Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Το νέο album των rebellion connexion

Το νέο album των rebellion connexion είναι εδώ και τιτλο­φο­ρεί­ται “Δεκα” γιορ­τά­ζο­ντας τη δεκα­ε­τία του group στη δισκο­γρα­φία. Πρό­κει­ται για ένα δυνα­μι­κό album που συν­δυά­ζει το γνω­στό ύφος των Rebellion, το ταξι­κό περιε­χό­με­νο στο στί­χο από τη μία, και μερι­κά νέα στοι­χεία από την άλλη.

Για πρώ­τη φορά έχου­με concept tracks, που εντάσ­σουν το πολι­τι­κό μήνυ­μα σε συγκε­κρι­μέ­να ιστο­ρι­κά και κοι­νω­νι­κά πλαί­σια. Από το “Ξύπνα Βασί­λη” και την επί­θε­ση στο μικρο­α­στι­σμό και το συμ­βι­βα­σμό του νεο­έλ­λη­να… στο “Carthago Delenda Est” — που είναι και το πρώ­το clip — το οποίο δανεί­ζε­ται το ιστο­ρι­κό πλαί­σιο τής Ρωμαι­κής επο­χής μετα­φέ­ρο­ντάς το στο σήμε­ρα και την ανά­γκη για ανατροπή.

Υπάρ­χουν βέβαια και τα γνω­στού ύφους επι­θε­τι­κά tracks (beast mode, Δεκα), που είναι συναυ­λια­κά και γνώ­ρι­μα στο κοι­νό τους. Και­νο­το­μία είναι και η πιο μελω­δι­κή προ­σέγ­γι­ση σε τρα­γού­δια όπως το “Μπλε” και “Όνει­ρα γκρί­ζα”. Σε αυτό συνει­σφέ­ρει και η συμ­με­το­χή της ανερ­χό­με­νης Κατε­ρί­νας Παράσχου.

Η κυκλο­φο­ρία γίνε­ται από τη 5th Season records και μπο­ρεί­τε να βρεί­τε το album σε όλες τις ψηφια­κές πλατφόρμες.

Το clip για το “Carthago Delenda est”.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο