Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Τόκιο 2020: Το πρώτο χρυσό από τον Στ. Ντούσκο στην κωπηλασία με Ολυμπιακό ρεκόρ

Ο Στέ­φα­νος Ντού­σκος είναι ο Ολυ­μπιο­νί­κης του απλού σκιφ στους 32ους Ολυ­μπια­κούς Αγώ­νες. Ο Γιαν­νιώ­της σκι­φί­στας χάρι­σε το πρώ­το μετάλ­λιο στην Ελλά­δα στο Τόκιο και μάλι­στα χρυ­σό, το οποίο είναι και το πρώ­το χρυ­σό μετάλ­λιο της ελλη­νι­κής κωπη­λα­σί­ας σε Ολυ­μπια­κούς Αγώ­νες. Με χρό­νο 6:40.45 και μία απί­στευ­τη κούρ­σα, ο Ντού­σκος έκα­νε και Ολυ­μπια­κό ρεκόρ, καταρ­ρί­πτο­ντας αυτό του Μάχε Ντρίσ­ντεϊλ (6:41.34) από τους Ολυ­μπια­κούς του Ρίο ντε Τζα­νέι­ρο το 2016. Αυτό είναι το 4ο Ολυ­μπια­κό μετάλ­λιο της ελλη­νι­κής κωπη­λα­σί­ας στην Ιστο­ρία και το 3ο στην ελλη­νι­κή κωπη­λα­σία ανδρών.

Στη δεύ­τε­ρη συμ­με­το­χή του σε Ολυ­μπια­κούς Αγώ­νες, καθώς στο Ρίο ντε Τζα­νέι­ρο ήταν 6ος στην τετρά­κω­πος ελα­φρών βαρών άνευ πηδα­λιού­χου με τους Σπύ­ρο Γιάν­να­ρο, Γιάν­νη Πέτρου και Πανα­γιώ­τη Μαγδα­νή, ο Ντού­σκος χάρι­σε στην ελλη­νι­κή κωπη­λα­σία το μονα­δι­κό Ολυ­μπια­κό μετάλ­λιο που έλλει­πε από τη… συλ­λο­γή της.

Στον τελι­κό, ο 24χρονος Στέ­φα­νος Ντού­σκος πέρα­σε πρώ­τος στα 1.000 μέτρα και έκτο­τε δεν έχα­σε την πρω­το­πο­ρία κωπη­λα­τώ­ντας στα­θε­ρά προς το… ψηλό­τε­ρο σκα­λί του βάθρου σε Ολυ­μπια­κούς Αγώ­νες. Ο «αση­μέ­νιος» Κγιέ­τιλ Μπορτς από τη Νορ­βη­γία χρειά­στη­κε περισ­σό­τε­ρο από ένα δευ­τε­ρό­λε­πτο εν συγκρί­σει με τον Έλλη­να σκι­φί­στα για να περά­σει ως δεύ­τε­ρος τη γραμ­μή του φίνις (6:41.66), ενώ το χάλ­κι­νο μετάλ­λιο κατέ­κτη­σε ο Κρο­ά­της Ντα­μίρ Μαρ­τίν (6:42.58).

Τα απο­τε­λέ­σμα­τα του τελι­κού του απλού σκιφ ανδρών στους 32ους Θερι­νούς Ολυ­μπια­κούς Αγώ­νες του Τόκιο:

ΑΠΛΟ ΣΚΙΦ ΑΝΔΡΩΝ

ΤΕΛΙΚΟΣ

ΟΝΟΜΑ                                          ΧΩΡΑ              ΧΡΟΝΟΣ

1. ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΝΤΟΥΣΚΟΣ      ΕΛΛΑΔΑ           6:40.45
2. Κγιέ­τιλ Μπορτς                      Νορ­βη­γία          6:41.66
3. Ντα­μίρ Μαρ­τίν                      Κρο­α­τία              6:42.58
4. Σβέ­ρι Νίλ­σεν                          Δανία                  6:42.73
5. Αλε­ξά­ντερ Βια­ζόφ­κιν           Ρωσία                 6:49.09
6. Μιντά­ου­γκας Γκρι­σκό­νις   Λιθουα­νία          6:57.60

«Τσε Γκε­βά­ρα, πρε­σβευ­τής της Επα­νά­στα­σης», του Νίκου Μόττα

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο