Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Τριαντάφυλλου Σερμέτη, ‘’Στοχαστικά Τρίμματα’’

Δελτίο Τύπου

Το νέο βιβλίο του Τρια­ντά­φυλ­λου Σερ­μέ­τη, ‘’Στο­χα­στι­κά Τρίμ­μα­τα’’, μόλις κυκλο­φό­ρη­σε από τις εκδό­σεις Νησίδες

Οι στο­χα­σμοί αυτοί είναι σύντο­μοι συλ­λο­γι­σμοί που δημιουρ­γή­θη­καν στα­δια­κά, ακα­νό­νι­στα κι αυθόρ­μη­τα, με μια γλώσ­σα αφτια­σί­δω­τη, δίχως να υπάρ­χει αρχι­κή πρό­θε­ση. Στό­χος της συγ­γρα­φι­κής αυτής από­πει­ρας δεν απο­τε­λεί μόνο η ανα­ζή­τη­ση νοη­μά­των στο μυστή­ριο του βίου, αλλά και η ερμη­νεία του πλαι­σί­ου της επο­χής που δια­νύ­ου­με, με απώ­τε­ρο σκο­πό ν’ απο­δο­θεί το στίγ­μα της.

Σκέ­ψεις για τον άνθρω­πο, την κοι­νω­νία, την ιστο­ρία, την πολι­τι­κή, την ηθική.

Μια χώρα, για να γίνει αποι­κία, πρώ­τα θα πρέ­πει να
γίνει πολι­τι­στι­κή αποι­κία. Μόνο αν ισο­πε­δώ­σεις τον
πολι­τι­σμό μιας χώρας μπο­ρείς να την ισοπεδώσεις
και πολι­τι­κά. Άρα, για να πάψεις να είσαι αποι­κία, θα
πρέ­πει πρώ­τα να απο-αποι­κιο­ποι­η­θείς πολιτιστικά.

Τα Στο­χα­στι­κά Τρίμ­μα­τα απο­τε­λού­νται από 207 στοχασμούς.

Ο Τρια­ντά­φυλ­λος Σερ­μέ­της γεν­νή­θη­κε στη Λάρι­σα και τα τελευ­ταία χρό­νια δια­μέ­νει μόνι­μα στη Θεσ­σα­λο­νί­κη. Είναι εκπαι­δευ­τι­κός Θεο­λό­γος-Φιλό­λο­γος και Διδά­κτο­ρας Φιλο­σο­φί­ας. Έχει δημο­σιεύ­σει πλή­θος άρθρων, θεο­λο­γι­κού, φιλο­σο­φι­κού, πολι­τι­κού και κοι­νω­νι­κού περιε­χο­μέ­νου, σε έντυ­πα και ηλε­κτρο­νι­κά μέσα, καθώς και φιλο­σο­φι­κές μελέ­τες σε επι­στη­μο­νι­κά περιο­δι­κά, κι έχει συμ­με­τά­σχει με ειση­γή­σεις σε Φιλο­σο­φι­κά Συνέ­δρια. Το επι­στη­μο­νι­κό του ενδια­φέ­ρον στη Φιλο­σο­φία εντο­πί­ζε­ται στη Γνω­σιο­λο­γία, Οντο­λο­γία κι Αισθη­τι­κή. Έχει εκδώ­σει την ποι­η­τι­κή συλ­λο­γή “Μύχιες Παύ­σεις” (Εκδό­σεις Πηγή 2015) και τη θεο­λο­γι­κή και φιλο­σο­φι­κή μελέ­τη “Η Θεο­λο­γία της Αφύ­πνι­σης” (Εκδό­σεις Δαι­δά­λε­ος 2016). Έχει συγ­γρά­ψει τον Πρό­λο­γο και τον Επί­λο­γο στο βιβλίο της Ανα­στα­σί­ας Βούλ­γα­ρη: «Μίκης Θεο­δω­ρά­κης, Μονό­λο­γοι, Διά­λο­γοι και το Μονο­πά­τι προς το μέλ­λον: Συνο­πτι­κή παρου­σί­α­ση» (Εκδό­σεις Σπί­θα 2017), την ποι­η­τι­κή Συλ­λο­γή “Άπει­ρος Κύκλος” (Εκδό­σεις Νησί­δες 2018) και έχει συγ­γρά­ψει τον Πρό­λο­γο και την Εισα­γω­γή στην Ποι­η­τι­κή Ανθο­λό­γη­ση ”Για τον Θεό και τον Έρω­τα” του Jalaluddin Rumi (Εκδό­σεις Δαι­δά­λε­ος 2018). Επί­σης, συμ­με­τεί­χε μαζί με άλλους οκτώ(8) συγ­γρα­φείς στο συλ­λο­γι­κό έργο ”Ευτυ­χία και πως να την κατα­κτή­σε­τε”  (Εκδό­σεις iWrite 2018)

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο