Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Τον δεύτερο σημαντικό τίτλο της καριέρας του κατέκτησε ο Στέφανος Τσιτσιπάς

Τον δεύ­τε­ρο σημα­ντι­κό τίτλο της καριέ­ρας του κατέ­κτη­σε ο Στέ­φα­νος Τσι­τσι­πάς. Ο 20χρονος πρω­τα­θλη­τής επι­κρά­τη­σε στον τελι­κό του ATP 250, που φιλο­ξε­νή­θη­κε στην Μασ­σα­λία, με 7–5, 7–6 (5) του 30χρονου Μιχαϊλ Κου­κού­σκιν από τον Καζακ­στάν και πανη­γύ­ρι­σε την κατά­κτη­ση του τρο­παί­ου, όπως είχε κάνει και πέρυ­σι στην Στοκχόλμη.

Μετά από μερι­κές εβδο­μά­δες ‑απο­λύ­τως ανα­με­νο­μέ­νης- αγω­νι­στι­κής «κοι­λιάς», λόγω της υπερ­προ­σπά­θειας του Ιανουα­ρί­ου, στο Australian Open όπου έφθα­σε μέχρι τα ημι­τε­λι­κά, ο Ελλη­νας πρω­τα­θλη­τής επα­νήλ­θε στους… γνω­στούς ρυθ­μούς και έφθα­σε μέχρι τον τελι­κό στην Μασ­σα­λία, όπου κατέ­κτη­σε το τρό­παιο χωρίς να χάσει σετ!

Στο πρώ­το σετ οι δύο τενί­στες πήγαι­ναν γκέιμ-γκέιμ μέχρι το 5–5. Σ΄ εκεί­νο το χρο­νι­κό σημείο, ο Τσι­τσι­πάς προη­γή­θη­κε 6–5 και στη συνέ­χεια «έσπα­σε» το σερ­βίς του Καζά­κου και πήρε το σετ με 7–5, μετά από περί­που 50 λεπτά αγώνα.

Στο δεύ­τε­ρο σετ, ο Κου­κού­σκιν… άλλα­ξε μπλου­ζά­κι και μετά το 1–1, ο Ελλη­νας πρω­τα­θλη­τής αισθάν­θη­κε ελα­φρές ενο­χλή­σεις στα δεξιά πλευ­ρά. Δεν απο­κλεί­ε­ται αυτό να του «στοί­χι­σε» προ­σω­ρι­νά, καθώς ο Καζά­κος αντέ­δρα­σε και προη­γή­θη­κε με 5–3. Ομως ο Τσι­τσι­πάς απέ­δει­ξε για ακό­μη μία φορά πως είναι το μέλ­λον του παγκο­σμί­ου τένις, καθώς δεν εγκα­τέ­λει­ψε την προ­σπά­θεια, ισο­φά­ρι­σε σε 5–5 και προη­γή­θη­κε με 6–5, για να κατα­κτή­σει το σετ στο τάι μπρέικ με 7–5!

Με τη νίκη του αυτή, ο Τσι­τσι­πάς βρί­σκε­ται πλέ­ον στο Νο 11 της παγκό­σμιας κατά­τα­ξης που θα ανα­κοι­νώ­σει αύριο Δευ­τέ­ρα η ATP και σε «από­στα­ση βολής» από την πρώ­τη δεκά­δα του πλανήτη.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο