Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

«Χάλκινος» ο Καραλής στη Γλασκώβη

Ο Εμμα­νου­ήλ Καρα­λής χάρι­σε στην Ελλά­δα το δεύ­τε­ρο της μετάλ­λιο στο Παγκό­σμιο Πρω­τά­θλη­μα κλει­στού στί­βου της Γλα­σκώ­βης, μετά το χρυ­σό του Μίλ­του Τεντόγλου.

Στον τελι­κό του επί κοντώ, ο Έλλη­νας πρω­τα­θλη­τής υπε­ρέ­βη με την πρώ­τη τα 5,85μ., βελ­τιώ­νο­ντας το εφε­τι­νό ρεκόρ του (5,72) και εξα­σφα­λί­ζο­ντας θέση στο βάθρο. Ο 24χρονος μπή­κε στον αγώ­να στα 5,50μ. και μετά την πρώ­τη άκυ­ρη προ­σπά­θεια του, τα άφη­σε για τα 5,65μ., τα οποία πέρα­σε στη δεύ­τε­ρη του ευκαι­ρία, όπως συνέ­βη και στα 5,75μ. Ακο­λού­θη­σε το μεγά­λο άλμα στα 5,85μ., που του χάρι­σε μία θέση σε βάθρο Παγκο­σμί­ου για πρώ­τη φορά στην καριέ­ρα του, ενώ στα 5,90μ. δεν τα κατά­φε­ρε στην πρώ­τη προ­σπά­θεια, αφή­νο­ντας τα για 5,95μ., όπου μέτρη­σε δύο άκυ­ρες και ολοκλήρωσε.

Ο Αρμάντ Ντου­πλά­ντις υπε­ρα­σπί­στη­κε στο φινά­λε τον τίτλο του, περ­νώ­ντας τα 5,95μ. και ανε­βαί­νο­ντας από την τρί­τη στην πρώ­τη θέση, ρίχνο­ντας τον Σαμ Κέντρικς στη δεύ­τε­ρη με 5,90μ. και στην τρί­τη με την ίδια επί­δο­ση τον Καραλή.

 

Το “έπος” του Γου­έ­μπλεϊ, αφη­γεί­ται ο Αρι­στεί­δης Καμάρας

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο