Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Ιμπεριαλιστικός πόλεμος: Οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν νέα στρατιωτική βοήθεια 325 εκατ. δολαρίων στην Ουκρανία

Η Ουά­σινγ­κτον ανα­κοί­νω­σε σήμε­ρα πρό­σθε­τη στρα­τιω­τι­κή βοή­θεια ύψους 325 εκα­τομ­μυ­ρί­ων δολα­ρί­ων στην Ουκρα­νία, με στό­χο κυρί­ως την ενί­σχυ­ση της ουκρα­νι­κής αντια­ε­ρο­πο­ρι­κής άμυ­νας ενα­ντί­ον των ρωσι­κών δυνάμεων.

Η νέα βοή­θεια αφο­ρά κυρί­ως εξο­πλι­σμό αντια­ε­ρο­πο­ρι­κής άμυ­νας, πυρο­μα­χι­κά πυρο­βο­λι­κού, αντιαρ­μα­τι­κά όπλα και τεθω­ρα­κι­σμέ­να οχή­μα­τα, σύμ­φω­να με ανα­κοί­νω­ση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

Οι ΗΠΑ είναι η χώρα που έχει ενι­σχύ­σει στρα­τιω­τι­κά την Ουκρα­νία περισ­σό­τε­ρο από κάθε άλλη στον κόσμο κατά την διάρ­κεια του ιμπε­ρια­λι­στι­κού πολέ­μου, αφού έχουν παρα­δώ­σει ή δεσμευ­τεί να παρα­δώ­σουν οπλι­κά συστή­μα­τας αξί­ας άνω των 39,7 δισε­κα­τομ­μυ­ρί­ων δολα­ρί­ων από την έναρ­ξη της ρωσι­κής εισβολής.

Αυτό το νέο πακέ­το βοή­θειας έρχε­ται τη στιγ­μή που το Κίε­βο έχει εξα­πο­λύ­σει επί­θε­ση κατά των ρωσι­κών δυνά­με­ων στη νότια και ανα­το­λι­κή Ουκρα­νία, με στό­χο να απε­λευ­θε­ρώ­σει τα εδά­φη που έχει κατα­λά­βει η Ρωσία.

Η Ουά­σινγ­κτον είχε ήδη ανα­κοι­νώ­σει την Παρα­σκευή ένα πακέ­το στρα­τιω­τι­κής βοή­θειας περί­που 2 δισε­κα­τομ­μυ­ρί­ων δολα­ρί­ων, κυρί­ως για εξο­πλι­σμό αντια­ε­ρο­πο­ρι­κής άμυνας.

Με πλη­ρο­φο­ρί­ες απο ΑΠΕ-ΜΠΕ, AP.

«Ναι, αλλά ο Στά­λιν…», του Νίκου Μόττα

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο