Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Τραμπούκικο επεισόδιο αστυνομικών εντός της Ψυχιατρικής του Θριασίου σε βάρος της εφημερεύουσας ιατρού

Απί­στευ­το τρα­μπού­κι­κο συμ­βάν σήμε­ρα το πρωί στην Ψυχια­τρι­κή του Θριά­σιου Νοσο­κο­μεί­ου σε βάρος της εφη­με­ρεύ­ου­σας ιατρού Αφρο­δί­της Ρέν­τζιου (η οποία είναι και πρό­ε­δρος της ΟΕΝΓΕ, εκλεγ­μέ­νη για δεύ­τε­ρη θητεία με τις ταξι­κές δυνά­μεις του ΠΑΜΕ).

Η για­τρός ζήτη­σε το αυτο­νό­η­το από αστυ­νο­μι­κούς φρου­ρούς κρα­του­μέ­νου ασθε­νούς, να μην οπλο­φο­ρούν μέσα σε ψυχια­τρι­κό τμή­μα με άλλους 30 ασθε­νείς. Μια παρά­κλη­ση που απορ­ρέ­ει και στην ιατρι­κή δεο­ντο­λο­γία αλλά και από παλαιό­τε­ρη τρα­γι­κή εμπει­ρία (σε άλλο νοσο­κο­μείο), όταν αυτο­κτο­νι­κός ασθε­νής άρπα­ξε το όπλο φρου­ρού αστυ­νο­μι­κού και αυτοκτόνησε.

Ο ένας φρου­ρός όχι μόνο δεν αντα­πο­κρί­θη­κε στο αίτη­μα της εφη­με­ρεύ­ου­σας ιατρού,  αλλά με την αλα­ζο­νεία και τον αυταρ­χι­σμό της «αστυ­νο­μι­κής εξου­σί­ας» κάλε­σε ενι­σχύ­σεις και έφτα­σαν στο νοσο­κο­μείο άλλοι 5 πάνο­πλοι αστυ­νο­μι­κοί της ομά­δας ΔΙΑΣ (!!!) θέλο­ντας να συλ­λά­βουν τη για­τρό με τη δια­δι­κα­σία του αυτο­φώ­ρου. Τελι­κά και με παρέμ­βα­ση του διοι­κη­τή του νοσο­κο­μείο η ομά­δα των αστυ­νο­μι­κών υπο­χώ­ρη­σε, κατα­γρά­φο­ντας το περι­στα­τι­κό στο αστυ­νο­μι­κό δελτίο.

Αυτό το περι­στα­τι­κό φέρ­νει στην επι­και­ρό­τη­τα πολ­λές άλλες προ­σπά­θειες (περι­πτώ­σεις) αστυ­νο­μι­κής αυθαι­ρε­σί­ας και τρα­μπου­κι­σμού εντός των νοσο­κο­μεί­ων που δεν έχουν δει το φως της δημο­σιό­τη­τας, αλλά αντι­με­τω­πί­στη­καν με τον τρό­πο που έπρε­πε από τους για­τρούς που δίνουν τη δική τους μάχη στα νοσοκομεία.

Τερά­στιες οι ευθύ­νες της φυσι­κής και πολι­τι­κής ηγε­σί­ας για το περι­στα­τι­κό και όπως μαθαί­νου­με από Δευ­τέ­ρα θα υπάρ­ξουν και αντι­δρά­σεις από την ΟΕΝΓΕ.

 

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο