Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

“Φωτιά στα μπατζάκια τους” η πολυδιαφημισμένη “αναβάθμιση”

Η πολυ­δια­φη­μι­σμέ­νη «ανα­βάθ­μι­ση» της Αλε­ξαν­δρού­πο­λης και του Εβρου γενι­κό­τε­ρα στον ευρω­α­τλα­ντι­κό κατα­με­ρι­σμό φαί­νε­ται ότι έχει βάλει «φωτιά στα μπα­τζά­κια» της κυβέρ­νη­σης, που αλλιώς τα παρου­σιά­ζει στον λαό, με τα παρα­μύ­θια περί «ασφά­λειας και στα­θε­ρό­τη­τας», και άλλα τρέ­χει να μαζέ­ψει από πίσω.

Διό­λου τυχαία, από κύκλους του ΓΕΕΘΑ έγι­νε χθες το από­γευ­μα γνω­στό ότι με αφορ­μή τις πυρ­κα­γιές υπάρ­χει «τερά­στια κινη­το­ποί­η­ση των Ενό­πλων Δυνά­με­ων», με τον ίδιο τον αρχη­γό ΓΕΕΘΑ να μετα­βαί­νει το βρά­δυ στον Εβρο, ενώ ταυ­τό­χρο­να «έχουν πυκνώ­σει οι περι­πο­λί­ες σε όλη την παρέ­βριο και ιδιαί­τε­ρα στη Ζώνη Ασφά­λειας Προ­κα­λύ­ψε­ως, αλλά και στα εσω­τε­ρι­κά δρο­μο­λό­για ανά τομέα των Σχη­μα­τι­σμών στην περιο­χή».

Επι­πλέ­ον, «αυξά­νο­νται οι περι­πο­λί­ες στην περιο­χή, με τη συμ­με­το­χή και μη εν υπη­ρε­σία προ­σω­πι­κού που υπη­ρε­τεί στις Μονά­δες και τους Σχη­μα­τι­σμούς στον Εβρο. Επί­σης, έμφα­ση δίνε­ται στην επι­τή­ρη­ση και στα ελλη­νο­βουλ­γα­ρι­κά σύνο­ρα στον τομέα της XVI Μ/Κ Μεραρ­χί­ας Πεζι­κού και της 29 Μ/Π ΤΑΞΠΖ και ιδιαί­τε­ρα στα δρο­μο­λό­για που περ­νούν από τα μειο­νο­τι­κά χωριά».

Από σήμε­ρα το πρωί, μάλι­στα, προ­γραμ­μα­τί­ζε­ται 2 λόχοι της Ε’ Μοί­ρας Κατα­δρο­μών να ανα­λά­βουν «απο­στο­λή επι­τή­ρη­σης» με συνε­χείς περι­πο­λί­ες στα εσω­τε­ρι­κά δρο­μο­λό­για των νομών Εβρου και Ροδόπης.

Η Ελλά­δα καί­γε­ται με ευθύ­νη της κυβέρ­νη­σης – Τα νεό­τε­ρα από τα μέτω­πα – Δύο νεκροί

Τέλος, το UAV HERON θα εκτε­λέ­σει πτή­σεις επι­τή­ρη­σης άνω­θεν του νομού Έβρου, μετα­φέ­ρο­ντας ζωντα­νά εικό­να και «όλες τις απα­ραί­τη­τες πλη­ρο­φο­ρί­ες» στα αρμό­δια στε­λέ­χη. «Παράλ­λη­λα έμφα­ση δίνε­ται και σε μέτρα αυτα­σφά­λι­σης των στρα­το­πέ­δων και στρα­τιω­τι­κών εγκα­τα­στά­σε­ων, στο πλαί­σιο επαύ­ξη­σης των μέτρων ασφα­λεί­ας», τονίζουν.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο