμυνα.

Από την πλευ­ρά τους, οι υπη­ρε­σί­ες άμε­σης βοή­θειας ανέ­φε­ραν πως μη επαν­δρω­μέ­νο αερο­σκά­φος ‑ή συντρίμ­μια του- δια­πι­στώ­θη­κε πως έπε­σε σε πολυώ­ρο­φο κτί­ριο γρα­φεί­ων στην οδό Λιχα­τσόφ, στο κέντρο της Μόσχας, ενώ «συντρίμ­μια» δεύ­τε­ρου βρέ­θη­καν στην περιο­χή του κέντρου.

Αποθήκη πυρομαχικών στην Κριμαία επλήγη από ουκρανικό UAV

Απο­θή­κη πυρο­μα­χι­κών επλή­γη κατά τη διάρ­κεια ουκρα­νι­κής επι­δρο­μής με τηλε­κα­τευ­θυ­νό­με­να μη επαν­δρω­μέ­να αερο­σκά­φη-καμι­κά­ζι στην Κρι­μαία, ανα­κοί­νω­σε ο   κυβερ­νή­της της χερ­σο­νή­σου, την οποία η Ρωσία προ­σάρ­τη­σε το 2014.

«Στους αιθέ­ρες της Κρι­μαί­ας καταρ­ρί­φθη­καν 11 εχθρι­κά drones από τις δυνά­μεις αντια­ε­ρο­πο­ρι­κής άμυ­νας», ανέ­φε­ρε μέσω Telegram ο Σερ­γκέι Αξιό­νοφ, προ­σθέ­το­ντας πως χτυ­πή­θη­κε «απο­θή­κη πυρο­μα­χι­κών» στη Τζάν­κοϊ και ότι συντρίμ­μια ενός από τα αερο­σκά­φη προ­κά­λε­σαν επί­σης ζημιές σε σπίτι.

Σύμ­φω­να με τον ίδιο αξιω­μα­τού­χο, για «λόγους ασφα­λεί­ας» η κίνη­ση των σιδη­ρο­δρό­μων και των αυτο­κι­νή­των ανεστάλη.

Οι δύο επι­θέ­σεις κατα­γρά­φο­νται μια ημέ­ρα αφού ο ουκρα­νός πρό­ε­δρος Βολο­ντί­μιρ Ζελέν­σκι διε­μή­νυ­σε πως οι δυνά­μεις του θα προ­χω­ρού­σαν σε «αντί­ποι­να» για τα ρωσι­κά πλήγ­μα­τα τη νύχτα του Σαβ­βά­του προς Κυρια­κή στο κέντρο της Οδησσού.

 

Βλα­ντί­μιρ Μαγια­κόφ­σκι: «Ωδή στην Επανάσταση»

 

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο