Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Φυλλάδιο ΚΚΕ: «Καταργείται η ρήτρα αναπροσαρμογής, μονιμοποιούνται αυξήσεις φωτιά για τον λαό!»

«Καταρ­γεί­ται η ρήτρα ανα­προ­σαρ­μο­γής — Μονι­μο­ποιού­νται αυξή­σεις φωτιά για τον λαό!» τιτλο­φο­ρεί­ται Φυλ­λά­διο που κυκλο­φό­ρη­σε σήμε­ρα το ΚΚΕ.

Όπως επι­ση­μαί­νει, «η κατάρ­γη­ση εκ μέρους της κυβέρ­νη­σης της ρήτρας ανα­προ­σαρ­μο­γής δεν σημαί­νει ανα­κού­φι­ση από τους λογα­ρια­σμούς — φωτιά που έρχο­νται κάθε μήνα στα σπί­τια μας…

Αυτό δεί­χνουν οι ανα­κοι­νώ­σεις των ομί­λων – “προ­μη­θευ­τών” της Ενέρ­γειας που δια­μορ­φώ­νουν τα ονο­μα­στι­κά οικια­κά τιμο­λό­για ηλε­κτρι­κής ενέρ­γειας για τον Αύγου­στο κοντά στα 50 λεπτά ανά κιλο­βα­τώ­ρα, δηλα­δή με χρε­ώ­σεις από ΥΠΕΡΔΙΠΛΑΣΙΕΣ έως 5 και 6 φορές παρα­πά­νω σε σχέ­ση με τον προη­γού­με­νο μήνα!

Οι “προ­μη­θευ­τές” σε συμ­φω­νία με την κυβέρ­νη­ση ανα­κοι­νώ­νουν ανά τακτά χρο­νι­κά δια­στή­μα­τα την τιμή ανά κιλο­βα­τώ­ρα και έτσι:

–Οι όμι­λοι ενσω­μα­τώ­νουν απευ­θεί­ας στα τιμο­λό­για την ρήτρα που έχει καταργηθεί

–Η κυβέρ­νη­ση πανη­γυ­ρί­ζει ότι κατάρ­γη­σε την ρήτρα αναπροσαρμογής!»

«Τα μέτρα “στή­ρι­ξης” της κυβέρ­νη­σης της ΝΔ χρη­μα­το­δο­τούν ξανά τους ομί­λους και απο­τε­λούν κοροϊ­δία για τον λαό!» ανα­φέ­ρει το ΚΚΕ, καθώς, όπως σημειώ­νει, «η κυβέρ­νη­ση καλύ­πτει για λογα­ρια­σμό των παρό­χων το μέρος των λογα­ρια­σμών που δεν θα μπο­ρού­σαν ούτως ή άλλως να εξο­φλη­θούν από τα λαϊ­κά νοι­κο­κυ­ριά και “επι­στρέ­φει” από τη φορο­λη­στεία του λαού τα διά­φο­ρα… pass κοροϊδίας!»

«Χρη­μα­τι­στή­ριο ενέρ­γειας + Εμπό­ριο ρύπων + “Πρά­σι­νη” μετά­βα­ση + Kυρώ­σεις = ακρί­βεια για τον λαό!» ανα­φέ­ρει στη συνέ­χεια το ΚΚΕ και προσθέτει:

«Αυτήν την πολι­τι­κή υλο­ποιεί η κυβέρ­νη­ση της ΝΔ, συνε­χί­ζο­ντας την αντί­στοι­χη της κυβέρ­νη­σης ΣΥΡΙΖΑ και με τη συμ­φω­νία του ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ!

Από κοι­νού ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ ψήφι­σαν πριν από μερι­κές μέρες στη Βου­λή νομο­σχέ­διο, με το οποίο ενσω­μα­τώ­νε­ται Οδη­γία της ΕΕ που “επι­και­ρο­ποιεί” και “εκσυγ­χρο­νί­ζει” το καθε­στώς των άδι­κων ειδι­κών φόρων κατα­νά­λω­σης στο ηλε­κτρι­κό ρεύ­μα και στα “ενερ­γεια­κά προ­ϊ­ό­ντα”, δηλα­δή των φόρων που εκτι­νάσ­σουν την τιμή του ηλε­κτρι­κού ρεύ­μα­τος και την ακρί­βεια στα είδη πλα­τιάς λαϊ­κής κατανάλωσης!».

Το Φυλ­λά­διο του ΚΚΕ κατα­λή­γει υπο­γραμ­μί­ζο­ντας ότι:

«Η ενέρ­γεια είναι περιου­σία του λαού και όχι εμπόρευμα!

Απά­ντη­ση στην ενερ­γεια­κή φτώ­χεια δίνουν μόνο οι προ­τά­σεις πάλης που έχει κατα­θέ­σει το ΚΚΕ:

–Σχέ­διο άμε­σης αξιο­ποί­η­σης εγχώ­ριων πηγών ορυ­κτών καυ­σί­μων ‑όπως ο λιγνί­της- κόντρα στις δεσμεύ­σεις της ΕΕ για την “πρά­σι­νη ανά­πτυ­ξη” και το εμπό­ριο ρύπων.

–Κατάρ­γη­ση του Χρη­μα­τι­στη­ρί­ου ενέργειας

–Κατάρ­γη­ση του Ειδι­κού Φόρου Κατα­νά­λω­σης και του ΦΠΑ σε πετρέ­λαιο, βεν­ζί­νη, φυσι­κό αέριο και ηλε­κτρι­κή ενέργεια.

–Γεν­ναία μεί­ω­ση και πλα­φόν στην τιμή του ηλε­κτρι­κού ρεύ­μα­τος και του φυσι­κού αερίου.

–Από­συρ­ση της χώρας από τις κυρώ­σεις της ΕΕ προς τη Ρωσία, που τελι­κά τις πλη­ρώ­νει ο λαός, ενώ τμή­μα­τα του κεφα­λαί­ου θησαυ­ρί­ζουν από τη μετα­φο­ρά του πανά­κρι­βου αμε­ρι­κα­νι­κού LNG.

–Κατάρ­γη­ση της χρέ­ω­σης του χαρα­τσιού των ΑΠΕ στους λογα­ρια­σμούς ρεύματος.

–Καμία δια­κο­πή ρεύ­μα­τος σε όσους δεν μπο­ρούν να αντα­πο­κρι­θούν στους υπέ­ρο­γκους λογα­ρια­σμούς. Δια­γρα­φή χρε­ών για τα εργα­τι­κά και λαϊ­κά νοι­κο­κυ­ριά και τους επαγγελματίες.

Τόλ­μη­σε στον αγώ­να με το ΚΚΕ! Για να μην πλη­ρώ­σει πάλι ο λαός!».

Δεί­τε το Φυλ­λά­διο του ΚΚΕ:

KKE ΚΚΕ pdf

 

Αλή­θειες και ψέμα­τα για το λιμό στην Ουκρα­νία, Νίκος Μόττας

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο