Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Φουρθιώτης-Gate: Μας ζητούσατε και μας υποδεικνύατε (και εμείς το κάναμε) τι να δείξουμε — Τώρα γιατί μας γυρνάτε την πλάτη;

Τέλος δεν έχει το Φουρ­θιώ­της-Gate, το οποίο εκτός από τη βρώ­μα και δυσω­δία, το σύστη­μα γύρω από τη γνω­στή τηλε­περ­σό­να φαί­νε­ται να έχει και αγα­στές σχέ­χεις τόσο με την ΕΛ.ΑΣ. όσο και με το υπουρ­γείο Προ­στα­σί­ας του Πολίτη.

Ανοι­κτή επι­στο­λή την οποία υπο­γρά­φει η δημο­σιο­γρά­φος Νανά Παλαι­τσά­κη, ως εκδό­τρια της εφη­με­ρί­δας «Απο­κα­λυ­πτι­κά» και στε­νή συνερ­γά­τι­δα του Μένιου Φουρ­θιώ­τη, απο­κα­λύ­πτει (του­λά­χι­στον έτσι υπο­στη­ρί­ζει) μια πλα­τιά σχέ­ση συνερ­γα­σί­ας τόσο μέσω της εκπο­μπής του Μένιου Φουρ­θιώ­τη όσο και με την εφη­με­ρί­δα «Απο­κα­λυ­πτι­κά». Στην εν λόγω επι­στο­λή περι­γρά­φο­νται ακό­μη ρεπορ­τάζ «κατ’ εντο­λή» ΓΑΔΑ και υπουρ­γείο και μια σει­ρά από αφιε­ρώ­μα­τα, παρου­σιά­σεις κ.α. στα μέσα στα οποία συνερ­γά­ζε­ται η Ν. Παλαι­τσά­κη με τον Μ. Φουρ­θιώ­τη, ενώ όπως δηλώ­νε­ται για όλα όσα ανα­φέ­ρο­νται στην επι­στο­λή υπάρ­χουν απο­δει­κτι­κά στοι­χεία σε γρα­πτά μηνύ­μα­τα και email.

Η συνερ­γα­σία σύμ­φω­να με την επι­στο­λή της Νανάς Παλαι­τσά­κη ήταν πολυ­ε­πί­πε­δη με την εκπο­μπή του Μένιου Φουρ­θιώ­τη και την εφη­με­ρί­δα να χρη­σι­μο­ποιού­νται ως μέσο δια­φή­μι­σης και προ­βο­λής των επι­τε­λών της ΕΛΑΣ αλλά και του υπουρ­γού και υφυ­πουρ­γού Χρυ­σο­χο­ΐ­δη και Οικονόμου.

Τα όσα περι­γρά­φει είναι απο­κα­λυ­πτι­κά της εξαι­ρε­τι­κής στε­νής σχέ­σης και συνερ­γα­σί­ας που είχαν με τον παρου­σια­στή η πολι­τι­κή και φυσι­κή ηγε­σία του υπουρ­γεί­ου Προ­στα­σί­ας του Πολί­τη αφού:

-Με παρό­τρυν­ση του αρχη­γού της ΕΛΑΣ φιλο­ξε­νή­θη­κε ειδι­κό ένθε­το για την οδι­κή ασφάλεια

-Με εντο­λή της πολι­τι­κής και φυσι­κής ηγε­σί­ας έγι­νε παρου­σί­α­ση ειδι­κών αφιε­ρω­μά­των για το έργο του Μιχά­λη Χρυ­σο­χο­ΐ­δη, του υφυ­πουρ­γού Λευ­τέ­ρη Οικο­νό­μου και του αρχη­γού της ΕΛΑΣ Μιχα­ήλ Καραμαλάκη.

-Ο εκπρό­σω­πος Τύπου της ΕΛΑΣ εμφα­νι­ζό­ταν κάθε εβδο­μά­δα στην εκπομπή

Και συνε­χί­ζει στην επι­στο­λή της η Νανά Παλαιτσάκη:

«Επι­πλέ­ον για την εκπο­μπή ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ LIVE μας υπο­δει­κνύ­α­τε να παρου­σιά­ζου­με όλα τα αυτά που μας ζητού­σα­τε κατό­πιν πολι­τι­κής και φυσι­κής Ηγε­σί­ας ΕΝΤΟΛΗΣ όπως δηλώ­να­τε προ­κει­μέ­νου να παρου­σιά­ζου­με αφιε­ρώ­μα­τα στην Ελλάς στους Υπουρ­γούς στους ένστο­λους με διάρ­κεια βίντεο άνω των 10 λεπτών το κάθε ένα όλα αυτά απο­δει­κνύ­ο­νται μέσω την εκπο­μπών που έχουν ήδη προ­βλη­θεί και δημο­σιο­ποι­η­θεί μέσω της Εφημερίδας».

Μάλι­στα μας ζητού­σα­τε να μην προ­βάλ­λου­με τις σκη­νές και περι­στα­τι­κά αστυ­νο­μι­κής βίας καθώς χαλού­σαν την εικό­να του ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ του υπουρ­γού και του υφυ­πουρ­γού καθώς και της Γενι­κής Γραμ­μα­τέ­ας κ. Νικο­λά­ου και ΦΥΣΙΚΑ του Αρχη­γού. Όλες τις ανω­τέ­ρω υπο­δεί­ξεις μας τις έστελ­νε και η ανα­πλη­ρώ­τρια εκπρό­σω­πος τύπου κ. Ρωτζιό­κου».

Αναλυτικά η επιστολή

Της Ιωάν­νας ( Νανάς) Παλαι­τσά­κη, Δημο­σιο­γρά­φου, τακτι­κού μέλους της Ένω­σης Συντα­κτών ΕΣΗΕΑ, παρου­σιά­στριας του Κεντρι­κού Δελ­τί­ου Ειδή­σε­ων του τηλε­ο­πτι­κού σταθ­μού Epsilon και εκδό­τριας της εφη­με­ρί­δας «Απο­κα­λυ­πτι­κά».

Μαρού­σι, Κυρια­κή 4 Απρι­λί­ου 2021

Προς: Γρα­φείο Τύπου της Ελλη­νι­κής Αστυνομίας 
Αρχη­γό της Ελλη­νι­κής Αστυ­νο­μί­ας κ. Μιχα­ήλ Καραμαλάκη

Εκπρό­σω­πο Τύπου της Ελλη­νι­κής Αστυ­νο­μί­ας κ. Θεό­δω­ρο Χρονόπουλο

ΑΠΕΥΘΥΝΟΜΕΝΗ ΠΡΟΣ

Αξιό­τι­μο κ. Θεό­δω­ρο Χρο­νό­που­λο, Εκπρό­σω­πο Τύπου της Ελλη­νι­κής Αστυνομίας 
ΚΟΙΝΟΠΟΙΟΥΜΕΝΗ ΠΡΟΣ:

Αξιό­τι­μη Πρό­ε­δρο της Ελλη­νι­κής Δημοκρατίας

Αξιό­τι­μο Πρωθυπουργό

Αξιό­τι­μο Πρό­ε­δρο του Αρεί­ου Πάγου

Αξιό­τι­μο κ. Εισαγ­γε­λέα του Αρεί­ου Πάγου

Αξιό­τι­μο κ. Προϊ­στά­με­νο Εισαγ­γε­λί­ας Πρω­το­δι­κών Αθηνών

Αξιό­τι­μο Αρχη­γό της ΕΛ.ΑΣ. Αντι­στρά­τη­γο κ. Μιχα­ήλ Καραμαλάκη

Αξιό­τι­μο Υπουρ­γό Δημό­σιας Τάξης & Προ­στα­σί­ας του Πολί­τη κ. Μιχά­λη Χρυσοχοϊδη

Αξιό­τι­μο Υφυ­πουρ­γό Δημό­σιας Τάξης & Προ­στα­σί­ας του Πολί­τη κ. Ελευ­θέ­ριο Οικονόμου

Αξιό­τι­μο Υπουρ­γό Επι­κρα­τεί­ας κ. Γιώρ­γο Γεραπετρίτη

Αξιό­τι­μο Υφυ­πουρ­γό παρά τω Πρω­θυ­πουρ­γώ κ. Θεό­δω­ρο Λιβάνιο

Αξιό­τι­μο Αρχη­γό του ΣΥΡΙΖΑ κ. Αλέ­ξιου Τσίπρα

Αξιό­τι­μο Τομε­άρ­χη Προ­στα­σί­ας του Πολί­τη & Βου­λευ­τή κ. Χρή­στο Σπρίντζη

Εθνι­κό Συμ­βού­λιο Ραδιοτηλεόρασης

Ένω­ση Συντα­κτών Ημε­ρή­σιων Εφη­με­ρί­δων Αθηνών

Αξιό­τι­με κύριε Εκπρόσωπε,

Στο πλαί­σιο της δημο­σιο­γρα­φι­κής μου ιδιό­τη­τας ως δημο­σιο­γρά­φος και τακτι­κό μέλος της Ένω­σης Συντα­κτών επί 30 έτη είναι η πρώ­τη φορά, που Εκπρό­σω­πος Τύπου της Ελλη­νι­κής Αστυ­νο­μί­ας επι­κα­λεί­ται άνω­θεν εντο­λές για να μην παρου­σια­στεί σε κεντρι­κού δελ­τίο τηλε­ο­πτι­κού σταθ­μού με σκο­πό να ενη­με­ρώ­σει την κοι­νή γνώ­μη, ως οφεί­λει εκ της θέσε­ως του, για το μεί­ζον ζήτη­μα της παν­δη­μί­ας, που άπτε­ται της δημό­σιας υγεί­ας. Αυτό άλλω­στε, ήταν και το περιε­χό­με­νο της πρό­σκλη­σης, που σας απηύ­θυ­νε το κεντρι­κό Δελ­τίο Ειδή­σε­ων Epsilon, ώστε να σας φιλο­ξε­νή­σει κατά την πρε­μιέ­ρα του κεντρι­κού δελ­τί­ου ειδή­σε­ων του σταθ­μού το Σάβ­βα­το 3 Απρι­λί­ου 2021.

Σε μία ιδιαί­τε­ρα κρί­σι­μη στιγ­μή για την εξέ­λι­ξη της υγειο­νο­μι­κής κρί­σης στην χώρας μας, με την άρση ορι­σμέ­νων περιο­ρι­στι­κών μέτρων αλλά και την επα­να­λει­τουρ­γία του λια­νε­μπο­ρί­ου από τη Δευ­τέ­ρα 5 Απρι­λί­ου 2021, η συμ­βο­λή σας στην εκπλή­ρω­ση του συνταγ­μα­τι­κά κατο­χυ­ρω­μέ­νου δικαιώ­μα­τος της ενη­μέ­ρω­σης των πολι­τών θα ήταν καθο­ρι­στι­κή. Αντ’αυτού, αρνη­θή­κα­τε να πλη­ρο­φο­ρή­σε­τε το τηλε­ο­πτι­κό κοι­νό και εν γένει το κοι­νω­νι­κό σύνο­λο για αυτό το εξαι­ρε­τι­κής σημα­σί­ας θέμα επι­κα­λού­με­νος «άνω­θεν εντο­λές», όπως χαρα­κτη­ρι­στι­κά μας είπατε.

Αξιό­τι­με κύριε Εκπρόσωπε,

Από τα άρθρα 14 παρ. 1 του Συντάγ­μα­τος (ελευ­θε­ρία της έκφρα­σης, δικαί­ω­μα του πλη­ρο­φο­ρείν) και 5Α (συνταγ­μα­τι­κά πλέ­ον κατο­χυ­ρω­μέ­νο δικαί­ω­μα του πλη­ρο­φο­ρεί­σθαι, ανα­γκαίο για την ενερ­γο­ποί­η­ση του δικαιώ­μα­τος συμ­με­το­χής στην κοι­νω­νι­κή, οικο­νο­μι­κή και πολι­τι­κή ζωή της χώρας που κατο­χυ­ρώ­νε­ται στο άρθρο 5 παρ. 1 του Συντάγ­μα­τος) απορ­ρέ­ει το δικαί­ω­μα του Τύπου να ενη­με­ρώ­νει το κοι­νό και η αντί­στοι­χη αξί­ω­ση των πολι­τών στην πλη­ρο­φό­ρη­ση, δικαιώ­μα­τα που προ­στα­τεύ­ο­νται εξί­σου και από το Σύνταγ­μα (βλ. δια­τά­ξεις των άρθρων 2, 5, 5Α, 9, 9Α, 14, 15, 19). 
Βάσει των ανω­τέ­ρω, από πότε το δικαί­ω­μα της κοι­νω­νί­ας, αλλά κυρί­ως η αγω­νία της, να ενη­με­ρω­θεί από τον Εκπρό­σω­πο Τύπου της Ελλη­νι­κής Αστυ­νο­μί­ας για τα μέτρα, που λαμ­βά­νο­νται από την ΕΛ.ΑΣ στο πλαί­σιο της απο­φυ­γής δια­σπο­ράς του κορο­νοϊ­ού, για τους ελέγ­χους, που διε­νερ­γού­νται από το Σώμα καθώς και τι προ­βλέ­πε­ται να πρά­ξει η ΕΛ.ΑΣ κατά την εφαρ­μο­γή του νέου πλέγ­μα­τος μέτρων από την Δευ­τέ­ρα 5 Απρι­λί­ου 2021, εμπί­πτει σε «άνω­θεν εντο­λές», όπως μας είπα­τε; Και στην περί­πτω­ση που εμπί­πτει, σύμ­φω­να με ποια διά­τα­ξη εκδό­θη­καν αυτές οι δια­τα­γές; Και το πιο σημα­ντι­κό όλων, ποιος ανώ­τε­ρος σας και με ποιο σκε­πτι­κό σάς έδω­σε εντο­λή να μην παρου­σια­στεί­τε στο κεντρι­κό δελ­τίο ειδή­σε­ων του τηλε­ο­πτι­κού σταθ­μού Epsilon για να πλη­ρο­φο­ρή­σε­τε τον ελλη­νι­κό λαό, που δοκι­μά­ζε­ται, για τα μέτρα απο­φυ­γής διά­δο­σης της παν­δη­μί­ας, στο πλαί­σιο πάντα των αρμο­διο­τή­των της Υπη­ρε­σί­ας σας; 
Μέσω της φιλό­ξε­νης εκπο­μπής, «Απο­δεί­ξεις Live», με παρου­σια­στές τον Μένιο Φουρ­θιώ­τη και την Νανά Παλαι­τσά­κη δεν παρου­σιά­ζα­τε εσείς προ­σω­πι­κά, ως Εκπρό­σω­πος Τύπου της ΕΛ.ΑΣ, σε στα­θε­ρή βάση όλο το προη­γού­με­νο διά­στη­μα το έργο της Υπη­ρε­σί­ας σας; Από εσάς προ­σω­πι­κά δεν ενη­με­ρώ­νο­νταν οι τηλε­θε­α­τές του Epsilon επί μήνες κάθε Σαβ­βα­το­κύ­ρια­κο για τις δρά­σεις της Ελλη­νι­κής Αστυ­νο­μί­ας; Εσείς δεν είστε αυτός που απο­δε­χό­σα­στε με χαρά την πρό­σκλη­σή μας σε εβδο­μα­διαία βάση;

Αξιό­τι­με κύριε Εκπρόσωπε,

Για την περί­πτω­ση, κατά την οποία δεν θυμά­στε, στο φύλ­λο της εφη­με­ρί­δας «Απο­κα­λυ­πτι­κά» φιλο­ξε­νή­σα­με ύστε­ρα από παρό­τρυν­ση του Αρχη­γεί­ου της Ελλη­νι­κής Αστυ­νο­μί­ας ΕΝΘΕΤΟ τετρα­σέ­λι­δο «Οδη­γό του Πολί­τη» με συμ­βου­λές από την ΕΛ.ΑΣ για μια πιο ασφα­λή καθη­με­ρι­νό­τη­τα με απο­κλει­στι­κά δικά μας έξο­δα καθώς επι­πλέ­ον του ένθε­του κάθε φύλ­λο είχε αφιε­ρώ­μα­τα στην ΕΛ.ΑΣ στον Αρχη­γό και στην Πολι­τι­κή Ηγε­σία του Υπουρ­γεί­ου (ενδει­κτι­κά τον Αρχη­γό , τον Υφυ­πουρ­γό Οικο­νό­μου και τον Υπουρ­γό κ. Χρυ­σο­χο­ΐ­δη Επι­πλέ­ον για την εκπο­μπή ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ LIVE μας υπο­δει­κνύ­α­τε να παρου­σιά­ζου­με όλα τα αυτά που μας ζητού­σα­τε κατό­πιν πολι­τι­κής και φυσι­κής Ηγε­σί­ας ΕΝΤΟΛΗΣ όπως δηλώ­να­τε προ­κει­μέ­νου να παρου­σιά­ζου­με αφιε­ρώ­μα­τα στην Ελλάς στους Υπουρ­γούς στους ένστο­λους με διάρ­κεια βίντεο άνω των 10 λεπτών το κάθε ένα όλα αυτά απο­δει­κνύ­ο­νται μέσω την εκπο­μπών που έχουν ήδη προ­βλη­θεί και δημο­σιο­ποι­η­θεί μέσω της Εφη­με­ρί­δας. Μάλι­στα μας ζητού­σα­τε να μην προ­βάλ­λου­με τις σκη­νές και περι­στα­τι­κά αστυ­νο­μι­κής βίας καθώς χαλού­σαν την εικό­να του ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ του υπουρ­γού και του υφυ­πουρ­γού καθώς και της Γενι­κής Γραμ­μα­τέ­ας κ. Νικο­λά­ου και ΦΥΣΙΚΑ του Αρχη­γού. Όλες τις ανω­τέ­ρω υπο­δεί­ξεις μας τις έστελ­νε και η ανα­πλη­ρώ­τρια εκπρό­σω­πος τύπου κ. Ρωτζιοκου.

Όλες οι επι­κοι­νω­νί­ες – απο­δει­κτι­κά στοι­χεία (γρα­πτά μηνύ­μα­τα, email κ.α) της εκπο­μπής και της εφη­με­ρί­δας «Απο­κα­λυ­πτι­κά», στο πλαί­σιο του δημο­σιο­γρα­φι­κού λει­τουρ­γή­μα­τος και της δημο­σιο­γρα­φι­κής έρευ­νας, με το Υπουρ­γεί­ου Προ­στα­σί­ας του Πολί­τη και το Αρχη­γείο της ΕΛ.ΑΣ είναι σε πλή­ρη γνώ­ση των νομι­κών συμ­βού­λων του Ομί­λου κ. κ Πάνο Λαζα­ρά­του, Καθη­γη­τή διοι­κη­τι­κού δικαί­ου της Νομι­κής Σχο­λής Αθη­νών και Νικο­λά­ου Αγαπηνού.

Με την Ρητή επιφύλαξη 
Παντός Νόμι­μου δικαιώ­μα­τος μου σύμ­φω­να με τα ως άνω άρθρα

ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ
ΑΙΤΟΥΜΑΙ

Παρά τα ανω­τέ­ρω, με αφε­τη­ρία το δικαιο­λο­γη­μέ­νο δημο­σιο­γρα­φι­κό ενδια­φέ­ρον, και επει­δή θεω­ρού­με καθή­κον και υπο­χρέ­ω­σή μας να ενη­με­ρώ­σου­με τον ελλη­νι­κό λαό για τις δρά­σεις της ΕΛ.ΑΣ στο πλαί­σιο της απο­φυ­γής διά­δο­σης του κορο­νοϊ­ού, σας απευ­θύ­νου­με εκ νέου πρό­σκλη­ση για την παρου­σία σας στο απο­ψι­νό κεντρι­κό δελ­τίο ειδή­σε­ων του τηλε­ο­πτι­κού σταθ­μού Epsilon προ­κει­μέ­νου να πλη­ρο­φο­ρή­σε­τε το κοι­νω­νι­κό σύνο­λο για το μεί­ζον ζήτη­μα δημό­σιας υγείας.

Εάν παρ΄ ελπί­δα δια­πι­στω­θούν απο­κλί­σεις στην ορθή δια­δι­κα­σία, θα πρέ­πει να είστε έτοι­μοι για τις νομι­κές και αστι­κές και ποι­νι­κές συνέ­πειες των σφαλ­μά­των που ανα­πό­δρα­στα θα πιστω­θούν προ­σω­πι­κά σε όλους που ασχο­λεί­ται εκ του νόμου με τόσα σοβα­ρά ζητήματα!

Παρα­κα­λώ θερ­μά σε όλους τις φορείς που απευ­θύ­νε­ται και κοι­νο­ποιεί­ται να αρχειο­θε­τη­θεί και να λάβει αριθ­μό πρω­το­κόλ­λου για κάθε νόμι­μη ενέργεια.

Τέλος καλού­με σύμ­φω­να με τους κανο­νι­σμούς της αστυ­νο­μί­ας το Σύνταγ­μα την λευ­κή βιβλίο και για λόγους δημο­σί­ου συμ­φέ­ρο­ντος να διε­ρευ­νή­σουν τα ως άνω ερω­τή­μα­τα καταγ­γε­λί­ες οι αρμό­διες αρχές , ο αξιό­τι­μος εισαγ­γε­λέ­ας του Αρεί­ου Πάγου , ο Αρχη­γός της Ελλη­νι­κής αστυ­νο­μί­ας , η αρχή δια­φά­νειας , καθώς και η υπη­ρε­σία εσω­τε­ρι­κών υπο­θέ­σε­ων και να απα­ντή­σουν εγγρά­φως και εκεί­νοι για τα ως άνω ερωτήματα.

Ορί­ζω ως Νομι­κούς παραστάτες:

Την δικη­γο­ρι­κή εται­ρία με την επω­νυ­μία ΝΙΚΟΛΑΟΣ Τ. ΑΓΑΠΗΝΟΣ & ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ, 
Τον δικη­γό­ρο Αθη­νών Νικό­λαο Αγα­πη­νό του Τέλλου 
Τον δικη­γό­ρο Αθη­νών Τέλ­λο Αγα­πη­νό του Νικολάου 
Τον κ. Πάνο Λαζα­ρά­το, Καθη­γη­τή διοι­κη­τι­κού Δικαιού του Πανε­πι­στη­μί­ου Αθηνών

Με εκτί­μη­ση ,
Νανά Ιωάν­να Παλαι­τσά­κη Δημο­σιο­γρά­φος – Τακτι­κό Μέλος της ΕΣΗΕΑ 
Παρου­σιά­στρια Κεντρι­κού Δελ­τί­ου Ειδήσεων 
Εκδό­τρια εφη­με­ρί­δας ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΑ 
Δ/νση Ειδή­σε­ων & Ενημέρωσης

«Ο Χικ­μέτ στην Ελλά­δα», του Ηρα­κλή Κακαβάνη

 

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο