Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Το ΚΚΕ για τις ανακοινώσεις Μητσοτάκη από τη Θεσσαλία: «Ως εδώ με την κοροϊδία!»

Το Γρα­φείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ, με αφορ­μή τις ανα­κοι­νώ­σεις Μητσο­τά­κη από τη Θεσ­σα­λία, τονίζει:

«Ο κ. Μητσο­τά­κης δεν είναι σε θέση πια να κάνει εξαγ­γε­λί­ες και να δίνει υπο­σχέ­σεις, όχι μόνο για­τί τις ίδιες γενι­κό­λο­γες και χωρίς αντί­κρι­σμα υπο­σχέ­σεις έδι­νε και πριν 3 χρό­νια με την κακο­και­ρία “Ιανός”, αλλά κυρί­ως για­τί η κυβέρ­νη­ση ακο­λού­θη­σε την ίδια εγκλη­μα­τι­κή πολι­τι­κή που αφή­νει τον λαό εντε­λώς απροστάτευτο.

Είναι τόσο μεγά­λος ο κυνι­σμός της κυβέρ­νη­σης που ο πρω­θυ­πουρ­γός δεν έκα­νε την παρα­μι­κρή ανα­φο­ρά στα θύμα­τα της κατα­στρο­φής, ενώ βρή­κε χρό­νο να μιλή­σει για την “ανα­βάθ­μι­ση της ελλη­νι­κής οικο­νο­μί­ας” που στη­ρί­ζε­ται ακρι­βώς πάνω στην πολι­τι­κή που τσα­κί­ζει σε όλους τους τομείς τις ανά­γκες των πολ­λών για τα κέρ­δη των λίγων.

Το γεγο­νός, δε, ότι παρα­πέ­μπει την επί­λυ­ση των οξυ­μέ­νων προ­βλη­μά­των στη “στή­ρι­ξη της ΕΕ” απο­τε­λεί σκέ­τη πρό­κλη­ση, όταν η ίδια η ΕΕ με τις οδη­γί­ες της συνι­στού­σε στα κρά­τη-μέλη να εφαρ­μό­ζουν σχέ­δια “που δεν συνε­πά­γο­νται υπερ­βο­λι­κό κόστος στον τομέα της δια­χεί­ρι­σης των κιν­δύ­νων πλημ­μύ­ρας”, τη στιγ­μή μάλι­στα που οι τρα­γι­κές εξε­λί­ξεις απέ­δει­ξαν την ανά­γκη ενός ολο­κλη­ρω­μέ­νου αντι­πλημ­μυ­ρι­κού σχε­δια­σμού που θυσιά­ζε­ται πάντα στο βωμό του “κόστους-οφέ­λους”.

Ως εδώ με την κοροϊ­δία! Για τους πλη­γέ­ντες και συνο­λι­κά το λαό της Θεσ­σα­λί­ας δεν υπάρ­χει τίπο­τε λιγό­τε­ρο από τον άμε­σο απε­γκλω­βι­σμό όσων ακό­μα βρί­σκο­νται σε πλημ­μυ­ρι­σμέ­να χωριά και γει­το­νιές, τα άμε­σα μέτρα προ­στα­σί­ας της υγεί­ας του, με ενί­σχυ­ση των υπαρ­χου­σών και τη δημιουρ­γία έκτα­κτων δόμων υγεί­ας, την πλή­ρη απο­ζη­μί­ω­ση για τις κατα­στρο­φές που υπέ­στη­σαν σε σπί­τια, καλ­λιέρ­γειες, κοπά­δια, μαγα­ζιά κλπ. Αυτά θα τα επι­βάλ­λει ο ίδιος ο λαός με την οργά­νω­ση, την αλλη­λεγ­γύη και τον αγώ­να του.

Αλή­θειες και ψέμα­τα για το λιμό στην Ουκρα­νία, Νίκος Μόττας

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο