Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Φοβού τους «Ιερείς» και δώρα φέροντας

Γρά­φει ο Βασί­λης Λιό­γκα­ρης //

Άλλο και τού­το πάλι, ο δρό­μος προς τον πάτο της κοι­νω­νί­ας μας συνε­χί­ζε­ται. Η φθο­ρά και η παρακ­μή φαί­νε­ται πως ακό­μη δεν έχουν πιά­σει ταβάνι.

Σκέ­φτο­μαι πως ο μιμη­τι­σμός κιν­δυ­νεύ­ει να γίνει της μόδας και τρέ­χα γύρευε. Έχεις κάτι προ­σω­πι­κό με κάποιον; Βου­τάς ένα μπου­κά­λι καυ­στι­κό υγρό και βουρ στα μού­τρα  και ότι θέλει ας επα­κο­λου­θή­σει. Μέχρι εκεί φθά­σα­με. Το παρά­δειγ­μα, οι ιερείς, ποι­μέ­νες και καθο­δη­γη­τές της θρη­σκευ­τι­κής και όχι μόνο ζωής μας.

Μέσα στον ίδιο το χώρο της αγιο­σύ­νης, μέσα στην Ιερά σύνοδο.

Το κακό είναι ελκυ­στι­κό και προ­βάλ­λε­ται πολύ για θέα­ση και ακρό­α­ση. Είναι ένα είδος εκδι­κη­τι­κό που τρώ­γε­ται κρύο.

Έτσι λοι­πόν ο …σεβα­στός μας ιερέ­ας θεώ­ρη­σε αθώο και αδι­κη­μέ­νο αυτόν και πήρε ένα μπου­κά­λι με καυ­στι­κό υγρό ( βρή­κε και τον τρόπο0 και το χρη­σι­μο­ποί­η­σε, αντί για αγια­σμό. Απο­τέ­λε­σμα; Επτά μητρο­πο­λί­τες, αστυ­νο­μι­κούς και δικη­γό­ρους να κιν­δυ­νεύ­ουν. Στα μού­τρα τα γένια και τα ράσα…φοβάμαι μήπως γενι­κευ­τεί το κακό. Είναι ένα είδος ευρη­μα­τι­κό και εύκολο.

Ως εδώ και μη παρέ­κει. Το πράγ­μα είναι ανε­ξέ­λεγ­κτο και εξε­λίσ­σε­ται ραγδαί­ως. Σιγο­ντά­ρουν και σ’ αυτό οι αντι­δρα­στι­κές χρο­νο­βό­ρες εξου­σί­ες. Το λεγό­με­νο «Πολι­τι­κό Κατεστημένο»!

Θα πει κάποιος: καλά για να υπάρ­χει το βιτριό­λι σε κάτι πρέ­πει να είναι χρήσιμο.

Και βέβαια: Βιτριό­λι στην εκμε­τάλ­λευ­ση. Βιτριό­λι στην τρο­μο­κρα­τία, την αδι­κία, την ανι­σό­τη­τα, την αστυ­νο­μο­κρα­τία. Βιτριό­λι στην φτώ­χεια, την ανερ­γία, τις απο­λύ­σεις. Βιτριό­λι στην παν­δη­μία, στον κακό μας δαί­μο­να, να απαλλαγούμε!!!

«Τσε Γκε­βά­ρα, πρε­σβευ­τής της Επα­νά­στα­σης», του Νίκου Μόττα

 

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο