Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Υπόθεση Κολωνού: Εκτός φυλακής όλοι οι παιδοβιαστές πλην του Μίχου και του “Μιχάλη”

Εκτός φυλα­κής θα βρε­θούν και οι 17 κατα­δι­κα­σθέ­ντες ως πελά­τες των μαστρο­πών στην υπό­θε­ση του 12χρονου κορι­τσιού από τον Κολω­νό, σύμ­φω­να με την από­φα­ση του μει­κτού ορκω­τού δικα­στη­ρί­ου, το οποίο διέ­τα­ξε να παρα­μεί­νουν κρα­τού­με­νοι μόνο ο Μίχος και ο απο­κα­λού­με­νος Μιχάλης.

Στους δύο βασι­κούς κατη­γο­ρού­με­νους επι­βλή­θη­καν επι­πλέ­ον χρη­μα­τι­κές ποι­νές, που για τον Μίχο είναι 4.100 ευρώ και στον Μιχά­λη 2 200.

Το δικα­στή­ριο έδω­σε ανα­σταλ­τι­κό απο­τέ­λε­σμα στις εφέ­σεις των 17 κατα­δι­κα­σθέ­ντων, όπως ειση­γή­θη­κε η εισαγ­γε­λέ­ας της έδρας.

Σύμ­φω­να με την από­φα­ση του δικα­στη­ρί­ου, σε κάποιους επι­βλή­θη­καν περιο­ρι­στι­κοί όροι, ενώ για άλλους ορί­στη­καν χρη­μα­τι­κές εγγυ­ή­σεις έως 25 χιλιά­δες ευρώ.

Αίτη­μα για ανα­στο­λή — πλην των 17 — κατέ­θε­σε και ο “Μιχά­λης”, που με την συγ­χώ­νευ­ση κατα­δι­κά­στη­κε σε κάθειρ­ξη 18 ετών. Πλην όμως, η προ­σπά­θειά του να βγει από την φυλα­κή ως την δευ­τε­ρο­βάθ­μια δίκη, δεν βρή­κε θετι­κή αντα­πό­κρι­ση, ούτε από την εισαγ­γε­λέα, ούτε από το δικαστήριο.

Έτσι, πλην της μητέ­ρας που κατα­δι­κά­στη­κε σε 20 μήνες για εκβί­α­ση, έχο­ντας ήδη σχε­δόν 18 μήνες προ­σω­ρι­νή κρά­τη­ση, αύριο ανα­μέ­νε­ται να βγουν από την φυλα­κή και οι άντρες που κατα­δι­κά­στη­καν για την κόλα­ση που βίω­σε η ανήλικη.

Να σημειω­θεί ότι οι ποι­νές που επι­βλή­θη­καν από το δικα­στή­ριο για τους απο­κα­λού­με­νος “πελά­τες” είναι οι εξής:

Κάθειρ­ξη 7 ετών σε τέσ­σε­ρις που βρέ­θη­καν πάνω από μία φορά με το παιδί.

Κάθειρ­ξη 6 ετών σε 5 κατη­γο­ρου­μέ­νους που βρέ­θη­καν άπαξ με την 12χρονη.

Κάθειρ­ξη 5 ετών για 3 κατη­γο­ρου­μέ­νους που θεώ­ρη­σαν πως είναι μεγα­λύ­τε­ρης ηλικίας.

Φυλά­κι­ση 3 ετών σε δύο και 4 ετών σε έναν, για από­πει­ρα γενε­τή­σιας πράξης.

Φυλά­κι­ση 13 και 15 μηνών αντί­στοι­χα, σε δύο κατη­γο­ρου­μέ­νους για πορνογραφία.

 

Το “έπος” του Γου­έ­μπλεϊ, αφη­γεί­ται ο Αρι­στεί­δης Καμάρας

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο