Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Τραγωδία στην Ινδία: Τουλάχιστον 50 νεκροί και 300 τραυματίες σε σιδηροδρομικό δυστύχημα

Του­λά­χι­στον 50 είναι οι νεκροί και περισ­σό­τε­ροι από 300 οι τραυ­μα­τί­ες μετά τη σύγκρου­ση δύο τρέ­νων και τον εκτρο­χια­σμό του ενός στην περι­φέ­ρεια Μπα­λα­σόρ της Ινδίας.

Η επι­χεί­ρη­ση διά­σω­σης είναι σε εξέ­λι­ξη και παρέ­χε­ται «κάθε δυνα­τή βοή­θεια» στα θύμα­τα, ανα­κοί­νω­σε ο πρω­θυ­πουρ­γός της Ινδί­ας Ναρέ­ντρα Μόντι.

Πρό­κει­ται για ένα «σοβα­ρό δυστύ­χη­μα», είπε στους δημο­σιο­γρά­φους ένας υψη­λό­βαθ­μος αξιω­μα­τού­χος της Δυτι­κής Βεγ­γά­λης. Στε­λέ­χη της σιδη­ρο­δρο­μι­κής εται­ρεί­ας South Eastern Railway, που ζήτη­σαν να μην κατο­νο­μα­στούν, εξέ­φρα­σαν φόβους ότι ο αριθ­μός των θυμά­των θα είναι μεγάλος.

Το Κορο­μα­ντέλ Εξπρές εκτρο­χιά­στη­κε και τα βαγό­νια του έπε­σαν στη διπλα­νή γραμ­μή. Πολ­λοί από τους επι­βά­τες εγκλω­βί­στη­καν στα συντρίμμια.

«Δεν μπο­ρώ να κάνω κάποιο σχό­λιο για τις λεπτο­μέ­ρειες και τον απο­λο­γι­σμό των θυμά­των αυτήν τη στιγ­μή. Βρι­σκό­μουν στο Δελ­χί και σπεύ­δω στο σημείο του δυστυ­χή­μα­τος», είπε ο Αρτσά­να Τζό­σι, ο γενι­κός διευ­θυ­ντής της South Eastern Railways.

ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters, AFP

«Τσε Γκε­βά­ρα, πρε­σβευ­τής της Επα­νά­στα­σης», του Νίκου Μόττα

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο