Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Υπουργείο Υγείας: Ανακοίνωσε κυνικά τις «ταρίφες» για τα απογευματινά χειρουργεία

Με ταχείς ρυθ­μούς προ­χω­ρά η κυβέρ­νη­ση την ακό­μη μεγα­λύ­τε­ρη εμπο­ρευ­μα­το­ποί­η­ση της Υγεί­ας και ειδι­κό­τε­ρα σε ό,τι αφο­ρά στα απο­γευ­μα­τι­νά χει­ρουρ­γεία, ο υπουρ­γός Υγεί­ας, Άδω­νις Γεωρ­γιά­δης, ανα­κοί­νω­σε σήμε­ρα τον… τιμο­κα­τά­λο­γο με βάση τον οποίο ο λαός θα βάζει το χέρι στην τσέ­πη, ειδάλ­λως θα περι­μέ­νει επί μήνες σε ατε­λεί­ω­τες λίστες αναμονής.

Ενδει­κτι­κό της κυνι­κό­τη­τας και της αναλ­γη­σί­ας της κυβέρ­νη­σης, στη βάση της πολι­τι­κής κόστους — οφέ­λους, είναι το γεγο­νός ότι οι τιμές καθο­ρί­ζο­νται ανά­λο­γα με τη σοβα­ρό­τη­τα της επέμ­βα­σης, με τους ασθε­νείς να καλού­νται να πλη­ρώ­σουν από 300 έως και 2.000 ευρώ, γεγο­νός που επι­βε­βαιώ­νει ότι νομι­μο­ποιεί­ται το φακελάκι.

Συγκε­κρι­μέ­να, οι χει­ρουρ­γι­κές επεμ­βά­σεις χωρί­ζο­νται σε έξι κατη­γο­ρί­ες με βάση ιατρι­κά κρι­τή­ρια και η κοστο­λό­γη­ση των επεμ­βά­σε­ων γίνε­ται σε επί­πε­δο κατη­γο­ρί­ας. Ειδι­κό­τε­ρα, οι κατη­γο­ρί­ες έχουν ως εξής:

–Πολύ μικρή επέμ­βα­ση: 300 ευρώ.

–Μικρή: 500 ευρώ.

–Μεσαία: 900 ευρώ.

–Μεγά­λη: 1.200 ευρώ.

–Βαριά: 1.600 ευρώ.

–Εξαι­ρε­τι­κά βαριά: 2.000 ευρώ.

Σε ένα προ­κλη­τι­κό σόου, ο Αδ. Γεωρ­γιά­δης ισχυ­ρί­στη­κε ότι το κόστος είναι πολύ χαμη­λό­τε­ρο σε σχέ­ση με τον ιδιω­τι­κό τομέα προ­σθέ­το­ντας «σκο­πός μας δεν είναι η ιδιω­τι­κο­ποί­η­ση του ΕΣΥ, σκο­πός είναι η δια­τή­ρη­ση του δημό­σιου χαρα­κτή­ρα του. Μόνο ένας άνθρω­πος ανό­η­τος θα πίστευε στην κατάρ­γη­ση του ΕΣΥ, το ΕΣΥ το αγα­πά­με, το φρο­ντί­ζου­με και για αυτό εργαζόμαστε»…

Πηγή: 902.gr

 

Το “έπος” του Γου­έ­μπλεϊ, αφη­γεί­ται ο Αρι­στεί­δης Καμάρας

 

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο