Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Τρία από τα ωραιότερα βιβλία της Αγκάθα Κρίστι

Φιλο­ξε­νού­με­νη η Μαρία Σκα­μπαρ­δώ­νη //
Δημοσιογράφος

Η Αγκά­θα Κρί­στι, η βασί­λισ­σα της αστυ­νο­μι­κής λογο­τε­χνί­ας, πάντο­τε συντρο­φεύ­ει τους λάτρεις της αστυ­νο­μι­κής περι­πέ­τειας, του μυστη­ρί­ου και της έρευ­νας για την εξι­χνί­α­ση σοβα­ρών εγκλημάτων.

Θα ήθε­λα να ανα­φερ­θώ στα τρία δικά μου αγα­πη­μέ­να βιβλία της, τα οποία μου χάρι­σαν μερι­κές μονα­δι­κές στιγ­μές φόβου και αγωνίας.

Ένας φόνος ανα­κοι­νώ­νε­ται: Έχει χαρα­κτη­ρι­στεί ένα από τα ωραιό­τε­ρα βιβλία της Αγκά­θα Κρί­στι –και δικαί­ως. Ένα παι­χνί­δι, μερι­κοί καλε­σμέ­νοι, μία παρά­ξε­νη αυτο­κτο­νία που όμως μπο­ρεί και να μην είναι. Ένα από τα καλύ­τε­ρα βιβλία της Αγκά­θα Κρί­στι που ο κάθε φανα­τι­κός της θαυ­μα­στής, θα πρέ­πει να έχει διαβάσει.

kristi1
kristi2Έγκλη­μα στο Όριαν Εξπρές: Παρα­μέ­νει το πιο δημο­φι­λές μυθι­στό­ρη­μα της Αγγλί­δας συγ­γρα­φέ­ως, ένα βιβλίο που έχει χαρα­κτη­ρι­στεί ως ‘’ένα από τα 10 καλύ­τε­ρά της’’. Το μυθι­στό­ρη­μα είναι εμπνευ­σμέ­νο από την υπό­θε­ση της απα­γω­γής του μωρού του διά­ση­μου αερο­πό­ρου Τσαρλς Λίντ­μπεργκ, μία υπό­θε­ση που είχε συντα­ρά­ξει τον κόσμο. Ένα αερο­πλά­νο, ένας νεκρός, ένα μισο­καμ­μέ­νο σημεί­ω­μα, που γρά­φει θυμή­σου την Νταί­ζη Άρμ­στρονγκ- και ερω­τή­μα­τα που ζητούν απά­ντη­ση. Και μόνο ένας δαι­μό­νιος ντε­τέ­κτιβ όπως ο Ηρα­κλής Πουα­ρό μπο­ρεί να τα απαντήσει…

 

kristi3Έγκλη­μα στο Νεί­λο: Η κυρία Ντό­υλ βρί­σκε­ται νεκρή και ο Ηρα­κλής Πουα­ρό ανα­λαμ­βά­νει να εξι­χνιά­σει ακό­μα ένα έγκλη­μα. Συνε­χί­ζο­ντας τις ανα­κρί­σεις, ο Πουα­ρό θα ανα­κα­λύ­ψει ότι και άλλοι έχουν συμ­φέ­ρο­ντα από τον θάνα­το της Ρίτζ­γου­εϊ, ένας κύκλος μυστη­ρί­ου αρχί­ζει και θα τελειώ­σει από τον ίδιο. Από τα πολύ καλά της βιβλία –για εμέ­να τουλάχιστον

Κάπο­τε είχα δια­βά­σει πως η Αγκά­θα Κρί­στι έγρα­φε τα βιβλία της και απο­φά­σι­ζε στο τέλος ποιος θα είναι ο δολο­φό­νος. Αξί­ζει που χαρα­κτη­ρί­ζε­ται ως ‘’η βασί­λισ­σα του μυστηρίου’’.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο