Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Το ΚΚΕ για τον θάνατο της Ντίνας Κώνστα

Το ΚΚΕ απο­χαι­ρε­τά με θλί­ψη και σεβα­σμό την πολυ­τά­λα­ντη ηθο­ποιό Ντί­να Κών­στα, στης οποί­ας τη ματιά, τη χαρα­κτη­ρι­στι­κή φωνή, και το ταλέ­ντο συνα­ντή­θη­καν η «Φαύ­στα» του Μποστ, ηρω­ΐ­δες του κλα­σι­κού θεά­τρου, σπου­δαί­οι ρόλοι του ελλη­νι­κού ρεπερ­το­ρί­ου, η «Γιο­λά­ντα» από το «Δις εξα­μαρ­τείν» και η «Ντέ­νη Μαρ­κο­ρά» από τους «Δύο Ξένους», που την έκα­ναν γνω­στή στο ευρύ κοι­νό, και η περι­πλα­νώ­με­νη ζωή μιας ρεμπέ­τισ­σας που αφο­ρού­σε στη ζωή της Σωτη­ρί­ας Μπέλλου.

Γεν­νη­μέ­νη το 1938 στη Σάμο, η Ντί­να Κών­στα, με αρι­στε­ρές οικο­γε­νεια­κές κατα­βο­λές, πολι­τι­κο­ποι­η­μέ­νη από νεα­ρή ηλι­κία, με δύσκο­λα παι­δι­κά και νεα­νι­κά βιώ­μα­τα, απέ­στρε­ψε το βλέμ­μα της από την συμ­βα­τι­κή καθη­με­ρι­νό­τη­τα που απο­μυ­ζού­σε τον χυμό της ψυχής, ιδιαί­τε­ρα των γυναι­κών, και στρά­φη­κε προς το θέα­τρο, σπου­δά­ζο­ντας κρυ­φά από την οικο­γέ­νειά της στη σχο­λή του Κώστα Μιχαη­λί­δη, με δασκά­λα την Μαί­ρη Αρώνη.

Συνερ­γά­στη­κε με σπου­δαί­ους δημιουρ­γούς, μετα­ξύ αυτών, Μποστ, Γ. Εμιρ­ζά, Μ. Κατρά­κη, Κ. Μου­σού­ρη, Γ. Μιχαη­λί­δη. Δού­λε­ψε επτά χρό­νια στο Εθνι­κό Θέα­τρο και παράλ­λη­λα άρχι­σε να εμφα­νί­ζε­ται στην τηλεόραση.

«Ήθε­λα να είμαι ελεύ­θε­ρη και να κάνω αυτά που έκα­να. Έζη­σα πολύ δύσκο­λες στιγ­μές αλλά και πολύ σπου­δαί­ες. Τι μετρά­ει; Οι σπου­δαί­ες στιγ­μές» δήλω­σε η ίδια κάνο­ντας έναν απο­λο­γι­σμό της πορεί­ας της.

Το ΚΚΕ εκφρά­ζει τα θερ­μά του συλ­λυ­πη­τή­ρια στην οικο­γέ­νειά και στους οικεί­ους της.

902.gr

Αλή­θειες και ψέμα­τα για το λιμό στην Ουκρα­νία, Νίκος Μόττας

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο