Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Τσίπρας, όπως σούπερ μάρκετ!

Σχο­λιά­ζει Ο ΚΡΕΤΙΝΟΣ //

Πολ­λά σού­περ μάρ­κετ, αλλά και άλλα κατα­στή­μα­τα –όπως πχ αυτά που που­λά­νε ζωο­τρο­φές- εκδί­δουν κάρ­τες, στις οποί­ες οι πελά­τες συγκε­ντρώ­νουν πόντους απ’ τις αγο­ρές. Λόγου χάρη, σε κάθε ευρώ αγο­ρών αντι­στοι­χεί και ένας πόντος. Κι όταν συμπλη­ρω­θεί ένας ικα­νός αριθ­μός πόντων γίνε­ται επι­στρο­φή κάποιων ευρώ ανά­λο­γα με το «λογι­σμι­κό» της επιχείρησης.

Σάβ­βα­το λοι­πόν πρωί, μετά την κατα­βο­λή της 13ης σύντα­ξης απ’ τον Τσί­πρα και ένας συντα­ξιού­χος έτρε­ξε στο σού­περ μάρκετ.

Μετά το λογα­ρια­σμό της ταμία, ο συντα­ξιού­χος έδω­σε την κάρ­τα του για να πληρώσει.

-Έχε­τε επι­στρο­φή 5,65 ευρώ. Να τα αφαι­ρέ­σω; του είπε η ταμίας.

Και τότε του ήρθε η φλασιά:

-Και σείς, δηλα­δή το σού­περ-μάρ­κετ που δου­λεύ­ε­τε, κάνε­τε σαν τον Τσί­πρα, είπε με φαρ­δύ χαμό­γε­λο ο συνταξιούχος.

-Δεν κατα­λα­βαί­νω! Απά­ντη­σε η υπάλληλος.

-Από το 2013, που κόπη­καν τα δώρα των συντά­ξε­ων, κάθε συντα­ξιού­χος έχα­σε, κατά μέσο όρο, πάνω από 12.000 ευρώ. Και τώρα ο Τσί­πρας του επι­στρέ­φει 300 ευρώ. Όπως κάνει και το μαγα­ζί σας: Αφού μας ξετι­νά­ζει τις τσέ­πες μας καλο­πιά­νει με φιλοδωρήματα!

-Θα αφαι­ρέ­σω την επι­στρο­φή; ρώτη­σε ξανά η υπάλληλος.

-Όχι. Θέλω να συμπλη­ρω­θεί η αξία για ένα μπου­κά­λι τσί­που­ρο. Βέβαια με τέτοιο κακο­πλη­ρω­τή σαν τον πρω­θυ­πουρ­γό, θα περά­σει πολύς και­ρός για να συμπλη­ρω­θεί το ποσό, αφού οι αγο­ρές γίνο­νται με το στα­γο­νό­με­τρο. Αλλά στον πρω­θυ­πουρ­γό έχω έτοι­μο το «άντε γεια» την Κυρια­κή των εκλο­γών (!) είπε με νόη­μα ο συντα­ξιού­χος και έφυ­γε με τα λίγα πράγ­μα­τά του.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο