Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Τουρνουά Ακρόπολις: Δεύτερη νίκη για την Εθνική, με την Τουρκία

Η εθνι­κή βρή­κε μεγα­λύ­τε­ρη αντί­στα­ση από την Τουρ­κία εν συγκρί­σει με την Ιτα­λία, στο 29ο Τουρ­νουά «Ακρό­πο­λις», αλλά στην 4η περί­ο­δο έπαι­ξε με σοβα­ρό­τη­τα και έκα­νε το δύο στα δύο, 84–70, στο ΟΑΚΑ, στο πλαί­σιο της προ­ε­τοι­μα­σί­ας της για το Παγκό­σμιο Κύπελ­λο της Κίνας. Χωρίς τον τραυ­μα­τία Κώστα Σλού­κα (έμει­νε στο ξενο­δο­χείο) και το βασι­κό πεντά­ρι της, Γιάν­νη Μπου­ρού­ση που έμει­νε εκτός δωδε­κά­δας, η εθνι­κή αξιο­ποί­η­σε την υπε­ρο­χή της στα αμυ­ντι­κά ριμπά­ουντ και στις ασίστ και είχε πρώ­το σκό­ρερ τον Γιώρ­γο Πρί­ντε­ζη με 18 πόντους. Νταμπλ νταμπλ σημεί­ω­σε ο αστέ­ρας της εθνι­κής, Γιάν­νης Αντε­το­κούν­μπο (που αγω­νί­στη­κε για πρώ­τη φορά στην προ­ε­τοι­μα­σία και ως σμολ φόρ­γουορντ) με 16 πόντους και 10 ριμπά­ουντ, ενώ είχε και 8 κερ­δι­σμέ­να φάουλ, 5 ασίστ, 3 κοψί­μα­τα. Ο Νικ Καλά­θης τελεί­ω­σε τον αγώ­να με 11 πόντους, 6 ασίστ και 5 ριμπά­ουντ. Ο Ομο­σπον­δια­κός προ­πο­νη­τής Θανά­σης Σκουρ­τό­που­λος είδε τον Γιώρ­γο Παπα­γιάν­νη να αντα­πο­κρί­νε­ται, με 12 πόντους, καρ­φώ­μα­τα και κοψί­μα­τα, ένας παί­κτης ιδιαί­τε­ρα σημα­ντι­κός για να δίνει ανά­σες στον Μπου­ρού­ση στην Κίνα. Στα αρνη­τι­κά ήταν τα 5/15 τρί­πο­ντα της εθνι­κής απέ­να­ντι σε μία Τουρ­κία που απει­λού­σε για τρία δεκά­λε­πτα, προ­βλη­μά­τι­σε με την άμυ­νά της τη «γαλα­νό­λευ­κη» και είχε σε μεγά­λη ημέ­ρα τον Φουρ­κάν Κορ­κμάζ (25π., 8ρ., 5ασ., 3 κλ.).

Ο Ουφούκ Σαρί­τσα άφη­σε εκτός τους Ντουρ­μάζ, Ουγκιουρ­λού εν συγκρί­σει με το ματς απέ­να­ντι στη Σερ­βία και στη θέση τους έβα­λε τους Αρσλάν και Τουν­τσέρ. Οι Τούρ­κοι μετρούν δύο ήττες σε ισά­ριθ­μους αγώ­νες και την Κυρια­κή (18/8) αντι­με­τω­πί­ζουν στις 18:00 την Ιταλία.

Την πρώ­τη θέση του 29ου Τουρ­νουά «Ακρό­πο­λις» θα διεκ­δι­κή­σει για 18η φορά στην ιστο­ρία της η εθνι­κή με αντί­πα­λο τη Σερ­βία την Κυρια­κή (18/8) στις 20:30.

Τα δεκά­λε­πτα: 24–17, 42–37, 63–57, 84–70

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο