Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Υπέρβαση του ορίου νέων κρουσμάτων σε αρκετές περιοχές της Γερμανίας

Του­λά­χι­στον πέντε περιο­χές της Γερ­μα­νί­ας έχουν ήδη υπερ­βεί το όριο των 50 νέων κρου­σμά­των ανά 100.000 κατοί­κους που έχει τεθεί από την ομο­σπον­δια­κή κυβέρ­νη­ση κατά την δια­δι­κα­σία άρσης των περιο­ρι­σμών για την παν­δη­μία του κορονοϊού.

Στα Σόνε­μπεργκ της νότιας Θου­ριγ­γί­ας κατα­γρά­φη­καν τις προη­γού­με­νες ημέ­ρες περισ­σό­τε­ρα από 150 νέα κρού­σμα­τα, με επί­κε­ντρο το νοσο­κο­μείο της περιο­χής, όπου έχουν μολυν­θεί και μέλη του προ­σω­πι­κού. Οι αρμό­διες αρχές ανέ­στει­λαν ήδη την Παρα­σκευή το βρά­δυ την υπο­δο­χή νέων ασθε­νών, ωστό­σο το τμή­μα επει­γό­ντων περι­στα­τι­κών εξα­κο­λου­θεί να λει­τουρ­γεί, με αυξη­μέ­να μέτρα ασφα­λεί­ας. Νέα κρού­σμα­τα εντο­πί­στη­καν όμως και στην ευρύ­τε­ρη περιο­χή, όχι μόνο σε σχέ­ση με το νοσοκομείο.

Του­λά­χι­στον 205 είναι τα νέα κρού­σμα­τα και στο Κόε­σφελντ της Βόρειας Ρηνα­νί­ας — Βεστφα­λί­ας, με την έξαρ­ση του κορο­νοϊ­ού να ξεκι­νά από εργο­στά­σιο επε­ξερ­γα­σία κρέ­α­τος στην περιο­χή. Σύμ­φω­να με τις υγειο­νο­μι­κές αρχές που διε­νήρ­γη­σαν περισ­σό­τε­ρα από 900 τεστ στο εργο­στά­σιο, οι περί­που 1200 εργα­ζό­με­νοι ήταν υπο­χρε­ω­μέ­νοι να στέ­κο­νται πολύ κοντά ο ένας στον άλλον, ενώ ζουν σε δια­με­ρί­σμα­τα ανά τέσ­σε­ρα ή πέντε άτο­μα. Οι περισ­σό­τε­ροι προ­έρ­χο­νται από χώρες της ανα­το­λι­κής Ευρώπης.

Λόγω της εξέ­λι­ξης, στην περιο­χή του Κόε­σφελντ, καθώς και σε άλλα σημεία του κρα­τι­δί­ου, έχει ήδη ανα­βλη­θεί η χαλά­ρω­ση των μέτρων περιορισμού.

Μικρή υπέρ­βα­ση του ορί­ου των νέων κρου­σμά­των δια­πι­στώ­θη­κε ακό­μη στην πόλη Ρόζεν­χαϊμ της Βαυα­ρί­ας, όπου κατα­γρά­φη­καν την τελευ­ταία εβδο­μά­δα  50,5 νέα περι­στα­τι­κά ανά 100.000 κατοίκους.

Σήμε­ρα το Ινστι­τού­το «Ρόμπερτ Κοχ» ανα­κοί­νω­σε ότι ο επι­δη­μιο­λο­γι­κός δεί­κτης R0 του κορο­νοϊ­ού έχει φθά­σει στο 1,13, από 0,65 που ήταν την προη­γού­με­νη Τετάρ­τη. Οι αρχές έχουν κατ’ επα­νά­λη­ψη τονί­σει ότι προ­κει­μέ­νου να θεω­ρη­θεί ότι η παν­δη­μία βρί­σκε­ται υπό έλεγ­χο, ο συγκε­κρι­μέ­νος δεί­κτης πρέ­πει να βρί­σκε­ται στα­θε­ρά κάτω από το 1,0

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο