Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Τουρκία: Ξεπέρασαν τους 1.400 οι νεκροί, πάνω από 65.000 τα κρούσματα μόλυνσης

Σε 1.403 ανέρ­χο­νται οι νεκροί εξαι­τί­ας της παν­δη­μί­ας του κορο­νοϊ­ού στην Τουρ­κία αφό­του επι­βε­βαιώ­θη­κε το πρώ­το κρού­σμα μόλυν­σης, την 11η Μαρ­τί­ου, ενώ τα επι­βε­βαιω­μέ­να κρού­σμα­τα ανέρ­χο­νται σε 65.111, με βάση τα νέα δεδο­μέ­να που ανα­κοί­νω­σε τις πρώ­τες πρω­ι­νές ώρες σήμε­ρα ο υπουρ­γός Υγεί­ας της χώρας Φαχρε­τίν Κοτζά.

Μέσα σε ένα 24ωρο, κατα­γρά­φη­καν 107 νέοι θάνα­τοι και δια­γνώ­στη­καν 4.062 νέα κρού­σμα­τα μόλυν­σης, σύμ­φω­να με τα δεδο­μέ­να του τουρ­κι­κού υπουρ­γεί­ου Υγείας.

Ο υπουρ­γός προ­έ­τρε­ψε για ακό­μη μια φορά τους πολί­τες να τηρούν τις οδη­γί­ες απο­μό­νω­σης και κοι­νω­νι­κής απο­στα­σιο­ποί­η­σης, ενώ έκρι­νε ότι ο ρυθ­μός της εξά­πλω­σης του ιού είναι υπό έλεγχο.

Εξή­γη­σε ότι ο ρυθ­μός αύξη­σης των μολύν­σε­ων και των θανά­των έχει επι­βρα­δυν­θεί τις τελευ­ταί­ες ημέρες.

Σύμ­φω­να με τον Κοτζά, η Τουρ­κία έχει ελέγ­ξει την ταχύ­τη­τα εξά­πλω­σης του ιού εφαρ­μό­ζο­ντας μια μέθο­δο «συν­δυα­σμού», που προ­βλέ­πει ότι η αλυ­σί­δα επα­φής κάθε ασθε­νούς ανα­γνω­ρί­ζε­ται, παρα­κο­λου­θεί­ται και ελέγχεται.

«Μέχρι σήμε­ρα, 261.989 άνθρω­ποι έχουν εντο­πι­στεί στην αλυ­σί­δα επα­φών», διευ­κρί­νι­σε.

Ο τούρ­κος υπουρ­γός Υγεί­ας συμπλή­ρω­σε μέσω Twitter ότι «ο ρυθ­μός αύξη­σης του αριθ­μού των περι­στα­τι­κών, παρά την αύξη­ση του αριθ­μού των δια­γνω­στι­κών τεστ, τεί­νει να παρα­μέ­νει στα­θε­ρός. Ο αριθ­μός των ασθε­νών που έχουν αναρ­ρώ­σει αυξά­νε­ται στα­δια­κά. Ο ρυθ­μός αύξη­σης του αριθ­μού των δια­σω­λη­νω­μέ­νων ασθε­νών που βρί­σκο­νται σε μονά­δες εντα­τι­κής θερα­πεί­ας είναι χαμη­λός. Έχου­με δύο δυνα­τά σημεία: Μέτρα και θερα­πεία. Ας αξιο­ποι­ή­σου­με τη δύνα­μή μας».

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο