Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Τόκιο 2020: Πρώτη λαμπαδηδρόμος η Κορακάκη — Πρώτη φορά γυναίκα

Η Ελλη­νι­κή Ολυ­μπια­κή Επι­τρο­πή απο­φά­σι­σε ομό­φω­να ότι η Ολυ­μπιο­νί­κης της σκο­πο­βο­λής, Αννα Κορα­κά­κη, θα είναι η πρώ­τη Λαμπα­δη­δρό­μος στην Τελε­τή Αφής της Oλυ­μπια­κής Φλό­γας για τους Ολυ­μπια­κούς Αγώ­νες «Τόκιο 2020», στις 12 Μαρ­τί­ου 2020 στην Αρχαία Ολυμπία.

Η Ολο­μέ­λεια της ΕΟΕ έκα­νε δεκτή την εισή­γη­ση της Επι­τρο­πής Λαμπα­δη­δρο­μί­ας και έτσι για πρώ­τη φορά στην ιστο­ρία, μία γυναί­κα θα μετα­φέ­ρει πρώ­τη το Ολυ­μπια­κό Φως, αμέ­σως μετά τη γέν­νη­σή του στα χέρια της Πρω­θιέ­ρειας Ξαν­θής Γεωργίου.

Η Aννα Κορα­κά­κη κατέ­κτη­σε δύο μετάλ­λια στους Ολυ­μπια­κούς Αγώ­νες του Ρίο το 2016, ένα χρυ­σό στο πιστό­λι 25μ. κι ένα χάλ­κι­νο στο αερο­βό­λο πιστό­λι 10μ., ενώ έχει ανα­δει­χθεί πρω­τα­θλή­τρια Κόσμου και Ευρώπης.

Στην ίδια συνε­δρί­α­ση απο­φα­σί­στη­κε ότι την Ολυ­μπια­κή Φλό­γα στο Πανα­θη­ναϊ­κό Στά­διο, στις 19 Μαρ­τί­ου, θα μετα­φέ­ρει η χρυ­σή Ολυ­μπιο­νί­κης του Ρίο, Κατε­ρί­να Στε­φα­νί­δη, ως τελευ­ταία Λαμπα­δη­δρό­μος επί ελλη­νι­κού εδάφους.

Η Στε­φα­νί­δη κατέ­κτη­σε το χρυ­σό μετάλ­λιο στο άλμα επί κοντώ και από τότε ανε­βαί­νει συνε­χώς στο βάθρο σε όλες τις μεγά­λες διορ­γα­νώ­σεις του στί­βου, σε ευρω­παϊ­κό και παγκό­σμιο επίπεδο.
Ο Πρό­ε­δρος της Ελλη­νι­κής Ολυ­μπια­κής Επι­τρο­πής και μέλος της ΔΟΕ Σπύ­ρος Καπρά­λος ανα­φέρ­θη­κε στην επι­λο­γή των δύο Ολυ­μπιο­νι­κών: «Είναι μία ιστο­ρι­κή στιγ­μή καθώς για πρώ­τη φορά στην ιστο­ρία μία αθλή­τρια θα είναι πρώ­τη Λαμπα­δη­δρό­μος. Πιστεύω ότι αυτή την τιμή τη δικαιού­ται η Αννα Κορα­κά­κη καθώς έχει τιμή­σει την ελλη­νι­κή σημαία και έχει δοξά­σει τη χώρα μας, όχι μόνο με τα δύο μετάλ­λια στους Ολυ­μπια­κούς Αγώ­νες του Ρίο αλλά και με τις επι­τυ­χί­ες της και μετά το 2016. Είμαι χαρού­με­νος, όμως και για την Κατε­ρί­να Στε­φα­νί­δη, μία ακό­μα κατα­πλη­κτι­κή Ελλη­νί­δα αθλή­τρια που μεσου­ρα­νεί στον παγκό­σμιο στί­βο και μας κάνει υπε­ρή­φα­νους με τις συνε­χό­με­νες επι­τυ­χί­ες. Συγ­χα­ρη­τή­ρια και στις δύο αθλή­τριές μας».

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο