Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Τρίτη ημέρα μάχης με τις φλόγες στη νότια Λέσβο

Τρί­τη μέρα μάχης στα βου­νά της νότιας Λέσβου με το μέτω­πο της φωτιάς σήμε­ρα, για πυρο­σβέ­στες, εθε­λο­ντές, εργα­ζο­μέ­νους στο Δήμο Δυτι­κής Λέσβου, κατοί­κους και επι­σκέ­πτες της περιοχής.

Το βρά­δυ που πέρα­σε με υπε­ράν­θρω­πη προ­σπά­θεια οι πυρο­σβε­στι­κές δυνά­μεις κατά­φε­ραν η φωτιά να μην μπει μέσα στα εκκε­νω­μέ­να χωριά της Βρί­σας στην ανα­το­λι­κή πλευ­ρά της φωτιάς και Σταυ­ρός στη δυτι­κή πλευ­ρά. Στό­χος με την βοή­θεια των αερο­πυ­ρο­σβε­στι­κών μέσων, μέχρι το μεση­μέ­ρι να ελεγ­χθούν τα μέτω­πα. «Δεν έχει αέρα, ας ελπί­σου­με πως μέχρι νωρίς το από­γευ­μα θα έχου­με κατα­φέ­ρει να ελέγ­ξου­με τα μέτω­πα» λέει στο ΑΠΕ ΜΠΕ ο αντι­δή­μαρ­χος Πολι­τι­κής Προ­στα­σί­ας του Δήμου Δυτι­κής Λέσβου Ανδρέ­ας Αξής.

Μέχρι τις 8 το πρωί της Δευ­τέ­ρας, και από το πρώ­το φως της ημέ­ρας επι­χει­ρούν δύο ελι­κο­πτε­ρα, ένα αερο­πλά­νο, ενώ οι αρχές ανα­μέ­νουν περισ­σό­τε­ρα ενα­έ­ρια μέσα.

Οι κατα­στρο­φές είναι ανυ­πο­λό­γι­στες, άνθρω­ποι από πλη­γεί­σες περιο­χές άφη­σαν τα σπί­τια και τις περιου­σί­ες τους, ενώ ουσια­στι­κά οι κάτοι­κοι σε πολ­λές περι­πτώ­σεις έδω­σαν με ίδια μέσα την μάχη της κατάσβεσης.

Τα 16.300 στρέμ­μα­τα εκτι­μά­ται μέχρι στιγ­μής ότι φτά­νει η καμέ­νη έκτα­ση από τη μεγά­λη πυρ­κα­γιά που ξεκί­νη­σε στα Βατε­ρά Λέσβου, σύμ­φω­να με την πυρο­με­τε­ω­ρο­λο­γι­κή ομά­δα FLAME του Εθνι­κού Αστε­ρο­σκο­πεί­ου Αθηνών/meteo.gr.

Αλή­θειες και ψέμα­τα για το λιμό στην Ουκρα­νία, Νίκος Μόττας

 

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο