Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Το Κίεβο κάνει λόγο για τη μεγαλύτερη ρωσική επίθεση από την αρχή της χρονιάς

Η Ουκρα­νία ανα­κοί­νω­σε σήμε­ρα ότι η Ρωσία βομ­βάρ­δι­σε τις τελευ­ταί­ες 24 ώρες περισ­σό­τε­ρες από 100 τοπο­θε­σί­ες, το μεγα­λύ­τε­ρο αριθ­μό σε μία μόνο επί­θε­ση από την αρχή της χρονιάς.

Αφό­του εξα­πέ­λυ­σαν την επί­θε­σή τους το Φεβρουά­ριο του 2022, οι ρωσι­κές δυνά­μεις έρι­ξαν εκα­τομ­μύ­ρια οβί­δες πυρο­βο­λι­κού στις πόλεις και τα χωριά της Ουκρα­νί­ας που βρί­σκο­νται κοντά στις γραμ­μές του μετώ­που, μετα­τρέ­πο­ντας κάποια απ’ αυτά σε ερεί­πια στην ανα­το­λι­κή Ουκρανία.

«Στη διάρ­κεια των τελευ­ταί­ων 24 ωρών, ο εχθρός βομ­βάρ­δι­σε 118 τοπο­θε­σί­ες σε δέκα περι­φέ­ρειες», ανέ­φε­ρε σε μήνυ­μά του που ανήρ­τη­σε στα μέσα κοι­νω­νι­κής δικτύ­ω­σης ο ουκρα­νός υπουρ­γός Εσω­τε­ρι­κών Ιγκόρ Κλι­μέν­κο. «Πρό­κει­ται για το μεγα­λύ­τε­ρο αριθ­μό πόλε­ων και χωριών που έχουν δεχθεί επί­θε­ση από την αρχή της χρονιάς».

Εξάλ­λου μια ρωσι­κή επί­θε­ση σε διυ­λι­στή­ριο πετρε­λαί­ου στο Κρε­μεν­τσούκ (κεντρι­κή Ουκρα­νία), η οποία δεν προ­κά­λε­σε θύμα­τα, απαί­τη­σε την επέμ­βα­ση περισ­σό­τε­ρων από 100 πυρο­σβε­στών για την κατά­σβε­ση της πυρ­κα­γιάς που ακο­λού­θη­σε, σύμ­φω­να με τον Κλιμένκο.

Από τους νυκτε­ρι­νούς βομ­βαρ­δι­σμούς σκο­τώ­θη­κε ένας άνθρω­πος στην περι­φέ­ρεια του Χαρ­κό­βου (βορειο­α­να­το­λι­κή Ουκρα­νία) και άλλος ένας στην περι­φέ­ρεια της Χερ­σώ­νας (νότια Ουκρα­νία), ανα­κοί­νω­σαν τοπι­κοί αξιωματούχοι.

Η ουκρα­νι­κή Πολε­μι­κή Αερο­πο­ρία ανα­κοί­νω­σε σήμε­ρα από την πλευ­ρά της πως κατέρ­ρι­ψε 18 από τα 20 μη επαν­δρω­μέ­να αερο­σκά­φη που εξα­πέ­λυ­σε η Ρωσία στη διάρ­κεια της νύχτας.

Από την πλευ­ρά του, το ρωσι­κό υπουρ­γείο Άμυ­νας ανα­κοί­νω­σε πως κατέρ­ρι­ψε δύο ουκρα­νι­κά μη επαν­δρω­μέ­να αερο­σκά­φη πάνω από τις περι­φέ­ρειες του Μπριάνσκ και του Κουρσκ, οι οποί­ες συνο­ρεύ­ουν με την Ουκρανία.

Βλα­ντί­μιρ Μαγια­κόφ­σκι: «Ωδή στην Επανάσταση»

 

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο