Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Υπόθεση Κολωνού: Η 12χρονη ζητά από την Ανακρίτρια να δώσει νέα κατάθεση, όπου θα κατονομάσει νέα πρόσωπα

Τη φύλα­ξη του σπι­τιού που μένει η 12χρονη, θύμα μαστρο­πεί­ας, θα ζητή­σουν από την Εισαγ­γε­λία Ανη­λί­κων οι συνή­γο­ροι της μετά την επί­θε­ση με μαχαί­ρι που δέχθη­κε η ανή­λι­κη από άγνω­στο άνδρα στο σπί­τι που δια­μέ­νει. Παράλ­λη­λα, η 12χρονη ζητά από την Ανα­κρί­τρια να δώσει νέα κατά­θε­ση στην οποία θα κατο­νο­μά­σει 6 ή 7 νέα πρό­σω­πα που την έχουν κακο­ποι­ή­σει σεξουαλικά.

Η εκ των συνη­γό­ρων της οικο­γέ­νειας της 12χρονης, Αντω­νία Λεγά­κη, υπέ­βα­λε σήμε­ρα εκ νέου αίτη­μα στην Ανα­κρί­τρια της υπό­θε­σης, προ­κει­μέ­νου το κορί­τσι να δώσει συμπλη­ρω­μα­τι­κή κατά­θε­ση για πρό­σω­πα που έχουν παρα­μεί­νει εκτός του διω­κτι­κού μηχα­νι­σμού και συμ­με­τεί­χαν στην σεξουα­λι­κή κακο­ποί­η­ση που έχει υποστεί.

Η κ. Λεγά­κη μετέ­βη στο ανα­κρι­τι­κό γρα­φείο, όπου επα­νέ­φε­ρε το αίτη­μα της 12χρονης για συμπλη­ρω­μα­τι­κή κατά­θε­ση. Το αίτη­μα είχε υπο­βλη­θεί ξανά πριν περί­που ένα δεκα­ή­με­ρο από την έτε­ρη συνή­γο­ρο Ασπα­σία Ταρα­χο­πού­λου και είχε απορ­ρι­φθεί ως αόρι­στο από την δικα­στι­κή λειτουργό.

Το κορί­τσι ζητά να κατα­θέ­σει εκ νέου, καθώς ισχυ­ρί­ζε­ται ότι μπο­ρεί να κατο­νο­μά­σει και να υπο­δεί­ξει στις αρχές 6 ή 7 πρό­σω­πα που έχουν παρα­μεί­νει εκτός του κύκλου των κατη­γο­ρου­μέ­νων και την κακο­ποί­η­σαν σεξουα­λι­κά, πρό­σω­πα στα οποία ανα­φέ­ρε­ται στη νέα αίτη­ση που υπο­βλή­θη­κε σήμερα.

Σύμ­φω­να με τις εκτι­μή­σεις των δύο συνη­γό­ρων, αλλά και της πλευ­ράς της μητέ­ρας του παι­διού, οι πρό­σφα­τες επι­θέ­σεις που δέχθη­κε το παι­δί, αλλά και ο ενή­λι­κος αδελ­φός του, συσχε­τί­ζο­νται με την πρό­θε­ση του θύμα­τος να κατο­νο­μά­σει νέους συμ­με­τέ­χο­ντες σε όσα έχει υποστεί.

Σημειώ­νε­ται ότι για την επί­θε­ση με μαχαί­ρι που δέχθη­κε η 12χρονη, έχει υπο­βλη­θεί από συγ­γε­νι­κό της πρό­σω­πο μήνυ­ση κατά παντός υπευ­θύ­νου στο αρμό­διο Αστυ­νο­μι­κό Τμήμα.

«Ναι, αλλά ο Στά­λιν…», του Νίκου Μόττα

 

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο