Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Τραγωδία ανοιχτά της Πύλου: Τουλάχιστον 78 νεκροί μετανάστες ενώ αυξάνεται ο τραγικός απολογισμός

Επι­βε­βαιώ­νο­νται οι φόβοι για εκα­τόμ­βη νεκρών από το ναυά­γιο που σημειώ­θη­κε ανοι­χτά της Πύλου, καθώς, σύμ­φω­να με το Λιμε­νι­κό, μέχρι στιγ­μής έχουν ανα­συρ­θεί 78 σοροί μετα­να­στών ενώ οι δια­σω­θέ­ντες φτά­νουν τους 106.

Παράλ­λη­λα, συνε­χί­ζο­νται οι έρευ­νες για τον εντο­πι­σμό και άλλων μετα­να­στών στην ευρύ­τε­ρη περιο­χή καθώς υπάρ­χουν πλη­ρο­φο­ρί­ες πως στο αλιευ­τι­κό σκά­φος φέρε­ται να επέ­βαι­ναν περισ­σό­τε­ροι από 700.

Από το ΕΚΑΒ, παρε­λή­φθη­σαν οι τέσ­σε­ρις από αυτούς και μετα­φέρ­θη­καν με ελι­κό­πτε­ρο S/P στο Νοσο­κο­μείο Καλα­μά­τας με υπο­θερ­μία. Οι άλλοι 100 μετα­φέρ­θη­καν στο λιμά­νι της Καλα­μά­τας. Να σημειω­θεί ότι, κατά τον εντο­πι­σμό τους, κανέ­νας εκ των δια­σω­θέ­ντων δεν έφε­ρε σωστι­κό εξο­πλι­σμό (σωσί­βιο).

Στο σημείο επι­χει­ρούν δύο περι­πο­λι­κά σκά­φη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., ένα ναυα­γο­σω­στι­κό σκά­φος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., μία φρε­γά­τα του Πολε­μι­κού Ναυ­τι­κού, επτά παρα­πλέ­ο­ντα πλοία, ένα ελι­κό­πτε­ρο του Πολε­μι­κού Ναυ­τι­κού, καθώς και ένα μη επαν­δρω­μέ­νο αερο­σκά­φος (UAV) του Frontex.

«Ναι, αλλά ο Στά­λιν…», του Νίκου Μόττα

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο