Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Το φωτορεπορτάζ του Κρετίνου στο Πέραμα

Το ΠΑΜΕ, ενό­ψει της από­φα­σης για τη «Χρυ­σή Αυγή», έγρα­ψε συν­θή­μα­τα στο Πέρα­μα, όπου οι ναζί είχαν ξεδι­πλώ­σει την εγκλη­μα­τι­κή τους δρά­ση με τις δολο­φο­νι­κές επι­θέ­σεις σε μέλη του ΠΑΜΕ και Αιγύ­πτιους αλιερ­γά­τες. Στο Πέρα­μα η «Χρυ­σή Αυγή» είχε στή­σει και το δου­λε­μπο­ρι­κό της για λογα­ρια­σμό των εργο­λά­βων και των εφοπλιστών.

perama 1

Όμως τα συνερ­γεία του Δήμου Περά­μα­τος ανέ­λα­βαν το έργο της απορ­ρύ­παν­σης της πόλης στις 5.10.2020.

perama2

Η Δημο­τι­κή Αρχή του Γιάν­νη Λαγου­δά­κη (φωτο­γρά­φος στο επάγ­γελ­μα) εκλέ­χτη­κε με τη στή­ρι­ξη του ΣΥΡΙΖΑ, του κόμ­μα­τος του οποί­ου υπήρ­ξε και υπο­ψή­φιος βου­λευ­τής σε δύο εκλο­γι­κές ανα­με­τρή­σεις στη Β’ Πειραιά.

Τούς έπια­σε όμως «με τη γίδα στην πλά­τη» η ΚΟΒ Περά­μα­τος του ΚΚΕ και κατάγ­γει­λε την κατά­πτυ­στη ενέρ­γεια της Δημο­τι­κής Αρχής.

perama3

Την ίδια μέρα (5.10.2020) ο Γιάν­νης Λαγου­δά­κης ανάρ­τη­σε δήλω­σή του για τη δίκη της Χρυ­σής Αυγής στο site του Δήμου Περάματος.

perama4

Ανά­με­σα στα άλλα στη δήλω­σή του ανα­φέ­ρει: «Χρέ­ος όλων μας είναι να κατα­δι­κά­σου­με με το πιο κατη­γο­ρη­μα­τι­κό τρό­πο τον φασι­σμό και τον ναζι­σμό, καθώς και να συμ­βάλ­λου­με στη δια­σφά­λι­ση των δημο­κρα­τι­κών δικαιω­μά­των και των ελευ­θε­ριών των πολι­τών».

Και η ελευ­θε­ρία της έκφρα­σης και κρι­τι­κής σε ποια κατη­γο­ρία δικαιω­μά­των κατα­τάσ­σο­νται κύριε δήμαρ­χε; Αλλά όταν το «χρέ­ος» κατα­τάσ­σει θεμε­λιώ­δη δικαιώ­μα­τα στις δρα­στη­ριό­τη­τες της απορ­ρύ­παν­σης, τότε η θρα­σύ­τη­τα ξεπερ­νά και αυτήν την κατρακύλα…

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο