Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Χίος: Ημερίδα του ΝΑΤΟ με την αιγίδα του δήμου! Καταγγελία της «Λαϊκής Συσπείρωσης»

Τη δημο­τι­κή αρχή Χίου, τον τοπι­κό βου­λευ­τή του ΣΥΡΙΖΑ, την αξιω­μα­τι­κή αντι­πο­λί­τευ­ση στον δήμο που συμ­με­τεί­χαν και στή­ρι­ξαν την ημε­ρί­δα του ΝΑΤΟ «Παρέ­χο­ντας ασφά­λεια σε μια ανα­σφα­λή επο­χή. Η θέση της Ελλά­δας σε ένα μετα­βαλ­λό­με­νο διε­θνές περι­βάλ­λον», καταγ­γέλ­λει στον λαό της περιο­χής η «Λαϊ­κή Συσπεί­ρω­ση» Χίου.

«Δεν έφτα­νε μόνο η συμ­με­το­χή τους σε αυτό το “ιδε­ο­λο­γι­κό μασάζ” του ΝΑΤΟ, αλλά παρεί­χαν και την αιγί­δα του δήμου στη συγκε­κρι­μέ­νη εκδή­λω­ση, δίνο­ντας επί της ουσί­ας κάλυ­ψη στη ΝΑΤΟι­κή πολι­τι­κή που δεν ανα­γνω­ρί­ζει σύνο­ρα στο Αιγαίο, αλλά επι­χει­ρη­σια­κές ζώνες, που αμφι­σβη­τεί τα κυριαρ­χι­κά δικαιώ­μα­τα της χώρας μας και στα νησιά μας, που βάζει πλά­τες στις απει­λές του Ερντο­γάν, που ο γραμ­μα­τέ­ας του ΝΑΤΟ, Γ. Στόλ­τεν­μπεργκ, αρνεί­ται να κατα­δι­κά­σει όλη αυτή την ανα­θε­ω­ρη­τι­κή πολι­τι­κή της Τουρ­κί­ας με το γνω­στό “βρεί­τε τα”», ανα­φέ­ρει η «Λαϊ­κή Συσπείρωση».

Και συμπλη­ρώ­νει:

«Οι συμ­με­τέ­χο­ντες λοι­πόν περι­φε­ρεια­κοί και δημο­τι­κοί άρχο­ντες στη ΝΑΤΟ­σύ­να­ξη, ας μας πουν πού θέλουν “να τα βρού­με” με βάση τις κατευ­θύν­σεις της λυκοσυμμαχίας;

Στη συν­δια­χεί­ρι­ση και συνεκ­με­τάλ­λευ­ση στο Αιγαίο και στην Ανα­το­λι­κή Μεσό­γειο σε βάρος των κυριαρ­χι­κών μας δικαιωμάτων;

Στον περιο­ρι­σμό μας στα 6 μίλια αντί στα 12 που έχου­με δικαί­ω­μα με βάση και το Διε­θνές Δίκαιο που το έχουν κάνει σου­ρω­τή­ρι οι ιμπεριαλιστές;

Στα ανύ­παρ­κτα ζητή­μα­τα κυριαρ­χί­ας σε 16 νησιά που θέτει η Τουρ­κία με τις πλά­τες του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, που αρκού­νται σε εύγλωτ­τη σιω­πή ή σε απλές συστάσεις;

Στις συμ­φω­νί­ες του Ελσίν­κι και της Μαδρί­της το 1997 και 1999 αντί­στοι­χα που γκρι­ζά­ρι­σαν το Αιγαίο, στο πλαί­σιο μάλι­στα Συνό­δων Κορυ­φής του ΝΑΤΟ και της ΕΕ αντί­στοι­χα, η τότε κυβέρ­νη­ση του ΠΑΣΟΚ ανα­γνώ­ρι­σε αφε­νός “νόμι­μα” και “ζωτι­κά συμ­φέ­ρο­ντα” της Τουρ­κί­ας στο Αιγαίο και αφε­τέ­ρου απο­δέ­χτη­κε την ύπαρ­ξη “μεθο­ρια­κών δια­φο­ρών” στη θέση των μονο­με­ρών τουρ­κι­κών διεκδικήσεων;

Στην ανθρω­πο­κε­ντρι­κή (!!!) διά­στα­ση της ασφά­λειας που με θρά­σος δια­φη­μί­ζει το ΝΑΤΟ και στη συγκε­κρι­μέ­νη εκδή­λω­ση, για να ξεχά­σου­με τον ρόλο του στην τρα­γω­δία της Κύπρου, στις επεμ­βά­σεις και βομ­βαρ­δι­σμούς στη Γιου­γκο­σλα­βία, στη Λιβύη, στη Συρία, στο Ιράκ, στην Ουκρα­νία; Ξεχνούν το σύν­θη­μα που ο λαός μας έχει γρά­ψει σε όλες τις πλα­τεί­ες, “ΝΑΤΟ σημαί­νει χού­ντες και πολέμοι;”.

Στα στρα­τό­πε­δα φυλα­κές εγκλω­βι­σμού των προ­σφύ­γων και μετα­να­στών στα νησιά μας, με τις γκρί­ζες ζώνες ‑πλά­σμα δικαί­ου- των ελλη­νι­κών κυβερ­νή­σε­ων και της ΕΕ με την “αιγί­δα” και τις περι­πο­λί­ες στα σύνο­ρα του ΝΑΤΟ;

Ως “Λαϊ­κή Συσπεί­ρω­ση” Δήμου Χίου δεν περι­μέ­νου­με καμιά απά­ντη­ση από όλους όσοι απο­τέ­λε­σαν το “κάδρο” της ΝΑΤΟι­κής σύνα­ξης, ούτε περι­μέ­να­με να θίξουν τον πυρή­να της ασφά­λειας του λαού μας, που δεν έχει καμιά σχέ­ση με τη συμ­με­το­χή μας στις λυκο­συμ­μα­χί­ες ΝΑΤΟ και ΕΕ.

Καλού­με όμως τους Χιώ­τες και τις Χιώ­τισ­σες να βγά­λουν συμπε­ρά­σμα­τα μπρο­στά στους δύσκο­λες και­ρούς και να κατα­νο­ή­σουν ότι μόνο ο λαός σώζει τον λαό και όχι οι ΝΑΤΟι­κοί ιμπε­ρια­λι­στές και το πολι­τι­κό προ­σω­πι­κό σε όλα τα επί­πε­δα που τους κάνει πλάτες.

Για όλους αυτούς τους λόγους αγω­νι­ζό­μα­στε και διεκδικούμε:

Καμιά συμ­με­το­χή στους ιμπε­ρια­λι­στι­κούς σχε­δια­σμούς και πολέ­μους. Απε­μπλο­κή άμε­σα της χώρας μας από τον πόλε­μο στην Ουκρα­νία, στα­μά­τη­μα των απο­στο­λών στρα­τιω­τι­κού υλι­κού στην αντι­δρα­στι­κή κυβέρ­νη­ση της Ουκρα­νί­ας, που απο­δυ­να­μώ­νει την άμυ­να της χώρας και των νησιών μας.

Να επι­στρέ­ψουν στρα­τιω­τι­κοί και αστυ­νο­μι­κοί από απο­στο­λές της ΕΕ και του ΝΑΤΟ στο εξω­τε­ρι­κό, εκτός συνόρων!

Να κλεί­σουν οι ξένες βάσεις και τα στρα­τη­γεία των ΝΑΤΟ και ΗΠΑ!

Παρα­μέ­νου­με σε ετοι­μό­τη­τα αντί­δρα­σης σε σχέ­ση με ενδε­χό­με­νη φύλα­ξη πυρη­νι­κών όπλων στη χώρα.

Να φύγουν η Ευρω­παϊ­κή Συνο­ριο­φυ­λα­κή — Ακτο­φυ­λα­κή και το ΝΑΤΟ από το Αιγαίο, τον Έβρο, το Ιόνιο Πέλα­γος, όπου βρί­σκο­νται, κατα­πα­τώ­ντας κυριαρ­χι­κά δικαιώ­μα­τα της πατρί­δας μας.

Να βγει συνο­λι­κά η χώρα από την ΕΕ και το ΝΑΤΟ.

Κανέ­να στρα­τό­πε­δο συγκέ­ντρω­σης προ­σφύ­γων και μετα­να­στών πάνω στο νησί μας, ούτε στο Θόλος ούτε πουθενά.

Αυτή είναι η λαο­κε­ντρι­κή διά­στα­ση της ασφά­λειας και για τη χώρα μας και για όλες τις χώρες του κόσμου. Αυτός είναι ο δύσκο­λος μα ελπι­δο­φό­ρος δρό­μος της συμπό­ρευ­σης με το ΚΚΕ, για να ξημε­ρώ­σουν καλύ­τε­ρες μέρες για τον λαό μας, για όλους τους λαούς».

«Ναι, αλλά ο Στά­λιν…», του Νίκου Μόττα

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο