Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Κ. Μητσοτάκης: «Μετρημένα μέτρα» βαφτίζει τα… ψίχουλα για την ενεργειακή φτώχεια

Ο Ρώσος πρό­ε­δρος και ο Τούρ­κος ομό­λο­γός του «δεν κρύ­βουν ότι θα ήθε­λαν άλλη κυβέρ­νη­ση στην Ελλά­δα», δήλω­σε ο πρω­θυ­πουρ­γός, Κυριά­κος Μητσο­τά­κης στη εισή­γη­σή του στη συνε­δρί­α­ση του υπουρ­γι­κού συμ­βου­λί­ου, προ­σθέ­το­ντας ότι η Μόσχα προ­κα­λεί πολι­τι­κή αστά­θεια στο εσω­τε­ρι­κό των χωρών που αντι­δρούν στα σχέ­διά της, προ­σπα­θώ­ντας να παρου­σιά­σει την κυβέρ­νη­σή του, ως παρά­γο­ντα στα­θε­ρό­τη­τας για τη χώρα.

Επί­σης, ο Κυριά­κος Μητσο­τά­κης, έθε­σε ξεκά­θα­ρα τις «εθνι­κές ανα­γκαιό­τη­τες» δηλα­δή τους στό­χους της καπι­τα­λι­στι­κής ανά­πτυ­ξης ως προ­τε­ραιό­τη­τα ένα­ντι της στή­ρι­ξης των εργα­τι­κών — λαϊ­κών νοι­κο­κυ­ριών που πλήτ­το­νται από την ενερ­γεια­κή φτώχεια.

Ο πρω­θυ­πουρ­γός έκα­νε λόγο για «μετρη­μέ­να μέτρα», τα οποία θα αναγ­γελ­θούν στη ΔΕΘ και διέ­ψευ­σε πλη­ρο­φο­ρί­ες που το τελευ­ταίο διά­στη­μα έκα­ναν λόγο για πακέ­τα παρο­χών λέγο­ντας ότι δεν πρέ­πει να καλ­λιερ­γού­νται «ψεύ­τι­κες προσ­δο­κί­ες για τσου­νά­μι παρο­χών». Όπως είπε χαρα­κτη­ρι­στι­κά, «ο αλη­θι­νός πλη­θω­ρι­σμός δεν χτυ­πιέ­ται με πλα­στές πλη­θω­ρι­στι­κές πολι­τι­κές», κάνο­ντας ξεκά­θα­ρο ότι τα όποια μέτρα αναγ­γεί­λει η κυβέρ­νη­ση, όπως και τα προη­γού­με­να, δεν θα προ­λά­βουν καν να φτά­σουν στις τσέ­πες των εργα­ζο­μέ­νων, μιας και θα εξαϋ­λω­θούν από το κύμα ακρίβειας.

Το πόσο απο­τε­λε­σμα­τι­κά θα είναι αυτά τα μέτρα, φάνη­κε άλλω­στε από τις ανα­φο­ρές του Κ. Μητσο­τά­κη στην ανά­γκη αλλα­γών «στις ατο­μι­κές και οικο­γε­νεια­κές συμπε­ρι­φο­ρές» και στις «προ­σαρ­μο­γές στις κοι­νω­νι­κές συνή­θειες», με μεί­ω­ση της κατα­νά­λω­σης ενέργειας…

Ακό­μα, ο πρω­θυ­πουρ­γός ανα­φε­ρό­με­νος στην ενερ­γεια­κή κρί­ση, την χαρα­κτή­ρι­σε το κύριο μέτω­πο της κυβέρ­νη­σης, κάνο­ντας λόγο για «απει­λή άλλης μορ­φής», με κοι­νά στοι­χεία με την παν­δη­μία του κορο­νοϊ­ού, δηλα­δή «παγκό­σμια και ασύμ­με­τρη». Προ­σπά­θη­σε έτσι να παρου­σιά­σει την ενερ­γεια­κή φτώ­χεια ως ένα κατά τ’ άλλα φυσι­κό και ουδέ­τε­ρο φαι­νό­με­νο που δημιουρ­γή­θη­κε από μόνο του και πλήτ­τει τους πάντες, κρύ­βο­ντας τις τερά­στιες ευθύ­νες των πολι­τι­κών της απε­λευ­θέ­ρω­σης της Ενέρ­γειας και της λεγό­με­νος πρά­σι­νης ανά­πτυ­ξης που απο­τε­λεί κύρια επι­δί­ω­ξη επι­χει­ρη­μα­τι­κών ομί­λων για την κερ­δο­φο­ρία τους.

Σχε­τι­κά με την υπό­θε­ση των παρα­κο­λου­θή­σε­ων – υπο­κλο­πών ο Κ. Μητσο­τά­κης αρκέ­στη­κε να πει ότι βρί­σκε­ται πλέ­ον στην αρμο­διό­τη­τα της Βου­λής και της Δικαιοσύνης.

Όσον αφο­ρά στο Προ­σφυ­γι­κό — Μετα­να­στευ­τι­κό, ο πρω­θυ­πουρ­γός είπε ότι «αντί μαζι­κών κύμα­τα εμφα­νί­ζε­ται με το προ­σω­πείο δήθεν ανθρω­πι­στι­κών εισβο­λών», επι­βε­βαιώ­νο­ντας την εχθρι­κή στά­ση της κυβέρ­νη­σης απέ­να­ντι στους κατα­τρεγ­μέ­νους, οι οποί­οι γίνο­νται «μπα­λά­κι» ανά­με­σα στις επι­διώ­ξεις τόσο της Τουρ­κί­ας, όσο και της ΕΕ.

902.gr

«Τσε Γκε­βά­ρα, πρε­σβευ­τής της Επα­νά­στα­σης», του Νίκου Μόττα

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο