Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Υποψήφιοι περιφερειάρχες της Λαϊκής Συσπείρωσης στο Αιγαίο

Η Κομ­μα­τι­κή Επι­τρο­πή Αιγαί­ου του ΚΚΕ σε ανα­κοί­νω­σή της ανα­φέ­ρει ότι υπο­ψή­φιοι περι­φε­ρειάρ­χες της Λαϊ­κής Συσπεί­ρω­σης στο Αιγαίο είναι:

- Στην περι­φέ­ρεια του Βορεί­ου Αιγαί­ου η Αγλα­ΐα Κυρί­τση, συντα­ξιού­χος δημοσιογράφος

- Στην περι­φέ­ρεια Νοτί­ου Αιγαί­ου ο Γιάν­νης Αγγέ­λου, συνταγ­μα­τάρ­χης ε.α.

Βιογραφικό της Αγλαΐας Κυρίτση

«Η Αγλα­ΐα Κυρί­τση γεν­νή­θη­κε στην Αθή­να από Ηπει­ρώ­τη πατέ­ρα και Χιώ­τισ­σα μητέ­ρα, αγω­νι­στές και οι δύο της Εθνι­κής Αντί­στα­σης οι οποί­οι, ως πολι­τι­κοί κρα­τού­με­νοι, πέρα­σαν χρό­νια σε φυλα­κές και εξορίες.

Από τα σχο­λι­κά χρό­νια συμ­με­τεί­χε στο μαθη­τι­κό κίνη­μα και αργό­τε­ρα φοι­τη­τι­κό μέσα από την Παν­σπου­δα­στι­κή όπου έγι­νε μέλος της ΚΝΕ.

Σπού­δα­σε φιλό­λο­γος και έκα­νε μετα­πτυ­χια­κές σπου­δές στη Γαλ­λία όπου διε­τέ­λε­σε μέλος του Συμ­βου­λί­ου Φοι­τη­τών Εξωτερικού.

Από το 1982, συμ­με­τεί­χε ενερ­γά στην τοπι­κή διοί­κη­ση του Δήμου Ζωγρά­φου και εκλέ­χτη­κε συνοι­κια­κή σύμ­βου­λος με την παρά­τα­ξη του ΚΚΕ, ενώ παράλ­λη­λα δρα­στη­ριο­ποι­ή­θη­κε και στη δημοσιογραφία.

Εργά­στη­κε σε πολ­λούς ραδιο­φω­νι­κούς σταθ­μούς και ως τηλε­ο­πτι­κή ρεπόρ­τερ. Στην ΕΡΤ εργά­στη­κε ως αρχι­συ­ντά­κτρια και παρου­σιά­στρια δελ­τί­ων ειδήσεων.

Ανέ­πτυ­ξε συν­δι­κα­λι­στι­κή δρά­ση στον κλά­δο των ΜΜΕ και το 2013 έδω­σε πολύ­μη­νο αγώ­να ενα­ντί­ον του κλει­σί­μα­τος της ΕΡΤ και τις απο­λύ­σεις των δημοσιογράφων

Το 2014 ήταν υπο­ψή­φια περι­φε­ρειάρ­χης Βορεί­ου Αιγαί­ου, εκλέ­χτη­κε περι­φε­ρεια­κή σύμ­βου­λος. Το 2015 εκλέ­χτη­κε βου­λευ­τής Επι­κρα­τεί­ας με τον ΣΥΡΙΖΑ με τον οποίο δια­φώ­νη­σε και δια­χώ­ρι­σε τη θέση της από τις πρώ­τες κιό­λας δια­πραγ­μα­τεύ­σεις με τους δανει­στές και την τρόικα.

Στις περι­φε­ρεια­κές εκλο­γές του 2019, εκλέ­χθη­κε περι­φε­ρεια­κή σύμ­βου­λος Βορεί­ου Αιγαί­ου με τη Λαϊ­κή Συσπεί­ρω­ση και στις βου­λευ­τι­κές εκλο­γές του ίδιου χρό­νου ήταν υπο­ψή­φια βου­λευ­τής του ΚΚΕ στον Νότιο Τομέα της Β’ Αθή­νας. Στις βου­λευ­τι­κές εκλο­γές του 2023 ήταν υπο­ψή­φια βου­λευ­τής του ΚΚΕ στη Χίο».

Βιογραφικό του Γιάννη Αγγέλου

«Γεν­νή­θη­κε στην Αθή­να. Απο­φοί­τη­σε από τη Στρα­τιω­τι­κή Σχο­λή Ευελ­πί­δων το 1986 και απο­στρα­τεύ­τη­κε το 2007.

Είναι κάτο­χος τριών μετα­πτυ­χια­κών τίτλων. Έχει ασχο­λη­θεί με τη συγ­γρα­φή και έχει εκδώ­σει βιβλίο με τίτλο «Δια­τύ­πω­ση Πολι­τι­κής για το Ανθρώ­πι­νο Δυνα­μι­κό των Ενό­πλων Δυνάμεων».

Έχει ολο­κλη­ρώ­σει τη φοί­τη­σή του στο Τμή­μα Οικο­νο­μι­κών Επι­στη­μών του Πανε­πι­στη­μί­ου Αθη­νών και είναι κάτο­χος μετα­πτυ­χια­κού τίτλου στη Διοί­κη­ση Επι­χει­ρή­σε­ων (ΜΒΑ) του Βρε­τα­νι­κού Πανε­πι­στη­μί­ου “Nottingham Trent University” και μετα­πτυ­χια­κού τίτλου (Μsc) του Κέντρου Διπλω­μα­τι­κών και Στρα­τη­γι­κών Μελε­τών του Πανε­πι­στη­μί­ου Παρι­σί­ων (CEDS).

Με την απο­στρα­τεία του ήταν στέ­λε­χος του ΠΑΣΟΚ, από το οποίο απο­χώ­ρη­σε δια­φω­νώ­ντας με την αντι­λαϊ­κή πολι­τι­κή του το 2012.

Από το 2018 συμπο­ρεύ­ε­ται με το Κομ­μου­νι­στι­κό Κόμ­μα Ελλάδας.

Το 2019 ήταν υπο­ψή­φιος με το ΚΚΕ στις ευρω­ε­κλο­γές, ενώ στις εκλο­γές του 2023 ήταν υπο­ψή­φιος βου­λευ­τής στην Περι­φέ­ρεια των Δωδεκανήσων».

 

Βλα­ντί­μιρ Μαγια­κόφ­σκι: «Ωδή στην Επανάσταση»

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο