Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Το ΚΚΕ για το διάγγελμα του πρωθυπουργού

Το Γρα­φείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ εξέ­δω­σε το εξής σχό­λιο για το διάγ­γελ­μα του πρωθυπουργού:

«Ο πρω­θυ­πουρ­γός σήμε­ρα έκα­νε σχε­δόν το ίδιο διάγ­γελ­μα όπως πριν ένα χρό­νο, σαν να μην πέρα­σε μια μέρα, σαν να μην υπάρ­χουν καθη­με­ρι­νά χιλιά­δες κρού­σμα­τα, δεκά­δες νεκροί και δια­σω­λη­νω­μέ­νοι εκτός ΜΕΘ, σαν να μην έχει μετα­τρα­πεί το δημό­σιο σύστη­μα Υγεί­ας σε σύστη­μα μιας νόσου. Η κατά­στα­ση όμως δεν είναι όπως πριν έναν χρό­νο, είναι πολύ χει­ρό­τε­ρη. Η λογι­κή του πρω­θυ­πουρ­γού ότι “με εμβό­λια και self tests τελειώ­νει η παν­δη­μία” είναι παρα­πλα­νη­τι­κή και επικίνδυνη.

Το πρό­βλη­μα για το λαό δεν είναι μόνο το πώς και πού θα γιορ­τά­σει το Πάσχα, αλλά πώς θα προ­στα­τευ­τεί η ζωή του, πώς θα θωρα­κι­στεί το δημό­σιο σύστη­μα Υγεί­ας, πώς θα προ­χω­ρή­σει ο μαζι­κός εμβο­λια­σμός, αλλά και πώς θα υλο­ποι­η­θούν τα απα­ραί­τη­τα μέτρα προ­στα­σί­ας στους χώρους δου­λειάς, στα μέσα μετα­φο­ράς και τα σχο­λεία που ετοι­μά­ζο­νται να ανοί­ξουν. Παρά τον ανα­γκαίο μαζι­κό εμβο­λια­σμό, τα παρα­πά­νω μέτρα παρα­μέ­νουν ανα­γκαία και επεί­γο­ντα κι αν είχαν προ­χω­ρή­σει, μια σει­ρά δρα­στη­ριό­τη­τες θα μπο­ρού­σαν να είχαν ξεκι­νή­σει νωρί­τε­ρα ή να μην είχαν κλεί­σει καθόλου.

Για όλα αυτά, όμως, η κυβέρ­νη­ση εξα­κο­λου­θεί να μην κάνει τίπο­τα. Αντί­θε­τα, η αγω­νία της είναι μόνο να ανοί­ξει ο του­ρι­σμός και συνο­λι­κά η καπι­τα­λι­στι­κή οικο­νο­μία, με αυτο­διά­γνω­ση για τους εργα­ζό­με­νους και τα γνω­στά πρωτόκολλα-“λάστιχο” που ωφε­λούν μόνο τις του­ρι­στι­κές και μετα­φο­ρι­κές εται­ρεί­ες, τους επι­χει­ρη­μα­τι­κούς ομίλους».

Ν. Μπε­λο­γιάν­νης Ν. Πλου­μπί­δης – Στο σπί­τι των ηρώων

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο