Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Το γαρ πολύ της θλίψεως…

Μαθή­μα­τα …«τετρά­γω­νης λογι­κής» παρα­δί­δουν τα γνω­στά παπα­γα­λά­κια της ευρω­α­τλα­ντι­κής προ­πα­γάν­δας, που προ­σπα­θούν μάταια να συκο­φα­ντή­σουν και να φιμώ­σουν οποια­δή­πο­τε φωνή απο­κα­λύ­πτει και προει­δο­ποιεί τον λαό για τους κιν­δύ­νους από την όξυν­ση των ιμπε­ρια­λι­στι­κών αντα­γω­νι­σμών και την εμπλο­κή της χώρας μας σ’ αυτούς.

Με αφορ­μή μια «έρευ­να» της αντι­πο­λι­τευό­με­νης ρωσι­κής εφη­με­ρί­δας «Νόβα­για Γκα­ζέ­τα», δια­κι­νεί­ται αυτές τις μέρες στον Τύπο ότι το ΚΚΕ κατα­τάσ­σε­ται στις πιο «φιλο­ρω­σι­κές» δυνά­μεις του Ευρω­κοι­νο­βου­λί­ου, με κρι­τή­ριο τη στά­ση που κρά­τη­σε σε ψηφί­σμα­τα και απο­φά­σεις σχε­τι­κά με την ιμπε­ρια­λι­στι­κή σύγκρου­ση στην Ουκρα­νία. Γίνε­ται μάλι­στα προ­σπά­θεια να ταυ­τι­στεί το ΚΚΕ με ακρο­δε­ξιές και άλλες δυνά­μεις στην ΕΕ, που δια­τη­ρούν παρα­δο­σια­κά σχέ­σεις με το καθε­στώς της Ρωσί­ας και στη­ρί­ζουν την απα­ρά­δε­κτη εισβο­λή στην Ουκρα­νία. Η «λογι­κή» όσων σκό­πι­μα ανα­πα­ρά­γουν τέτοιες αθλιό­τη­τες είναι γνω­στή: Οποιος δεν είναι με το ΝΑΤΟ και δεν ασπά­ζε­ται το «δόξα στην Ουκρα­νία» της κυβέρ­νη­σης Ζελέν­σκι είναι με τη Ρωσία του Πούτιν!

Τα ψηφί­σμα­τα που κατα­ψη­φί­ζει το ΚΚΕ στο Ευρω­κοι­νο­βού­λιο είναι «πολε­μι­κά ανα­κοι­νω­θέ­ντα» των ΗΠΑ — ΝΑΤΟ — ΕΕ, που ρίχνουν λάδι στη φωτιά της σύγκρου­σης στην Ουκρα­νία. Είναι «καλέ­σμα­τα» προς τις κυβερ­νή­σεις να αυξή­σουν τους πολε­μι­κούς προ­ϋ­πο­λο­γι­σμούς τους και να συνει­σφέ­ρουν με περισ­σό­τε­ρα όπλα στον πόλε­μο. Είναι κυρώ­σεις που πλη­ρώ­νουν οι λαοί, την ώρα που τα ευρω­παϊ­κά και αμε­ρι­κα­νι­κά μονο­πώ­λια συνε­χί­ζουν να κάνουν τρε­λές δου­λειές ακό­μα και με ρωσι­κές εταιρείες.

Το ζόρι τους είναι λοι­πόν ότι το ΚΚΕ δεν συγ­χρο­νί­ζε­ται με την ευρω­α­τλα­ντι­κή «χορω­δία», που προ­σπα­θεί να κάνει τους λαούς συμ­μέ­το­χους στο ιμπε­ρια­λι­στι­κό έγκλη­μα, ακό­μα και κρέ­ας για τα κανό­νια τους σε περί­πτω­ση γενί­κευ­σης του πολέ­μου. Τους κάθε­ται στον λαι­μό ότι το ΚΚΕ δια­δή­λω­σε από την πρώ­τη μέρα πως «δεν δια­λέ­γου­με στρα­τό­πε­δο ληστών» και ότι αυτό το κάλε­σμα βρί­σκει απή­χη­ση σε ευρύ­τε­ρο λαϊ­κό κόσμο. Δεν είναι άλλω­στε τυχαίο ότι την ώρα που δια­κι­νούν τέτοιες βρω­μιές, έρχε­ται η έκθε­ση του ΝΑΤΟ για το 2022 να κατα­γρά­ψει ένα 45% του ελλη­νι­κού λαού που «δεν εμπι­στεύ­ε­ται» την ιμπε­ρια­λι­στι­κή συμ­μα­χία, βυθί­ζο­ντας σε ακό­μα μεγα­λύ­τε­ρη θλί­ψη τους τηλε­βό­ες της …ανε­ξάρ­τη­της ΝΑΤΟι­κής δημο­σιο­γρα­φί­ας στη χώρα μας.

Ανα­δη­μο­σί­ευ­ση από τον «Ριζο­σπά­στη»

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο