Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Τσίπρας: Αντιγράφοντας το ΠΑΣΟΚ επιμένει ότι όποιος δεν είναι με τον ΣΥΡΙΖΑ είναι με τη ΝΔ!

Με αντι­γρα­φή της χυδαί­ας συν­θη­μα­το­λο­γί­ας του ΠΑΣΟΚ που υπο­στή­ρι­ζε παλαιό­τε­ρα ότι όποιος δεν είναι μαζί του είναι με τη ΝΔ επι­μέ­νει να πορεύ­ε­ται προ­ε­κλο­γι­κά ο πρό­ε­δρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέ­ξης Τσί­πρας. Το έπρα­ξε και από το Ρέθυμνο.

Υπο­στή­ρι­ξε πως «κάθε προ­ο­δευ­τι­κή ψήφος που δεν θα πάει στον ΣΥΡΙΖΑ, εξ αντι­κει­μέ­νου ευνο­εί το σχέ­διο της ΝΔ. Να είναι παντο­δύ­να­μη και ανε­νό­χλη­τη. Η μόνη δύνα­μη που μπο­ρεί να το ανα­τρέ­ψει είναι ο ΣΥΡΙΖΑ».

Ξέχα­σε ο Αλέ­ξης Τσί­πρας πως ο ΣΥΡΙΖΑ ψήφι­σε το 50% των νομο­σχε­δί­ων της ΝΔ αφή­νο­ντας ανε­νό­χλη­τη επί μια τετρα­ε­τία την κυβέρ­νη­ση του Κ. Μητσο­τά­κη και με το αλη­σμό­νη­το …θα λογα­ρια­στού­με μετά! Παρό­λα αυτά ισχυ­ρί­στη­κε πως ο ΣΥΡΙΖΑ είναι εδώ «όχι για να γίνου­με συμπλή­ρω­μα στα σχέ­δια του Μητσο­τά­κη. Αλλά για να είμα­στε το αντί­πα­λο δέος του Μητσο­τά­κη και της πολι­τι­κής του».

Ξέχα­σε φυσι­κά πως πριν μερι­κά χρό­νια άλλα έλε­γε και για τα περί χαμέ­νης ψήφου που τώρα ασπάζεται.

Το 2007 στην athensvoice έλε­γε ο ίδιος πως «κάθε φορά που έχου­με εκλο­γές, τα ίδια και τα ίδια. Πάντα έρχε­ται εκεί­νη η κρί­σι­μη στιγ­μή που τα πολι­τι­κά επι­χει­ρή­μα­τα, οι θέσεις και οι αντι­θέ­σεις, οι ιδέ­ες και τα προ­γράμ­μα­τα πάνε περί­πα­το και τη θέση τους παίρ­νει πάντα το ίδιο εκβια­στι­κό δίλημ­μα περί «χαμέ­νης ψήφου»: μην ψηφί­σεις αυτό που προ­τι­μάς για­τί θα βγει ο άλλος που δεν γου­στά­ρεις καθό­λου, άρα ρίξ’ το με βαριά καρ­διά στον αντί­πα­λό του κι ας μη σε πεί­θει. H ψήφος συνεί­δη­σης χαρα­κτη­ρί­ζε­ται χαμένη.»

902.gr

«Ναι, αλλά ο Στά­λιν…», του Νίκου Μόττα

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο