Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Το Podcast του 902: Συνέντευξη με την Κ. Κούνεβα, υποψήφια βουλευτή του ΚΚΕ

Στο 23ο podcast του 902.gr έχου­με τη χαρά και την τιμή να φιλο­ξε­νού­με την Κων­στα­ντί­να Κού­νε­βα, υπο­ψή­φια βου­λευ­τή του ΚΚΕ στην Α’ Περι­φέ­ρεια της Αθήνας.

Την Κων­στα­ντί­να Κού­νε­βα τη γνω­ρί­σα­με ως συν­δι­κα­λί­στρια στον χώρο των καθα­ρι­στριών και από την επί­θε­ση που είχε δεχτεί από εργο­δο­τι­κούς μηχα­νι­σμούς με βιτριό­λι, το 2008. Αργό­τε­ρα, εκλέ­χτη­κε ευρω­βου­λευ­τής με τον ΣΥΡΙΖΑ. Συζη­τή­σα­με μαζί της για τις εκλο­γές, τις δικές της εμπει­ρί­ες από τις συζη­τή­σεις με τις συνα­δέλ­φισ­σές της, καθα­ρί­στριες, μπρο­στά στις εκλο­γές, αλλά και για τους λόγους που τώρα δίνει το «παρών» στα ψηφο­δέλ­τια του ΚΚΕ.

Για­τί με το ΚΚΕ; Η απά­ντη­σή της λιτή και περή­φα­νη: «Το Κομ­μου­νι­στι­κό Κόμ­μα είναι το μόνο κόμ­μα που ενδια­φέ­ρε­ται για τους εργα­ζό­με­νους, στή­νει συν­δι­κά­τα, βοη­θά­ει τους εργα­ζό­με­νους και παλεύ­ει για τις συλ­λο­γι­κές συμ­βά­σεις τους, τα εργα­σια­κά και κοι­νω­νι­κά τους δικαιώματα».

H Κων­στα­ντί­να Κού­νε­βα δεν ξεχνά­ει τον κλά­δο της και τις συνα­δέλ­φισ­σές της, τις επι­κίν­δυ­νες συν­θή­κες δου­λειάς, τα ανύ­παρ­κτα ωρά­ρια, δικαιώ­μα­τα, την εργο­δο­τι­κή ασυ­δο­σία, πρω­το­στα­τεί σε μία σει­ρά πρω­το­βου­λί­ες για την κατο­χύ­ρω­ση εργα­σια­κών δικαιω­μά­των για τους καθα­ρι­στές και τις καθαρίστριες.

Δια­θέ­σι­μο σε Spotify, Apple Podcasts, Google Podcasts και YouTube

Παρου­σί­α­ση — επι­μέ­λεια: Κώστας Πασακυριάκος

Ηχο­λη­ψία: Σωτή­ρης Γκέκας

Μου­σι­κή: Γιάν­νης Μπαλλούς

Πηγή: 902.gr

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο