Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

ΥΠΕΞ Ρωσίας: Προειδοποιεί με «ασύμμετρα μέτρα» τις χώρες της Βαλτικής για τις «ρωσοφοβικές» ενέργειές τους

Το υπουρ­γείο Εξω­τε­ρι­κών της Ρωσί­ας δήλω­σε σήμε­ρα Τρί­τη ότι θα λάβει «ασύμ­με­τρα μέτρα», αρχι­κά στον πολι­τι­κό και οικο­νο­μι­κό τομέα, σε βάρος των χωρών της Βαλ­τι­κής, ως απά­ντη­ση στις «ρωσο­φο­βι­κές ενέρ­γειες», ανα­φέ­ρο­ντας ως παρά­δειγ­μα τις πρό­σφα­τες κατε­δα­φί­σεις αντι­φα­σι­στι­κών μνημείων.

«Δεν θέλου­με να γίνου­με σαν αυτούς που εξα­πέ­λυ­σαν αυτήν την εκστρα­τεία και χρη­σι­μο­ποιούν τέτοιες βάρ­βα­ρες μεθό­δους. Αλλά αυτό που συμ­βαί­νει αυτή τη στιγ­μή στις χώρες της Βαλ­τι­κής είναι απα­ρά­δε­κτο για εμάς και, φυσι­κά, θα καθο­ρί­σει τις διμε­ρείς σχέ­σεις με αυτές τις χώρες. Λαμ­βά­νου­με και θα συνε­χί­σου­με να λαμ­βά­νου­με ασύμ­με­τρα μέτρα, πρώ­τα από όλα στον πολι­τι­κό και οικο­νο­μι­κό τομέα. Η ευθύ­νη για ό,τι συμ­βαί­νει βαρύ­νει εξ ολο­κλή­ρου τις αρχές της Βαλ­τι­κής, οι οποί­ες είναι απρό­θυ­μες να κατα­λά­βουν τι κάνουν», ανέ­φε­ρε το υπουργείο.

Σύμ­φω­να με το υπουρ­γείο, η άνευ προη­γου­μέ­νου βάρ­βα­ρη εκστρα­τεία κατά των μνη­μεί­ων των Σοβιε­τι­κών στρα­τιω­τών στις χώρες της Βαλ­τι­κής και των δια­κρί­σε­ων κατά του δικού τους ρωσό­φω­νου πλη­θυ­σμού έχει ξεπε­ρά­σει την κοι­νή λογι­κή και την ανθρωπιά.

Το ρωσι­κό υπουρ­γείο Εξω­τε­ρι­κών σημειώ­νει επί­σης ότι οι εθνι­κι­στές στη Λετο­νία, τη Λιθουα­νία και την Εσθο­νία δια­στρε­βλώ­νουν την ιστο­ρία του 20ού αιώ­να για να υπο­στη­ρί­ξουν τη ρωσο­φο­βι­κή πορεία των κρα­τών τους. «Η εξύ­μνη­ση των συνερ­γών των ναζί έχει γίνει μέρος της πολι­τι­κής τους, η οποία οδή­γη­σε στο τρέ­χον κύμα βεβή­λω­σης της σοβιε­τι­κής μνη­μο­νια­κής κλη­ρο­νο­μιάς», ανέ­φε­ρε το υπουργείο.

Επέ­στη­σε επί­σης την προ­σο­χή στις εκκλή­σεις που εκφρά­στη­καν από πολι­τι­κούς της Βαλ­τι­κής για απέ­λα­ση «άπι­στων» Ρώσων και για περιο­ρι­σμό των επι­σκέ­ψε­ων στην Ευρώ­πη για τους Ρώσους.

902.gr, TASS

«Τσε Γκε­βά­ρα, πρε­σβευ­τής της Επα­νά­στα­σης», του Νίκου Μόττα

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο