Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Ρόδος: Κοριτσάκι λιποθύμησε από την πείνα — Άνεργη ξενοδοχοϋπάλληλος η μητέρα

Από την πεί­να λιπο­θύ­μη­σε ένα κορι­τσά­κι 9 ετών στην Ρόδο το οποίο περί­με­νε με τη μητέ­ρα του μέσα σε έναν φούρ­νο.  Η άνερ­γη ξενο­δο­ϋ­πάλ­λη­λος μητέ­ρα του, ανα­ζη­τεί εργα­σία για να μπο­ρέ­σει να μεγα­λώ­σει τα δύο κορί­τσια της, όμως τα ξενο­δο­χεία παρα­μέ­νουν κλει­στά και κανείς δεν γνω­ρί­ζει αν, πόσα και υπό ποιες προ­ϋ­πο­θέ­σεις θα λει­τουρ­γή­σουν και πόσους τελι­κά εργα­ζό­με­νους θα απορροφήσουν.

Η γυναί­κα έχει δύο κορι­τσά­κια εννέα ετών και προ­σπα­θεί να μεγα­λώ­σει μόνη της τα παι­διά της, καθώς πρό­κει­ται για μονο­γο­νεϊ­κή οικογένεια.

Το επί­δο­μα των 800 ευρώ εξα­ντλή­θη­κε πολύ γρή­γο­ρα και η ίδια παρα­μέ­νει άνερ­γη με τις υπο­χρε­ώ­σεις να συσ­σω­ρεύ­ο­νται, αδυ­να­τώ­ντας να καλύ­ψει τις ανά­γκες της μονο­γο­νεϊ­κής οικο­γέ­νειάς της.

Το από­γευ­μα της Δευ­τέ­ρας, όπως ανα­φέ­ρει η dimokratiki.gr, η μητέ­ρα με την κόρη της, μπή­καν μέσα στο φούρ­νο για να αγο­ρά­σει με τα ελά­χι­στα χρή­μα­τα που είχε πάνω της, ένα σκέ­το ψωμά­κι για να φάει η μικρή και να ξεγε­λά­σει την πεί­να της. Το παι­δί όμως, νηστι­κό επί ώρες, λιπο­θύ­μη­σε μέσα στον φούρ­νο και έτσι απο­κα­λύ­φθη­κε το δρά­μα που η αξιο­πρε­πής μητέ­ρα, προ­σπα­θεί να αντι­με­τω­πί­σει μόνη της.

Η γυναί­κα ανα­ζη­τά εργα­σία για να μπο­ρέ­σει να μεγα­λώ­σει τα δίδυ­μα κορι­τσά­κια της και να μπο­ρέ­σει να καλύ­ψει τις υπο­χρε­ώ­σεις της, όπως με συνέ­πεια και αξιο­πρέ­πεια κάνει όλα αυτά τα χρόνια.

Ο Θανά­σης Στα­μού­λης, πρό­ε­δρος των ξενο­δο­χο­ϋ­παλ­λή­λων Ρόδου, μιλώ­ντας στο Open, επι­βε­βαί­ω­σε το συμβάν.

«Έρχο­νται άνθρω­ποι έξω από το εργα­τι­κό κέντρο της Ρόδου, για να που­λή­σουν τα υπάρ­χο­ντά τους. Μου θυμί­ζει κατο­χή η κατά­στα­ση. Η Ρόδος είναι νεκρή πόλη. Δεν κινεί­ται τίπο­τα έξω. Ειδι­κά το βρά­δυ είναι όλα νεκρά».

Το γεγο­νός είναι ενδει­κτι­κό της θέσης στην οποία έχουν περιέλ­θει οι ξενο­δο­χο­ϋ­πάλ­λη­λοι με ευθύ­νη της κυβέρ­νη­σης η οποία μοι­ρά­ζει αφει­δώς χρή­μα­τα σε επι­χει­ρη­μα­τί­ες αι ΜΜΕ και αρνεί­ται ψίχου­λα σε ανέρ­γους και εργαζόμενους.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο