Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Το ΚΚΕ καταγγέλλει «συνακροάσεις»-υποκλοπές στα γραφεία της Κεντρικής Επιτροπής

«Κάνου­με γνω­στό ότι στις 18 και 20 Ιού­νη έγι­ναν και πάλι οι γνω­στές “συνακροάσεις”-υποκλοπές στα γρα­φεία της ΚΕ του ΚΚΕ. Έχει γίνει πλέ­ον ενδη­μι­κό αυτό το φαι­νό­με­νο των υπο­κλο­πών», ανα­φέ­ρε­ται σε ανοι­χτή επι­στο­λή-καταγ­γε­λία του Γρα­φεί­ου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ.

«Πλη­σιά­ζουν 4 χρό­νια από την πρώ­τη δημό­σια ανα­κοί­νω­ση-καταγ­γε­λία του Κόμ­μα­τός μας για υπο­κλο­πές στο τηλε­φω­νι­κό κέντρο της έδρας της ΚΕ του ΚΚΕ στον Περισ­σό, και ενώ μεσο­λά­βη­σαν δύο ακό­μα κρού­σμα­τα το 2017 και το 2019, οι συναρ­μό­διες Αρχές (Αρχή Δια­σφά­λι­σης Απορ­ρή­του Επι­κοι­νω­νιών, Κρα­τι­κή Ασφά­λεια, Εισαγ­γε­λία) καλύ­πτουν τους υπεύ­θυ­νους των υπο­κλο­πών. Η υπό­θε­ση εκκρε­μεί ακό­μα στα δικα­στή­ρια, τη στιγ­μή που τα στοι­χεία βοούν ότι υπάρ­χει σοβα­ρή παρα­βί­α­ση του απορ­ρή­του των επι­κοι­νω­νιών» σημειώ­νε­ται στην επιστολή-καταγγελία.

«Ακρι­βώς για αυτά τα ζητή­μα­τα λει­τουρ­γεί στη χώρα μας ανε­ξάρ­τη­τη Αρχή σύμ­φω­να με το Σύνταγ­μα, η Αρχή Δια­σφά­λι­σης του Απορ­ρή­του των Επι­κοι­νω­νιών (ΑΔΑΕ), που δια­θέ­τει απε­ριό­ρι­στες αρμο­διό­τη­τες για την άσκη­ση του έργου της, μέχρι και ελέγ­χου της ΕΥΠ, και με τη σύγ­χρο­νη υψη­λή τεχνο­λο­γία στα χέρια της. Όμως, απο­δει­κνύ­ε­ται ότι αυτή δεν είναι “Αρχή Δια­σφά­λι­σης του Απορ­ρή­του των Επι­κοι­νω­νιών”, αλλά “Αρχή Δια­τή­ρη­σης της Ανα­σφά­λειας των Επι­κοι­νω­νιών”! Όλα αυτά τα χρό­νια η ΑΔΑΕ κρα­τά­ει μια τόσο σοβα­ρή υπό­θε­ση στο σκο­τά­δι. Έτσι, ενώ δέχε­ται ότι έχουν γίνει τηλε­φω­νι­κές παρεμ­βά­σεις από 14 χώρες της Ευρώ­πης και τις ΗΠΑ, μάλι­στα 2 από το Ηνω­μέ­νο Βασί­λειο που ευκο­λό­τε­ρα μπο­ρεί να βρε­θούν οι καλού­ντες, δεν προ­χω­ρά­ει στην απο­κά­λυ­ψη αυτών που τις οργα­νώ­νουν» προστίθεται.

Επί­σης, το ΚΚΕ τονί­ζει πως «από τη μία μεριά το κρά­τος προ­πα­γαν­δί­ζει τη δια­φά­νεια και τη δια­σφά­λι­ση του απορ­ρή­του των επι­κοι­νω­νιών, από την άλλη κου­κου­λώ­νει τις υπο­κλο­πές που γίνο­νται. Είναι καθα­ρό ότι το απόρ­ρη­το των επι­κοι­νω­νιών στη χώρα μας δεν διασφαλίζεται».

«Το ΚΚΕ έχει γνώ­ση για τη λει­τουρ­γία και δρά­ση διά­φο­ρων μηχα­νι­σμών και υπη­ρε­σιών που οργα­νώ­νουν και κου­κου­λώ­νουν τέτοιου είδους ενέρ­γειες. Έχουν βαριές ευθύ­νες στη συγκά­λυ­ψη οι κυβερ­νή­σεις, τόσο του ΣΥΡΙΖΑ, που επί δια­κυ­βέρ­νη­σής του έγι­ναν όλες οι καταγ­γε­λί­ες για υπο­κλο­πές σε βάρος του ΚΚΕ, όσο και της ΝΔ, που συνε­χί­ζει στην ίδια κατεύ­θυν­ση. Έχει φτά­σει σε τέτοιο ξεδιά­ντρο­πο σημείο το κου­κού­λω­μα, που το υπουρ­γείο Δικαιο­σύ­νης δήλω­σε ότι δεν μπο­ρεί να δώσει απα­ντή­σεις για­τί δεν έχει τον αριθ­μό της δικο­γρα­φί­ας! Πρό­κει­ται για μεγά­λο ψέμα. Τους αριθ­μούς τούς έχει. Άλλω­στε, για μια ακό­μη φορά τους κάνου­με και εμείς γνω­στούς σήμε­ρα: Είναι οι Α/2016/2650 και Α/2019/141. Είναι υπό­θε­ση του ελλη­νι­κού λαού να προ­α­σπί­σει τα δικαιώ­μα­τα και τις ελευ­θε­ρί­ες του, που καθη­με­ρι­νά κατα­πα­τού­νται», κατα­λή­γει η ανοι­χτή επι­στο­λή-καταγ­γε­λία του Γρα­φεί­ου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο