Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Το ΚΚΕ για το πολύνεκρο ναυάγιο ανοιχτά της Πύλου: Ο λαός να ορθώσει ανάστημα στην “κανονικότητα” των νεκρών σε Έβρο και Αιγαίο

Στο δίλημ­μα “τα κέρ­δη τους, ή οι ζωές μας”, η απά­ντη­ση κι εδώ είναι μόνο μία: Οι ζωές των ανθρώ­πων! Ο λαός να ορθώ­σει το ανά­στη­μά του ενά­ντια στην “κανο­νι­κό­τη­τα” των καθη­με­ρι­νών ειδή­σε­ων για νεκρούς και αγνο­ού­με­νους στον Έβρο και το Αιγαίο, τονί­ζε­ται σε ανα­κοί­νω­ση του Γρα­φεί­ου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ για το πολύ­νε­κρο ναυά­γιο μετα­να­στών ανοι­χτά της Πύλου.

Ανα­λυ­τι­κά:

Το νέο πολύ­νε­κρο ναυά­γιο ξερι­ζω­μέ­νων ανοι­χτά της Πύλου έρχε­ται να συμπε­ρι­λη­φθεί στην αιμα­τη­ρή βάρ­βα­ρη λίστα των ανά­λο­γων δεκά­δων ναυα­γί­ων στη Μεσό­γειο και το Αιγαίο κάθε χρό­νο. Μέχρι στιγ­μής, ο απο­λο­γι­σμός είναι δεκά­δες νεκροί με τον αριθ­μό διαρ­κώς να αυξά­νε­ται. Είναι απο­κα­λυ­πτι­κό ότι με βάση τα στοι­χεία της Ύπα­της Αρμο­στεί­ας του ΟΗΕ για τους Πρό­σφυ­γες, ο αριθ­μός των νεκρών και αγνο­ού­με­νων ξερι­ζω­μέ­νων στη Μεσό­γειο φτά­νει ήδη, στα μισά του έτους στο 2023, τους 1.037, ενώ πέρυ­σι, ο αριθ­μός αυτός έφτα­σε περί­που στους 2.400 ανθρώπους!!!

Την ίδια ώρα, τα επι­τε­λεία της ΕΕ και των αστι­κών κυβερ­νή­σε­ων βρί­σκο­νται σε πυρε­τώ­δεις δια­πραγ­μα­τεύ­σεις για το Νέο Σύμ­φω­νο της ΕΕ για τη Μετα­νά­στευ­ση και το Άσυ­λο, όπως εκφρά­στη­κε και με την τελευ­ταία από­φα­ση του Συμ­βου­λί­ου πριν από λίγες ημέ­ρες στο Λου­ξεμ­βούρ­γο. Οι κυβερ­νή­σεις των λεγό­με­νων πρώ­των χωρών υπο­δο­χής, όπως η Ελλά­δα και η Ιτα­λία, έχουν πρω­τα­γω­νι­στι­κό ρόλο σε αυτές. Το προ­ω­θού­με­νο νέο Σύμ­φω­νο επι­σφρα­γί­ζει τον εντα­φια­σμό της Συν­θή­κης της Γενεύ­ης για τους Πρό­σφυ­γες και σημα­το­δο­τεί την παρα­πέ­ρα έντα­ση της κατα­στο­λής σε βάρος των ξεριζωμένων.

Η πολι­τι­κή της έντα­σης της κατα­στο­λής, με την Frontex, τους ορα­τούς και αόρα­τους φρά­χτες, τον εγκλω­βι­σμό στα σύγ­χρο­να στρα­τό­πε­δα συγκέ­ντρω­σης, τις απε­λά­σεις και τις απα­ρά­δε­κτες λίστες των λεγό­με­νων “ασφα­λών” χωρών, είναι αυτή που γιγα­ντώ­νει τη δρά­ση των κυκλω­μά­των δια­κι­νη­τών και σπρώ­χνει τους ξερι­ζω­μέ­νους στα ταξί­δια του τρόμου.

Καλού­με τον ελλη­νι­κό λαό να ορθώ­σει το ανά­στη­μά του ενά­ντια στην “κανο­νι­κό­τη­τα” των καθη­με­ρι­νών ειδή­σε­ων για νεκρούς και αγνο­ού­με­νους στον Έβρο και το Αιγαίο. Να δυνα­μώ­σει την πάλη του ενά­ντια στην εμπλο­κή της χώρας στους ιμπε­ρια­λι­στι­κούς σχε­δια­σμούς και τον πόλε­μο, που γίνο­νται για τα κέρ­δη των ιμπε­ρια­λι­στών ληστών και προ­κα­λούν τον θάνα­το και τον ξερι­ζω­μό εκα­τομ­μυ­ρί­ων ανθρώ­πων. Να διεκ­δι­κή­σει την ουσια­στι­κή προ­στα­σία των ξερι­ζω­μέ­νων και την κατάρ­γη­ση όλου του άδι­κου πλαι­σί­ου κατα­στο­λής σε βάρος τους.

Στο δίλημ­μα “τα κέρ­δη τους, ή οι ζωές μας”, η απά­ντη­ση κι εδώ είναι μόνο μία: Οι ζωές των ανθρώπων!

Στην περιο­χή βρί­σκε­ται αντι­προ­σω­πεία του ΚΚΕ με επι­κε­φα­λής τον Νίκο Κου­του­μά­νο, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, Γραμ­μα­τέ­ας της Οργά­νω­σης Πελοποννήσου.»

Στην Καλαμάτα ο Δημήτρης Κουτσούμπας

Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημή­τρης Κου­τσού­μπας μετα­βαί­νει εκτά­κτως σήμε­ρα, στην Καλα­μά­τα, λόγω του τρα­γι­κού ναυα­γί­ου με τους δεκά­δες νεκρούς και αγνο­ού­με­νους πρό­σφυ­γες και μετανάστες.

Πικε­το­φο­ρία για το νέο έγκλη­μα με πνιγ­μέ­νους ξερι­ζω­μέ­νους από το ΚΚΕ στις 8 μ.μ. στην κεντρι­κή πλα­τεία της Καλα­μά­τας στο εκλο­γι­κό περί­πτε­ρο του Κόμματος.

Η ΤΕ Μεσ­ση­νί­ας του ΚΚΕ καλεί σε συμ­με­το­χή για να κατα­δι­κα­στούν οι απάν­θρω­πες συμ­φω­νί­ες της ΕΕ για τη μετα­νά­στευ­ση και οι κυβερ­νή­σεις ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ που φέρουν τερά­στιες ευθύνες.

902.gr

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο