Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Την Παρασκευή 30/7 ανοίγει η πλατφόρμα για τον εμβολιασμό των παιδιών 12+ — Ποσοστά εμβολιασμών ανά ηλικιακή ομάδα

Ραγδαία αύξη­ση κρου­σμά­των στην παι­δι­κή και εφη­βι­κή ηλι­κία παρα­τη­ρεί­ται στη χώρα μας και τα παι­διά απο­τε­λούν πηγή δια­σπο­ράς, ανέ­φε­ρε η πρό­ε­δρος της Εθνι­κής Επι­τρο­πής Εμβο­λια­σμών Μαρία Θεο­δω­ρί­δου κατά την ενη­μέ­ρω­ση για το Εθνι­κό Σχέ­διο εμβο­λια­στι­κής κάλυ­ψης για τη νόσο COVID-19.

Οι συνε­χείς μολύν­σεις των παι­διών θα οδη­γή­σουν σε νέες μεταλ­λά­ξεις, ανέ­φε­ρε η κ. Θεο­δω­ρί­δου και γνω­στο­ποί­η­σε πως με βάση τα επι­δη­μιο­λο­γι­κά δεδο­μέ­να της χώρας, η Εθνι­κή Επι­τρο­πή Εμβο­λια­σμών γνω­μο­δο­τεί θετι­κά για τον εμβο­λια­σμό παι­διών 12–15 ετών.

Η πρό­ε­δρος της Εθνι­κής Επι­τρο­πής Εμβο­λια­σμών μίλη­σε για τα εμβό­λια της Pfizer και της Moderna που έχουν εγκρι­θεί για τον εμβο­λιαμ­σό των παι­διών, τονί­ζο­ντας ότι είναι απο­τε­λε­σμα­τι­κά και ασφα­λή. Είπε ότι η ανε­πι­θύ­μη­τη ενέρ­γεια περι­καρ­δί­τι­δας, μυο­καρ­δό­τι­δας στα παι­διά είναι σπά­νια- στην Αμε­ρι­κή έχου­με 18 περι­πτώ­σεις σε 1 εκατ. εμβολιασθέντων.

Το φετι­νό καλο­καί­ρι δεν θα είναι ανέ­με­λο, χρειά­ζε­ται μεγά­λη προ­σο­χή, η μετάλ­λα­ξη Δέλ­τα έχει αλλά­ξει τα επι­δη­μιο­λο­γι­κή δεδο­μέ­να και απει­λεί κυρί­ως τους ανεμ­βο­λί­α­στους, τόνι­σε η κ. Θεοδωρίδου.

Παρασκευή 30 Ιουλίου ανοίγει η πλατφόρμα για τον εμβολιασμό κατά της Covid-19, των παιδιών άνω των 12 ετών

 Την Παρα­σκευή 30 Ιου­λί­ου ανοί­γει η πλατ­φόρ­μα για τον εμβο­λια­σμό κατά της Covid-19, των παι­διών άνω των 12 ετών ανέ­φε­ρε ο γενι­κός γραμ­μα­τέ­ας Πρω­το­βάθ­μιας Φρο­ντί­δας Υγεί­ας Μάριος Θεμι­στο­κλέ­ους, κατά την ενη­μέ­ρω­ση για το Εθνι­κό Σχέ­διο εμβο­λια­στι­κής κάλυ­ψης για τη νόσο Covid-19.

Εξή­γη­σε ότι το ραντε­βού για τον εμβο­λια­σμό των παι­διών θα μπο­ρεί να γίνε­ται από την πλατ­φόρ­μα emvolio.gov.gr με κωδι­κούς Taxisnet και το ραντε­βού θα μπο­ρεί να το κλεί­σει οποιοσ­δή­πο­τε από τους γονείς που ανή­κει στην ίδια οικο­γε­νεια­κή μερί­δα με το παιδί.

Επί­σης, το ραντε­βού του παι­διού θα μπο­ρεί να κλει­στεί στα ΚΕΠ ή στα φαρ­μα­κεία, προ­σκο­μί­ζο­ντας ο γονέ­ας τα ταυ­το­ποι­η­τι­κά στοι­χεία τα δικά του και του παιδιού.

      Τα παι­διά θα πρέ­πει να προ­σέρ­χο­νται για εμβο­λια­σμό στα εμβο­λια­στι­κά κέντρα συνο­δευό­με­να από τον γονέα ή τον κηδε­μό­να τους.

Πρό­σθε­σε ότι σήμε­ρα η μέρα ανα­μέ­νε­ται να κλεί­σει κοντά στους 75.000 εμβο­λια­σμούς. Συνο­λι­κά έχουν πραγ­μα­το­ποι­η­θεί περισ­σό­τε­ροι από 10.200.000 εμβο­λια­σμοί και περισ­σό­τε­ροι από 5.600.000 πολί­τες έχουν εμβο­λια­στεί με του­λά­χι­στον μία δόση ποσο­στό που αντι­στοι­χεί σε 53,4% του γενι­κού πλη­θυ­σμού και 63% του ενή­λι­κου πληθυσμού.

Επί­σης, περισ­σό­τε­ροι από 4.915.000 πολί­τες έχουν ολο­κλη­ρώ­σει τον εμβο­λια­σμό, που αντι­στοι­χεί σε ποσο­στό 46,8% στο γενι­κό πλη­θυ­σμό και 55% στον ενή­λι­κο πληθυσμό.

      Ποσοστά εμβολιασμών ανά ηλικιακή ομάδα

Για την ηλι­κια­κή ομά­δα 85 και άνω, το 70,9% έχει ήδη εμβο­λια­στεί με του­λά­χι­στον μία δόση και αν υπο­λο­γί­σου­με και τα ραντε­βού ανέρ­χε­ται στο 71,3% .

Για την ηλι­κια­κή ομά­δα 80–84, το 71,7% έχει ήδη εμβο­λια­στεί και αν υπο­λο­γί­σου­με και τα ραντε­βού ανέρ­χε­ται στο 72%.

Για την ηλι­κια­κή ομά­δα 75–79, το 83,8% έχει ήδη εμβο­λια­στεί και αν υπο­λο­γί­σου­με και τα ραντε­βού ανέρ­χε­ται στο 84,1%.

Για την ηλι­κια­κή ομά­δα 70–74, το 78,1% έχει ήδη εμβο­λια­στεί και αν υπο­λο­γί­σου­με και τα ραντε­βού ανέρ­χε­ται στο 78,4%.

Για την ηλι­κια­κή ομά­δα 65–69, το 79% έχει ήδη εμβο­λια­στεί και αν υπο­λο­γί­σου­με και τα ραντε­βού ανέρ­χε­ται στο 80%.

Για την ηλι­κια­κή ομά­δα 60–64, το 74,9% έχει ήδη εμβο­λια­στεί και αν υπο­λο­γί­σου­με και τα ραντε­βού ανέρ­χε­ται στο 75,4%.

Για την ηλι­κια­κή ομά­δα 55–59, το 71% έχει ήδη εμβο­λια­στεί και αν υπο­λο­γί­σου­με και τα ραντε­βού ανέρ­χε­ται στο 72%.

Για την ηλι­κια­κή ομά­δα 50–54, το 67,6% έχει ήδη εμβο­λια­στεί και αν υπο­λο­γί­σου­με και τα ραντε­βού ανέρ­χε­ται στο 68,4%.

Για την ηλι­κια­κή ομά­δα 45–49, το 64% έχει ήδη εμβο­λια­στεί και αν υπο­λο­γί­σου­με και τα ραντε­βού ανέρ­χε­ται στο 65%.

Για την ηλικια­κή ομά­δα 40–44, το 58% έχει ήδη εμβο­λια­στεί και αν υπο­λο­γί­σου­με και τα ραντε­βού ανέρ­χε­ται στο 60%.

Για την ηλι­κια­κή ομά­δα 35–39, το 51% έχει ήδη εμβο­λια­στεί και αν υπο­λο­γί­σου­με και τα ραντε­βού ανέρ­χε­ται στο 52%.

Για την ηλι­κια­κή ομά­δα 30–34, το 48% έχει ήδη εμβο­λια­στεί και αν υπο­λο­γί­σου­με και τα ραντε­βού ανέρ­χε­ται στο 50%.

Για την ηλι­κια­κή ομά­δα 25–29, το 45% έχει ήδη εμβο­λια­στεί και αν υπο­λο­γί­σου­με και τα ραντε­βού ανέρ­χε­ται στο 47%.

Για την ηλι­κια­κή ομά­δα 18–24, το 34% έχει ήδη εμβο­λια­στεί με του­λά­χι­στον μια δόση και αν υπο­λο­γί­σου­με και τα ραντε­βού ανέρ­χε­ται στο 36%.

Στην ηλι­κια­κή ομά­δα 15–17 που άνοι­ξε τελευ­ταία έχει ήδη εμβο­λια­στεί με του­λά­χι­στον μια δόση το 5% και αν υπο­λο­γί­σου­με και τα ραντε­βού ανέρ­χε­ται στο 7%.

Σχε­τι­κά με τον κατ’ οίκον εμβο­λια­σμό, έχουν δηλώ­σει συμ­με­το­χή στο πρό­γραμ­μα 1.390 πολί­τες και ήδη έχουν εμβο­λια­στεί με το μονο­δο­σι­κό εμβό­λιο της Johnson & Johnson 410 πολίτες.

Επί­σης περισ­σό­τε­ροι από 5.000 πολί­τες έχουν εμβο­λια­στεί σε απο­μα­κρυ­σμέ­νες περιοχές.

«Ο Χικ­μέτ στην Ελλά­δα», του Ηρα­κλή Κακαβάνη

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο