Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

ΤΩΡΑ ΚΚΕ! 100% λαϊκή, μαχητική αντιπολίτευση! Πιο δυνατό ΚΚΕ — δυνατός ο λαός!

«Στις 25 Ιου­νί­ου μετρά­ει το πόσο δυνα­τό θα είναι το ΚΚΕ για να είναι δυνα­τός ο λαός!», ανα­φέ­ρει το φυλ­λά­διο του ΚΚΕ ενό­ψει της νέας εκλο­γι­κής μάχης, ενώ η και­νούρ­για αφί­σα ανα­γρά­φει το σύν­θη­μα: «100% λαϊ­κή, μαχη­τι­κή αντι­πο­λί­τευ­ση! Πιο δυνα­τό ΚΚΕ — δυνα­τός ο λαός!».

Όπως ανα­φέ­ρει το φυλλάδιο:

Για­τί μόνο το ΚΚΕ μπο­ρεί να ασκή­σει αντι­πο­λί­τευ­ση στην επό­με­νη κυβέρ­νη­ση της ΝΔ και στην αντι­λαϊ­κή της πολι­τι­κή, από τη σκο­πιά των λαϊ­κών συμ­φε­ρό­ντων με συνέ­πεια, στα­θε­ρό­τη­τα και μαχητικότητα.

Για­τί μόνο το ΚΚΕ άσκη­σε τέτοια αντι­πο­λί­τευ­ση, μέσα κι έξω από τη Βου­λή, στην προη­γού­με­νη κυβερ­νη­τι­κή θητεία της ΝΔ, όταν ο ΣΥΡΙΖΑ ψήφι­ζε το 50% των νομο­σχε­δί­ων της ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ ψήφι­ζε αντί­στοι­χα το 70%.

­Ο λαός όμως έχει ανά­γκη από γνή­σια λαϊ­κή αντι­πο­λί­τευ­ση, γι’ αυτό χρειά­ζε­ται πιο δυνα­τό ΚΚΕ!

Με το 7,2% και τους 26 κομ­μου­νι­στές βου­λευ­τές έγι­νε ένα βήμα. Αυτό το θετι­κό βήμα μπο­ρούν να το ακο­λου­θή­σουν πολ­λά περισ­σό­τε­ρα, με ακό­μα πιο δυνα­τό ΚΚΕ!

Η επό­με­νη κυβέρ­νη­ση της ΝΔ θα κλι­μα­κώ­σει την πολι­τι­κή ενά­ντια στον λαό για να υπη­ρε­τή­σει τα συμ­φέ­ρο­ντα των μεγά­λων επι­χει­ρη­μα­τι­κών ομί­λων με τη συναί­νε­ση ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ.

Το ερώ­τη­μα είναι εμείς, οι εργα­ζό­με­νοι, ο λαός, οι νέοι και οι νέες πώς θα τους αντιμετωπίσουμε!

▶ Θα ανε­χτού­με νέα φορο­λη­στεία, περι­κο­πές στο όνο­μα της «δημο­σιο­νο­μι­κής στα­θε­ρό­τη­τας» που επι­βάλ­λει η ΕΕ;

▶ Θα απο­δε­χτού­με νέα αντι­λαϊ­κά μέτρα, περί­που 350 μέχρι το 2026 (για τα Εργα­σια­κά, την Υγεία, την επι­τά­χυν­ση των πλει­στη­ρια­σμών), που θα πρέ­πει να ψηφι­στούν για να πια­στούν οι στό­χοι του περί­φη­μου Ταμεί­ου Ανά­καμ­ψης της ΕΕ; Θα πλη­ρώ­σου­με ξανά εμείς τα δάνειά τους και το ζεστό χρή­μα που θα πάρουν οι όμι­λοι για τις μπίζ­νες τους;

▶ Θα απο­δε­χτού­με να ξανα­πλη­ρώ­σου­με τα σπα­σμέ­να μιας νέας οικο­νο­μι­κής καπι­τα­λι­στι­κής κρίσης;

▶ Θα συμ­βι­βα­στού­με με τους κιν­δύ­νους που γεν­νά η μεγα­λύ­τε­ρη εμπλο­κή της Ελλά­δας στο πλευ­ρό του ΝΑΤΟ στον ιμπε­ρια­λι­στι­κό πόλε­μο στην Ουκρα­νία; Με τη νέα απο­στο­λή βαρέ­ων όπλων στο καθε­στώς Ζελένσκι;

▶ Θα συμ­βι­βα­στού­με με τα ΝΑΤΟι­κά σχέ­δια συνεκ­με­τάλ­λευ­σης στο Αιγαίο που απο­τε­λούν αρνη­τι­κή εξέ­λι­ξη για τον ελλη­νι­κό λαό και για όλους τους λαούς της περιοχής;

ΜΕ ΤΟ ΚΚΕ μπο­ρού­με να πάμε αλλιώς… Με πιο δυνα­τό ΚΚΕ και πιο δυνα­τό τον λαό, καμιά αντι­λαϊ­κή κυβέρ­νη­ση δεν είναι παντοδύναμη!

Μόνο ΜΑΖΙ με το ΚΚΕ:

Για­τί ξέρει και μπο­ρεί να τα βάλει με τις κυβερ­νή­σεις, την άρχου­σα τάξη και την αντι­λαϊ­κή πολι­τι­κή! Για να πολ­λα­πλα­σια­στούν οι εστί­ες αντί­στα­σης, για να συνε­νω­θούν σε ένα πανελ­λα­δι­κό κίνη­μα αμφι­σβή­τη­σης και σύγκρουσης.

Μπο­ρού­με να σώσου­με τη λαϊ­κή κατοι­κία και τους μικρούς επαγ­γελ­μα­τί­ες από τα funds και τα «κορά­κια», που ετοι­μά­ζουν νέες εξώ­σεις αξιο­ποιώ­ντας τους νόμους της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ, του ΣΥΡΙΖΑ.

Μπο­ρού­με να παλέ­ψου­με για Συλ­λο­γι­κές Συμ­βά­σεις Εργα­σί­ας με αυξή­σεις και μέτρα προ­στα­σί­ας της ζωής των εργα­ζο­μέ­νων, κόντρα στο νομο­θε­τι­κό οπλο­στά­σιο των κυβερ­νή­σε­ων της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ, του ΠΑΣΟΚ που προ­στα­τεύ­ουν τα κέρ­δη της εργοδοσίας.

Μπο­ρού­με να παλέ­ψου­με ενά­ντια στην υπο­βάθ­μι­ση των όρων μόρ­φω­σης των παι­διών των λαϊ­κών οικο­γε­νειών, στην παρα­πέ­ρα ιδιω­τι­κο­ποί­η­ση της Εκπαί­δευ­σης σε όλες τις βαθμίδες.

Μπο­ρού­με να παλέ­ψου­με ενά­ντια στους ιμπε­ρια­λι­στι­κούς πολέ­μους, την εμπλο­κή της Ελλά­δας στα σχέ­δια των ΗΠΑ — ΝΑΤΟ, με τα οποία συμ­φω­νούν η ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ, ο ΣΥΡΙΖΑ.

Κρα­τά­με ζωντα­νή την ελπί­δα, δυνα­μώ­νο­ντας τους συλ­λο­γι­κούς αγώ­νες κόντρα στον συμ­βι­βα­σμό και την απο­γο­ή­τευ­ση που καλ­λιερ­γούν οι δυνά­μεις της «κεντρο­α­ρι­στε­ράς» (ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ) τρο­φο­δο­τώ­ντας έτσι και τη ΝΔ. Μόνο μαζί με το ΚΚΕ μπο­ρού­με να δημιουρ­γή­σου­με ρωγ­μές στον αρνη­τι­κό συσχε­τι­σμό. Όλα αλλά­ζουν όταν το απο­φα­σί­ζουν με τη δρά­ση τους οι πολλοί!

Για­τί δεν έχει δεσμεύ­σεις στο σύστη­μα. Η ψήφος στο ΚΚΕ είναι η μόνη αντισυστημική.

Για­τί στο δίλημ­μα «ή οι ζωές μας ή τα κέρ­δη τους» επι­λέ­γου­με τις ζωές μας παλεύ­ο­ντας ενά­ντια στα μικρά και μεγά­λα «Τέμπη» που ζει κάθε μέρα ο λαός.

Για­τί κόντρα στη μιζέ­ρια και το «τίπο­τα δεν γίνε­ται» ανα­δει­κνύ­ει τις σύγ­χρο­νες ανά­γκες του λαού και της νεο­λαί­ας στη δου­λειά, τη μόρ­φω­ση, την Υγεία, τον ελεύ­θε­ρο χρό­νο, τον Πολι­τι­σμό, την προ­στα­σία της ζωής του λαού και του περιβάλλοντος.

Για­τί ξέρου­με πού θα είναι το ΚΚΕ την επό­με­νη μέρα, σε αντί­θε­ση με κόμ­μα­τα-φαντά­σμα­τα που με «θόρυ­βο» εμφα­νί­ζο­νται και «αθό­ρυ­βα» απο­σύ­ρο­νται όταν έχουν ολο­κλη­ρώ­σει την απο­στο­λή τους για λογα­ρια­σμό του συστήματος.

Για­τί έχει μέτω­πο στον φασι­σμό και το θερ­μο­κή­πιό του, το σύστη­μα της εκμε­τάλ­λευ­σης. Δεν δίνει συγ­χω­ρο­χάρ­τια ντρο­πής στους ναζί, όπως κάνουν άλλα κόμματα.

Για­τί έχει πρό­γραμ­μα εξου­σί­ας — δια­κυ­βέρ­νη­σης με τον λαό στο τιμό­νι της εξου­σί­ας, πραγ­μα­τι­κό ιδιο­κτή­τη του πλού­του που παρά­γε­ται. Για­τί στη σημε­ρι­νή βαρ­βα­ρό­τη­τα υπάρ­χει διέ­ξο­δος για τα συμ­φέ­ρο­ντα του λαού, στη σύγκρου­ση και την ανα­τρο­πή του σάπιου, διε­φθαρ­μέ­νου συστήματος.

Μόνο ο λαός σώζει τον λαό, στον δρό­μο της ανα­τρο­πής με ΚΚΕ δυνατό!

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο