Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Φωτιά στη Μάνη: Δύσκολη νύχτα — Μήνυμα του «112» στους κατοίκους να βρίσκονται σε επιφυλακή

Φωτιά στη Μάνη: Με μήνυ­μα μέσω του «112» που στάλ­θη­κε στα κινη­τά τηλέ­φω­να, στους κατοί­κους της Μάνης, η Γενι­κή Γραμ­μα­τεία Πολι­τι­κής Προ­στα­σί­ας καλεί τον κόσμο που βρί­σκε­ται στην περιο­χή, να είναι σε επι­φυ­λα­κή σε όλη της διάρ­κεια της νύχτας και να παρα­κο­λου­θούν τις οδη­γί­ες των αρχών, λόγω της φωτιάς που μαί­νε­ται στην περιο­χή Λαγκά­δια, του Δήμου Ανα­το­λι­κής Μάνης στη Λακωνία.

Συγκε­κρι­μέ­να, το μήνυ­μα ανα­φέ­ρει: «Παρα­μεί­νε­τε σε επι­φυ­λα­κή όλο το βρά­δυ. Μεγά­λη δασι­κή πυρ­κα­γιά στην Ανα­το­λι­κή Μάνη. Παρα­κο­λου­θεί­τε και ακο­λου­θεί­στε τις οδη­γί­ες των Αρχών».

Η Πυρο­σβε­στι­κή ανα­κοί­νω­σε πως ενί­σχυ­σε τις επί­γειες δυνά­μεις της που θα συνε­χί­σουν την ολο­νύ­χτια προ­σπά­θειες για τον έλεγ­χο της φωτιάς. Στο μετα­ξύ στην προ­σπά­θεια κατά­σβε­σης της πυρ­κα­γιάς, που καί­ει από το από­γε­μα, η Πυρο­σβε­στι­κή έχει ενι­σχύ­σει τις δυνά­μεις της και επί τόπου επι­χει­ρούν 155 πυρο­σβέ­στες, εκ των οποί­ων 49 σε πεζο­πό­ρα τμή­μα­τα, καθώς και 47 οχήματα.

Νωρί­τε­ρα — για προ­λη­πτι­κούς λόγους- απο­μα­κρύν­θη­καν, με ίδια μέσα, οι κάτοι­κοι πέντε οικι­σμών. Η φωτιά, σύμ­φω­να με την πυρο­σβε­στι­κή, έχει μεγά­λη περί­με­τρο, ωστό­σο οι και­ρι­κές συν­θή­κες έχουν βελτιωθεί.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο