Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Τραγωδία στο Οχάιο: 2χρονο αγόρι πυροβόλησε και σκότωσε κατά λάθος την έγκυο μητέρα του

Στην πολι­τεία Οχάιο των ΗΠΑ ένα νήπιο 2 ετών σκό­τω­σε κατά λάθος τη μητέ­ρα του, έγκυο στον όγδοο μήνα, αφού την πυρο­βό­λη­σε στην πλά­τη με πιστό­λι, ανα­κοί­νω­σε η τοπι­κή αστυνομία.

Η Λόρα Ιλγκ, 31 ετών, κάλε­σε βοή­θεια το από­γευ­μα της 16ης Ιου­νί­ου, εξη­γώ­ντας ότι ο γιος της την πυρο­βό­λη­σε στο σπί­τι της στο Νόρ­γουοκ, διευ­κρί­νι­σε ο επι­θε­ω­ρη­τής Ντέι­βιντ Σμιθ.

«Εξή­γη­σε ότι βρί­σκε­ται στην 33η εβδο­μά­δα της κύη­σης και ότι ο γιος της, ηλι­κί­ας 2 ετών, την πυρο­βό­λη­σε κατά λάθος στην πλά­τη με όπλο», πρό­σθε­σε ο Σμιθ μιλώ­ντας στο τηλε­ο­πτι­κό δίκτυο News 5 Cleveland.

Παρά την άμε­ση επέμ­βα­ση δια­σω­στών, η νεα­ρή γυναί­κα πέθα­νε στο νοσο­κο­μείο, ενώ οι για­τροί δεν κατά­φε­ραν να σώσουν ούτε το έμβρυο που κυο­φο­ρού­σε, σημεί­ω­σε ο αξιω­μα­τού­χος της αστυνομίας.

Η Ιλγκ είχε ακό­μη τις αισθή­σεις της όταν έφτα­σε στο σπί­τι της η αστυ­νο­μία και εξή­γη­σε ότι ο γιος της μπή­κε στο δωμά­τιο των γονιών του, η πόρ­τα του οποί­ου συνή­θως ήταν κλει­δω­μέ­νη, την ώρα που εκεί­νη ήταν απα­σχο­λη­μέ­νη με το πλύ­σι­μο των ρού­χων και άρχι­σε να παί­ζει με το πιστόλι.

Η αστυ­νο­μία βρή­κε ένα πιστό­λι 9 χιλιο­στών ακου­μπη­σμέ­νο σε κομο­δί­νο στο δωμά­τιο καθώς και δύο ακό­μη γεμά­τα όπλα.

Ο σύζυ­γος του θύμα­τος, που έλει­πε από το σπί­τι την ώρα του περι­στα­τι­κού, δήλω­σε στην αστυ­νο­μία ότι τα όπλα του ανήκουν.

Η τρα­γω­δία αυτή είναι η πιο πρό­σφα­τη σε μια σει­ρά τρα­γι­κών περι­στα­τι­κών στις ΗΠΑ, μια χώρα που μετρά 400 εκατ. πυρο­βό­λα όπλα και περί­που 330 εκατ. κατοίκους.

Τον Μάρ­τιο ένα 3χρονο κορί­τσι σκό­τω­σε κατά λάθος την 4χρονη αδελ­φή του με πιστό­λι κοντά στο Χιού­στον του Τέξας παρά την παρου­σία πέντε ενη­λί­κων, ανά­με­σά τους και οι γονείς των κορι­τσιών, στο σπίτι.

Περί­που το 40% των αμε­ρι­κα­νι­κών νοι­κο­κυ­ριών — μεγά­λο μέρος των οποί­ων έχει παι­διά — δια­θέ­τει του­λά­χι­στον ένα όπλο, σύμ­φω­να με το Pew Research Center. Ωστό­σο λιγό­τε­ρα από τα μισά νοι­κο­κυ­ριά φυλάσ­σουν σε ασφα­λές μέρος τα όπλα αυτά, όπως απο­κά­λυ­ψε έρευ­να του πανε­πι­στη­μί­ου Johns Hopkins.

Η τρα­γω­δία στο Νόρ­γουοκ σημειώ­θη­κε παρά το γεγο­νός ότι η οικο­γέ­νεια λάμ­βα­νε μέτρα ασφα­λεί­ας, επε­σή­μα­νε ο επι­κε­φα­λής της αστυ­νο­μί­ας της πόλης, ενώ κάλε­σε τους πολί­τες που έχουν στην κατο­χή τους πυρο­βό­λα όπλα να είναι ακό­μη πιο προ­σε­κτι­κοί, χρη­σι­μο­ποιώ­ντας κυρί­ως «λου­κέ­τα, θυρί­δες» και «το λιγό­τε­ρο μην να αφή­νουν τα όπλα γεμάτα».

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο