Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Τρία διαδοχικά κύματα κακοκαιρίας θα σαρώσουν τη χώρα έως την Τετάρτη

Τρία δια­δο­χι­κά κύμα­τα κακο­και­ρί­ας, κινού­με­να από τα βορειο­δυ­τι­κά προς τα ανα­το­λι­κά, ανα­μέ­νε­ται να επη­ρε­ά­σουν την Ελλά­δα έως τα μέσα της νέας εβδο­μά­δας, σύμ­φω­να με τα προ­γνω­στι­κά στοι­χεία του Εθνι­κού Αστε­ρο­σκο­πεί­ου Αθηνών/meteo.gr.

Το πρώ­το κύμα κακο­και­ρί­ας θα επη­ρε­ά­σει από τις μεση­με­ρια­νές ώρες του Σαβ­βά­του τη Δυτι­κή Ελλά­δα, με τοπι­κά ισχυ­ρές βρο­χές και καται­γί­δες και χιο­νο­πτώ­σεις στα ορει­νά. Τα έντο­να φαι­νό­με­να προ­ο­δευ­τι­κά θα επε­κτα­θούν σχε­δόν στο σύνο­λο της ηπει­ρω­τι­κής χώρας και το βρά­δυ στο Κεντρι­κό και Βόρειο Αιγαίο. Τοπι­κά θυελ­λώ­δεις άνε­μοι νοτί­ων διευ­θύν­σε­ων θα επι­κρα­τή­σουν στα πελά­γη. Μέχρι το μεση­μέ­ρι της Κυρια­κής, ο και­ρός θα παρου­σιά­σει πρό­σκαι­ρη βελ­τί­ω­ση σχε­δόν σε όλη τη χώρα, με παράλ­λη­λη πρό­σκαι­ρη εξα­σθέ­νη­ση των ανέμων.

Το δεύ­τε­ρο κύμα κακο­και­ρί­ας, το οποίο θα έχει τα ίδια χαρα­κτη­ρι­στι­κά με το πρώ­το, ανα­μέ­νε­ται να επη­ρε­ά­σει από τις απο­γευ­μα­τι­νές ώρες της Κυρια­κής τη Δυτι­κή Ελλά­δα και βαθ­μιαία έως το πρωί της Δευ­τέ­ρας σχε­δόν το σύνο­λο της χώρας.

Το τρί­το κύμα κακο­και­ρί­ας θα επη­ρε­ά­σει τη χώρα το διή­με­ρο Τρί­της και Τετάρ­της, με τα έως τώρα στοι­χεία να δεί­χνουν ότι θα συνο­δευ­τεί από σημα­ντι­κή πτώ­ση της θερ­μο­κρα­σί­ας και πιθα­νό­τα­τα χιο­νο­πτώ­σεις, ακό­μα και σε περιο­χές της Β. Ελλά­δας με χαμη­λό υψόμετρο.

Ζάκυνθος: Δεμένα στο λιμάνι τα πλοία λόγω των θυελλωδών ανέμων

Δεμέ­να στο λιμά­νι της Ζακύν­θου, είναι τα πλοία που εκτε­λούν το ακτο­πλοϊ­κό δρο­μο­λό­γιο Ζακύν­θου — Κυλ­λή­νης εξαι­τί­ας των θυελ­λω­δών ανέ­μων που πνέ­ουν στο νησί.

Οι άνε­μοι φθά­νουν τα 7–8 μπο­φόρ γεγο­νός που απα­γο­ρεύ­ει τον από­πλου των πλοί­ων από και προς την Ζάκυνθο.

Ανα­λυ­τι­κό­τε­ρα, δεν πραγ­μα­το­ποι­ή­θη­κε το δρο­μο­λό­γιο από Ζάκυν­θο προς Κυλ­λή­νη στις 16:00 και δεν θα πραγ­μα­το­ποι­η­θεί το δρο­μο­λό­γιο από Κυλ­λή­νη προς Ζάκυν­θο στις 18:00.

Ν. Μπε­λο­γιάν­νης Ν. Πλου­μπί­δης – Στο σπί­τι των ηρώων

 

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο