Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Φοιτητικοί Σύλλογοι καταδικάζουν την επίθεση κατά τρανς φοιτητή στο Πανεπιστήμιο Πάτρας

Οι Φοι­τη­τι­κοί Σύλ­λο­γοι Τοπο­γρά­φων, Αρχι­τε­κτο­νι­κής ΕΜΠ, Πανε­πι­στη­μί­ου Πει­ραιά, Παντεί­ου, Φιλο­σο­φι­κής, ΠΤΔΕ, ΤΕΑΠΗ, Οδο­ντια­τρι­κής, Τουρ­κι­κών και Σύγ­χρο­νων Ασια­τι­κών Σπου­δών, Κοι­νω­νιο­λο­γί­ας ΕΚΠΑ, ΣΕΤ, ΣΕΤΠ του Πανε­πι­στη­μί­ου Δυτι­κής Αττι­κής, ΦΕΑ, ΦΕΠΑ, ΝΦΕΕΜΠ κατα­δι­κά­ζουν την απα­ρά­δε­κτη επί­θε­ση που δέχτη­κε τρανς άτο­μο στο Πανε­πι­στή­μιο Πατρών.

Στο ψήφι­σμά τους αναφέρουν:

«Ο Φοι­τη­τι­κός Σύλ­λο­γος κατα­δι­κά­ζει απε­ρί­φρα­στα την άθλια ρατσι­στι­κή και ομο­φο­βι­κή επί­θε­ση που δέχθη­κε τρανς άτο­μο στο Πανε­πι­στή­μιο Πατρών.

Κατα­δι­κά­ζου­με κάθε συμπε­ρι­φο­ρά κοι­νω­νι­κής απο­μό­νω­σης, απο­ξέ­νω­σης και βίας απέ­να­ντι σε ομό­φυ­λα, τρανς άτομα.

Χτί­ζου­με ασπί­δα προ­στα­σί­ας στις σχο­λές μας ώστε κανέ­νας νέος άνθρω­πος να μην απο­κλεί­ε­ται από σύγ­χρο­να κοι­νω­νι­κά δικαιώ­μα­τα. Αυτή είναι η βάση για να ικα­νο­ποιού­νται και τα ατο­μι­κά μας δικαιώματα.

Στον Φοι­τη­τι­κό μας Σύλ­λο­γο δεν έχουν θέση απα­ρά­δε­κτες συμπε­ρι­φο­ρές που μειώ­νουν την προ­σω­πι­κό­τη­τα και την αξιο­πρέ­πεια κάθε συμ­φοι­τη­τή και συμ­φοι­τή­τριάς μας. Με τους αγώ­νες που δώσα­με και δίνου­με μέσα στη σχο­λή μας καλ­λιερ­γού­με τη συλ­λο­γι­κό­τη­τα, την αλλη­λεγ­γύη, τον αλλη­λο­σε­βα­σμό κόντρα στις σάπιες αξί­ες που ανα­πα­ρά­γουν τον αντα­γω­νι­σμό μετα­ξύ μας».

«Ναι, αλλά ο Στά­λιν…», του Νίκου Μόττα

 

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο