Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Φολέγανδρος: Ομολόγησε ο 30χρονος τη δολοφονία της 26χρονης φίλης του

Ο 30χρονος, φίλος της 26χρονης Γαρυ­φαλ­λιάς η οποία εντο­πί­στη­κε προ­χθές (Παρα­σκευή) νεκρή μέσα στη θάλασ­σα, στην περιο­χή Λυγα­ριά της Φολε­γάν­δρου, οδη­γή­θη­κε στο Αστυ­νο­μι­κό Τμή­μα του νησιού, ενώ ομο­λό­γη­σε ότι την δολο­φό­νη­σε, κατά την διάρ­κεια ενός καβγά τους. Ο καθ΄ ομο­λο­γί­αν δρά­στης πρό­κει­ται να οδη­γη­θεί στον εισαγ­γε­λέα Νάξου.

Σύμ­φω­να με όσα ισχυ­ρί­στη­κε ο 30χρονος, είχε συνε­χείς καβγά­δες με την 26χρονη, ενώ την Παρα­σκευή ενώ ήταν εν κινή­σει το αυτο­κί­νη­τό τους, το έβγα­λε εκτός δρό­μου και το έρι­ξε σε βρά­χια. Στη συνέ­χεια και ενώ η άτυ­χη γυναί­κα είχε βγει έξω την έσπρω­ξε με απο­τέ­λε­σμα αυτή να χτυ­πή­σει πρώ­τα σε βρά­χια και μετά να κατα­λή­ξει στη θάλασσα.

Σύμ­φω­να με πλη­ρο­φο­ρί­ες, μια γυναί­κα είδε τον άνδρα να περι­φέ­ρε­ται σε κακή κατά­στα­ση χθες (Σάβ­βα­το) το βρά­δυ σε βρα­χώ­δη περιο­χή στη Λυγα­ριά και ενη­μέ­ρω­σε την Αστυ­νο­μία και το Λιμε­νι­κό, στε­λέ­χη των οποί­ων έσπευ­σαν στο σημείο. Ο 30χρονος, που είχε πάει στην Φολέ­γαν­δρο με την άτυ­χη κοπέ­λα για να κάνουν ελεύ­θε­ρο κάμπινγκ, μόλις είδε τους αστυ­νο­μι­κούς και τους λιμε­νι­κούς άρχι­σε να τους πετά­ει πέτρες, να βρί­ζει και να φωνά­ζει «φταί­ει η κακιά στιγ­μή».

Το χρονικό

Υπεν­θυ­μί­ζε­ται ότι η σορός της 26χρονης εντο­πί­στη­κε την Παρα­σκευή στη θαλάσ­σια περιο­χή «Λυγα­ριά», βορειο­δυ­τι­κά του νησιού. Στο σημείο έσπευ­σαν στε­λέ­χη του Λιμε­νι­κού Σώμα­τος με ιδιω­τι­κό σκά­φος, ενώ η σορός της 26χρονης παρε­λή­φθη από ασθε­νο­φό­ρο του ΕΚΑΒ.

Σύμ­φω­να με το Λιμε­νι­κό, στην περιο­χή εντο­πί­στη­κε τσα­ντά­κι που περιεί­χε ταυ­τό­τη­τα του 30χρονου, τα ίχνη του οποί­ου ανα­ζη­τού­νταν για ώρες. Παράλ­λη­λα, κατά τη δημό­σια τηλε­ό­ρα­ση, στην περιο­χή βρέ­θη­κε σπα­σμέ­νο το κολιέ της 26χρονης και ένα σκου­λα­ρί­κι της, καθώς και κηλί­δες αίματος.

Από το Λιμε­νι­κό Σταθ­μό Φολε­γάν­δρου που διε­νερ­γεί την προ­α­νά­κρι­ση, παραγ­γέλ­θη­κε η διε­νέρ­γεια νεκρο­ψί­ας – νεκρο­το­μής, που θα ρίξει φως στα ακρι­βή αίτια θανά­του της 26χρονης.

Ο 30χρονος και η 26χρονη, και οι δύο με κατα­γω­γή από την Κοριν­θία, βρί­σκο­νταν στη Φολέ­γαν­δρο από τις 13 Ιουλίου.

Η μαζώ­χτρα, του Αργύ­ρη Εφταλιώτη

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο