Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Υπόθεση Κολωνού: Ισόβια και πολυετή κάθειρξη στον Ηλία Μίχο

Ισό­βια και επι­πλέ­ον ποι­νές πρό­σκαι­ρης κάθειρ­ξης είναι η τιμω­ρία που επέ­βα­λε το ΜΟΔ στον 55χρονο Ηλία Μίχο για όσα υπέ­στη το 12χρονο κορί­τσι από τον Κολω­νό το καλο­καί­ρι του 2022.

Το δικα­στή­ριο ανα­κοί­νω­σε τις ποι­νές στους 20 κατη­γο­ρου­μέ­νους για τη δυσώ­δη υπό­θε­ση, με πρώ­τες αυτές που απο­φά­σι­σε για τον πρω­τα­γω­νι­στή της σεξουα­λι­κής βίας και εκμε­τάλ­λευ­σης του παιδιού.

Σύμ­φω­να με την από­φα­ση στον 55χρονο επι­χει­ρη­μα­τία Ηλία Μίχο επι­βάλ­λε­ται ισό­βια για τον βια­σμό του παι­διού και επι­πλέ­ον συνο­λι­κές ποι­νές 41 ετών, πριν τη συγ­χώ­νευ­ση, για την κατά­χρη­ση ανη­λί­κου 14 έτη, για τη μαστρο­πεία και την πορ­νο­γρα­φία από 12 έτη. Παράλ­λη­λα επέ­βα­λε ποι­νή 3 χρό­νων για τα πλημ­με­λή­μα­τα της παρά­βα­σης του νόμου περί όπλων

Στον συντα­ξιού­χο ναυ­τι­κό απο­κα­λού­με­νο «Μιχά­λη», το δικα­στή­ριο επέ­βα­λε ποι­νή, πριν τη συγ­χώ­νευ­ση, 24 ετών που αφο­ρά κάθειρ­ξη από 12 έτη για τη μαστρο­πεία και για την πορνογραφία

Η ποι­νή που απο­φά­σι­σε το δικα­στή­ριο για την πλημ­με­λη­μα­τι­κή κατη­γο­ρία της μητέ­ρας του παι­διού, είναι 20 μήνες, ωστό­σο άμε­σα θα βρε­θεί εκτός φυλα­κής, δεδο­μέ­νου ότι βρί­σκε­ται ήδη προ­φυ­λα­κι­σμέ­νη εδώ και 18 μήνες, έχει εκτί­σει δηλα­δή την ποι­νή που πρέ­πει για να αποφυλακιστεί.

Στο μετα­ξύ, η ανα­γνώ­ρι­ση του ελα­φρυ­ντι­κού σε κάποιους από τους κατη­γο­ρού­με­νους για κατο­χή πορ­νο­γρα­φι­κού υλι­κού αλλά και στους απο­κα­λού­με­νους ως «πελά­τες» του παι­διού, άλλα­ξε την ποι­νι­κή τους μετα­χεί­ρι­ση με επιει­κέ­στε­ρη αντι­μέ­τω­πι­ση. Συγκε­κρι­μέ­να τους επι­βλή­θη­καν ποι­νές που ξεκι­νούν από 13 μήνες και φτά­νουν τα 7 έτη.

Η δια­δι­κα­σία συνε­χί­ζε­ται για τις συγ­χω­νεύ­σεις των ποι­νών και τις ανα­στο­λές για όσους κατη­γο­ρού­με­νους τους αφορά.

 

ΙΔΕΕΣ και «ΣΤΡΑΤΗΓΟΙ» που άλλα­ξαν το ποδό­σφαι­ρο – Γιάν­νης Γεωργάκης

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο